ροή ειδήσεων

Όταν ο Λαυρεντιάδης, ως άλλος mr Bean, ξεκαβάλησε το ελικόπτερο για να προσευχηθεί στη Σύμη

Η σημερινή «Σίβυλλα», με τη μοναδική γραφή της, περιγράφει την επεισοδιακή απόπειρα του «επίκαιρου» επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να προσκυνήσει, ως άλλος mr Bean, στην ιστορική Μονή Πανορμίτη στη Σύμη...

Η κινηµατογραφική προσγείωση

Μερικά εικοσιτετράωρα πριν ο επιχειρηµατίας είχε υποβάλει αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας του Alapis στο άρθρο 99. Φυσικά και πρόκειται για τον νεαρό και πολλά υποσχόµενο, ως τουλάχιστον πριν από δύο χρόνια, επιχειρηµατία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο βαθιά θρησκευόµενος 40άρης businessman αποφάσισε να ταξιδέψει στη Σύµη µε σκοπό να προσκυνήσει τη θαυµατουργή ασηµοκέντητη εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ, η οποία βρίσκεται στην ιστορική (κτίσµα του 15ου αιώνα) Μονή του Πανορµίτη.

Η απόσταση όµως της νήσου από την Αθήνα προβληµάτιζε τον κ. Λαυρεντιάδη. Ευρηµατικός πάντα, µε γρήγορη σκέψη, στυλ και φαντασία, κάλεσε στο κινητό του τον πιλότο του ελικοπτέρου του.

Προηγουµένως είχε φροντίσει να ειδοποιήσει στο µοναστήρι ότι θα πραγµατοποιήσει επίσκεψη.

Επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο και σύντοµα έφθασε πάνω από το νησί µε τα εκπληκτικά αρχοντικά.

Και τότε άρχισε η περιπέτεια! Θα µπορούσε να αποτελέσει σενάριο όχι για κάποια ταινία του Τζέιµς Μποντ – παρά το γεγονός ότι διέθετε adventure, big money και glamour –, αλλά µάλλον για παρωδία τύπου «Johnny English» (ο γνωστός Mr Bean).

Ο κυβερνήτης αποφάσισε να προσγειωθεί (έπειτα από εντολή του επιχειρηµατία) δίπλα στο µοναστήρι.

Σε ένα πλάτωµα συγκεκριµένα.

Ισως για να αποφύγει τη διαδροµή στην ενδοχώρα (αλήθεια, ποιο ακριβώς σχέδιο πτήσης κατέθεσε ο κυβερνήτης του helicopter στις Αρχές;).

Ξεκινά λοιπόν η προσγείωση στο… ξέφωτο δίπλα στο historical monastery, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότηµα.

Και τότε άρχισε η big-big adventure, η οποία θύµιζε πραγµατικά την πολυσυζητηµένη παρωδία των ταινιών του πράκτορα 007.

Εντροµοι οι πελάτες της λαοφιλούς ταβέρνας του Αποστόλη – η µοναδική που βρίσκεται σχεδόν δίπλα στον Πανορµίτη – παρακολουθούσαν τα λευκά τραπεζοµάντιλα να εκτινάσσονται στον αέρα και να γίνονται ένα µε τους γλάρους και τα ψαροπούλια!

Τα πιάτα, τα ποτήρια και τα µαχαιροπίρουνα εξαφανίστηκαν λες και έκανε µαγικά η ιπτάµενη Μαίρη Πόπινς, οι γλάστρες έπεσαν στο έδαφος, οι πέργκολες της ταβέρνας ξεριζώθηκαν και δύο βάρκες αναποδογύρισαν.

«Oh! My God!» αναφωνούσε βρετανίδα τουρίστρια. «What is that?». Και όµως ήταν µια θύελλα, µια καταιγίδα, ένα χρυσό σύννεφο πασπαλισµένο µε αστερόσκονη και dollars, τα οποία έφερε το µεγάλο, σιδερένιο, υπερσύγχρονο πουλί από τον ουρανό…

Πραγµατικά δεν γνωρίζω αν ο επιχειρηµατίας προτού προβεί στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής της εταιρείας του στη διαδικασία εξυγίανσης, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 99, φρόντισε να πληρώσει τις ζηµιές µε τα σπασίµατα των… 99 πιάτων, ποτηριών και λουλουδιών στην popular tavern.

Το ελικόπτερο πάντως προσγειώθηκε και ο ίδιος προσκύνησε στο υπέροχο αυτό µοναστήρι, το οποίο γιορτάζει στις 8 Νοεµβρίου.

Οι λιγοστοί µόνιµοι κάτοικοι ετοιµάζονται τώρα τρελοί από χαρά να προβούν σε κανονιοβολισµούς τύπου Βασίλη Αυλωνίτη στη λατρεµένη ελληνική ταινία «Οι γαµπροί της Ευτυχίας».
koutipandoras.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/10/11 14:15

    Για τετοιους τυπους ισχυουν αλλοι νομοι ως γνωστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *