ροή ειδήσεων

Λειτουργεί από χθες στη Ρόδο η τουρκική τράπεζα Ziraat

Τις πόρτες της στο κοινό άνοιξε χθες η τουρκική τράπεζα T.C. Ziraat στο νεοκλασικό κτήριο στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αμερικής...

Η διεύθυνση της τράπεζας δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση και γνωστοποίηση για την έναρξη λειτουργίας της τράπεζας και επιδιώκει να κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι χθες η διεύθυνση αν και ερωτήθηκε σχετικώς παρέπεμψε για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες της τράπεζας στην κεντρική διοίκηση ενώ δεν γνωστοποίησε αν και πότε προτίθεται να κάνει εγκαίνια.
Εν πάση περιπτώσει με το άνοιγμα του πολυτελούς υποκαταστήματός της στην Ρόδο, η Ziraat φτάνει πλέον τα τέσσερα υποκαταστήματα στην Ελλάδα (λειτουργεί τρία σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη).
Η τράπεζα φέρεται να στοχεύει στους ελληνικής καταγωγής συνταξιούχους της Τουρκίας που εγκαταστάθηκαν στη Ρόδο ενώ προβλέπεται πως θα παρέχει πιστώσεις στους συνταξιούχους και στους συγγενείς τους.
Στα σχέδια της τουρκικής τράπεζας είναι, να επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα, ενώ στόχος των Τούρκων είναι η τράπεζα να αναπτυχθεί μέσω υποκαταστημάτων και όχι μέσω αγοράς κάποιας ελληνικής τράπεζας.
Όπως έγραψε η «δ» η Ziraat Bank ιδρύθηκε το 1863 και αποτελεί την παλαιότερη τράπεζα της Τουρκίας. Έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο του 2008 με κύριο στόχο να λειτουργήσει ως έρεισμα των τουρκικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους στη χώρα μας, αλλά και να στηρίξει με τα κεφάλαιά της το μουσουλμανικό στοιχείο στη Θράκη. Πρόκειται για μία τράπεζα που διαθέτει 1.280 υποκαταστήματα στην Τουρκία και 64 σε 17 χώρες. Σημαντικό δεδομένο είναι πως έχει παρουσία σε όλες τις κρίσιμες για την Τουρκία περιοχές (καυκάσιες δημοκρατίες, Βοσνία, Βουλγαρία, Σκόπια, τουρκοκυπριακός τομέας κτλ.).
Απ' ό,τι φαίνεται μάλιστα αξιοποιεί στο έπακρο τη δύσκολη εθνική µας συγκυρία.
Την ώρα που μία στις δύο αιτήσεις για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια απορρίπτεται από τις ελληνικές τράπεζες, η τουρκική τράπεζα έρχεται να εκμεταλλευτεί την όλη οικονομική «ξηρασία», προσφέροντας δάνεια με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά επιτόκια σε απεγνωσμένους επιχειρηματίες και καταναλωτές.
Επισήμως τα επιτόκια των επιχειρηματικών και καταναλωτικών δανείων της διαμορφώνονται στο 10% και 12% αντίστοιχα, δηλαδή στα επίπεδα που ισχύουν σε όλο τον ανταγωνισμό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες, αγρότες και καταναλωτές και, μετά από διαπραγμάτευση, αυτά μειώνονται σημαντικά.
Πέραν όλων των άλλων δραστηριοτήτων της, η «επεκτατική» πολιτική της συγκεκριμένης τράπεζας έχει φτάσει και στο real estate, εκεί που προσφέρει ακόμη και διπλάσια ποσά από την αντικειμενική αξία ακινήτων, με στόχο την αγορά γης και ακίνητης περιουσίας.

24wro.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/10/11 14:41

    άντε άντε δεν αργεί να πάρουν το νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/10/11 15:10

    Εγω πιστεύω ότι την έκανε παραγγελία η στάνη για να μην χρειάζεται να τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι ο Τούρκος να αφήνει το χρήμα.
    Αν είσαι ορθόδοξος και ανοίξεις λογαριασμό δώρο το σουνέτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/10/11 16:14

    καλές δουλειές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/10/11 16:54

    Τα γλυκά και τα παγωτά όμως ουρές κάνετε για να αγοράσετε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/10/11 19:22

    les kai stin tourkia den exei trapeza elliniki opre vodia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/10/11 22:43

    ΠΙΑ ΣΤΑΝΗ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ????????ΝΟΙΑΖΟΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΩΜΕΝΕΣ Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ......ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΜΙΣΘΟΔΩΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ZIRAAT ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/10/11 00:08

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤ/ΛΗ!!!!!!ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΙΖΟΥΝ Τ Α@@@@Α ΟΙ ΠΑΛΙΟΚΛΕΦΤΕΣ!!!!! ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/10/11 00:37

    @ 9/10/11 00:08

    Με πρώτους και καλλίτερους κάτι υπερπατριώτες φωνακλάδες υπέρ ιερών καί ¨οσιων Ελληνάράδες εδώ στην Ρόδο.
    Πάντως φτου να μην τους αβασκάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/10/11 02:01

    Αν και δεν θα συνεργαζόμουν με Τούρκικη τράπεζα, δεν με ενοχλεί που υπάρχει.Έχω μεγαλώσει με Ελληνική παιδεία και έχω μάθει να σκέφτομαι πρώτα και να χρησιμοποιώ το κεφάλι μου.Να αντιμετωπίζω τους άλλους με σεβασμό,όσο και αν δεν τους χωνεύω γιατί στο τέλος θα κερδίσω εγώ (το μυαλό πάντα κερδίζει της βαρβαρότητας).
    Αυτό για την Ελληνική παιδεία.Όσον αφορά την τράπεζα,συγνώμη αλλά οι τραπεζίτες έχουν έθνη? Είναι απλά μια παγκόσμια λαίλαπα που ρουφάει το αίμα του κόσμου,οπότε δεν μου λέει κάτι ότι είναι Τούρκικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/10/11 07:34

    Είμαι Έλληνας Ροδίτης και δεν θέλω στηρίξω καμια Ελληνική τράπεζα, δεν μου έχουν προσφέρει ποτε τίποτα και μονο να κλέβουν ξέρουν και να δανείζουν χρήματα σε αλβανούς με κλειστά τα ματια, αλλα εμάς μας περνάνε από 40 κύματα για να πάρουμε ένα μικρό καταναλωτικό. Θα πάω και εγώ σε ξένη τράπεζα μη ευρωπαϊκή που θα με υποστηρίξει όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές τους αλβανούς. Θα μου πείτε τώρα ότι σε περίπτωση που μου πάρουν το σπίτι θα το πάρουν οι τούρκοι, γιατί παρακαλώ? οι έλληνες είναι καλύτεροι? έχετε πάει στους πλειστηριασμούς να δείτε τις φάτσες τους για το πως μοιάζουν και το πως σε αντιμετωπίζουν οι ελληναράδες??? χίλιες φορες σε τούρκο παρα σε μούλικο ελληνάρα που ζει από την φτώχεια και το αίμα των άλλων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/10/11 07:46

    Πόσες Ελληνικές τράπεζες έχουν ωθήσει σε αυτοκτονίες Έλληνες συμπατριώτες μας? ξέρετε? για ψαχτείτε λιγάκι να δείτε περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να κλέβονται από τους ιδιους τους Έλληνες για λίγα ψωροχιλιάρικα, και πείτε σε αυτούς που αυτοκτόνησαν ότι οι Ελληνικές τράπεζες σας ανάγκασαν και οτι τζάμπα αυτοκτονήσατε διότι θα κυνηγήσουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, και τα δισέγγονα τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/10/11 08:41

    Οι Ελληνικές τράπεζες δεν ανήκουν στους Έλληνες.
    Οι Έλληνες και οι περιουσιες τους ανήκουν στις Ελληνικές τράπεζες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/10/11 12:42

    Οι τούρκοι υψώνουν την τουρική σημαία έξω απ το Σούνιο στα πολεμικά του πλοία και εμείς στη Ρόδο ανοίξαμε και την τουρκική τράπεζα ...

    ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/10/11 08:29

    12:42 ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ,ΥΠΝΟΒΑΤΗ, ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ? ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.ΧΑΙΒΑΝΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος10/10/11 13:22

    oti kai na grafoume 8:29 panta vriskete enas kafros san ton 12:42 kai to paei sta ethnikistika kai sta yperpatriotika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/10/11 03:06

    NA DOYME TI ALLO THA ANOIKSOUN STHN RODO OI KOLOTOYRKALADES. EXOUME THS PROKLHSEIS STO AIGAIO KATHIMERINA EXOUME KAI IS TRAPEZES TOUS TORA ENTOS SYNORWN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος13/10/11 13:20

    03:06 ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ? ΟΙ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ? ΓΕΛΟΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *