ροή ειδήσεων

Οι άστεγοι έφθασαν τις 20.000 στην Ελλάδα

Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των αστέγων στη χώρα ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της περαιτέρω αύξησης της ανεργίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις 20.000 άνθρωποι ζουν...
στον δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης, ενώ πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των αστέγων, εκτιμάτε πως από πέρυσι αυξήθηκε σε ποσοστό 20% με 25%. Παρά τη διαδεδομένη αντίληψη ότι....
άστεγοι είναι κυρίως άτομα του περιθωρίου, η οικονομική κρίση φαίνεται ότι δημιουργεί μια νέα τάξη αστέγων, ανθρώπους από 28 έως 50 ετών οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καλό βιοτικό επίπεδο, αλλά ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις οικογενειών, καθώς επίσης και συνταξιούχοι και μισθωτοί που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις στις απολαβές τους.

Αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των αστέγων σημειώνεται στην Αθήνα το φαινόμενο εντοπίζεται και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Κρήτη και σε άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας μας.

dailynews24.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *