ροή ειδήσεων

ΟΤΕΚ: Έναρξη μαθημάτων σπουδαστικού έτους 2011-2012

Προς: Κο. Λοΐζο Σορωνιάτη, Πρόεδρο Ο.Τ.Ε.Κ.
Κύριε Πρόεδρε,
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όσα γεγονότα και καταστάσεις συνέβησαν κατά την διάρκεια του περασμένου σπουδαστικού έτους (2010-2011) αλλά και όσα συμβαίνουν φέτος από το κλείσιμο της σχολής... λόγω θέρους μέχρι τώρα αποφασίστηκε από το Σύλλογο των Σπουδαστών της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου να ακουστεί η άποψη όσων φοιτούν σε αυτήν.

Το περασμένο σπουδαστικό έτος ύστερα από πρωτοβουλία του μόνιμου διδακτικού προσωπικού οι σχολές άνοιξαν 23 Νοεμβρίου 2010 αντί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, όπως ορίζει ο κανονισμός σπουδών ΑΣΤΕ του ΟΤΕΚ (Απόφαση υπ’ αριθμόν 5981της 11ης Δεκεμβρίου 2007) , με αποτέλεσμα οι καθηγητές να αυξήσουν τις ώρες διδασκαλίας τους ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο. Σημαντικό πρόβλημα αποτέλεσε η έλλειψη εκπαιδευτικών συγγραμμάτων με αποτέλεσμα την απόφαση διεξαγωγής εμβόλιμης εξεταστικής γεγονός πρωτόγνωρο για ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παρά τα προαναφερόμενα προβλήματα η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε με αρκετή προσπάθεια τόσο των καθηγητών όσο και των σπουδαστών των δύο σχολών Α.Σ.Τ.Ε.. Θεωρήθηκε ότι τα γεγονότα αυτά θα ευαισθητοποιούσαν τους αρμόδιους του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αλλά δεν παρατηρήθηκε κάτι τέτοιο.

Βασική αιτία της καθυστερημένης έναρξης του σπουδαστικού έτους (2011-2012) είναι η μη έγκαιρη δημοσίευση της προκήρυξης που αφορά στην πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για τις Α.Σ.Τ.Ε. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για λόγους άγνωστους προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους των σχολών (καθηγητές, σπουδαστές και διοικητικό προσωπικό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων). Η προκήρυξη αυτή δημοσιεύεται τον Μάιο του προηγούμενου έτους και αφορά την πρόσληψη του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του επόμενου ακαδημαϊκού έτους .

Ο Σύλλογος καθηγητών Α.Σ.Τ.Ε. ενημέρωσε το Σύλλογο Σπουδαστών Α.Σ.Τ.Ε. ότι συμφωνεί για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, παρά την απουσία του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, με την τήρηση των νόμιμων ωρών εργασίας τους χωρίς αυτό να δίνει μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα αλλά να δημιουργεί μια περιστασιακή κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά η τελική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης του σπουδαστικού έτους έγκειται στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΟΤΕΚ και Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού).

Γεγονός πλέον είναι ότι τα οικοτροφεία δεν θα λειτουργήσουν με απόφαση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης η οποία άργησε να δημοσιευθεί από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κύριο Λοΐζο Σορωνιάτη καθώς οι εισαχθέντες σπουδαστές για το σπουδαστικό έτος 2011- 2012 δήλωσαν την εισαγωγή τους μέσω Μηχανογραφικών Δελτίων το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2011 στις σχολές ΑΣΤΕ, λαμβάνοντας υπόψη και τις πληροφορίες που βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σχολής (www.aster.edu.gr) και αναφέρονται στην λειτουργία οικοτροφείου.

Σε νεότερη τοποθέτηση του Προέδρου του ΟΤΕΚ αναφέρθηκε η μετατροπή της λειτουργίας των οικοτροφείων σε φοιτητικές εστίες. Πρόταση του Συλλόγου Σπουδαστών είναι η λειτουργία των οικοτροφείων ως εστίες με συμβολικό ποσό το καθαρό κόστος της στέγασης(παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και θέρμανσης) και της σίτισης χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Η επιλογή των σπουδαστών που θα διαμείνουν στα οικοτροφεία-εστίες προτείνεται να γίνει με βάση τη φορολογική ενημερότητα των οικογενειών των σπουδαστών και την οικογενειακή κατάσταση ( πχ. πολύτεκνοι) όπως συμβαίνει για τις εστίες των υπολοίπων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδος.

Αυτή η επιστολή αποτελεί έκκληση των σπουδαστών της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου προς όλους τους αρμόδιους να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν έγκαιρα προκειμένου να επιλυθούν τα προαναφερόμενα προβλήματα χωρίς λόγια και υπεκφυγές. Ας γίνει αντιληπτό ότι η Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές σχολές της χώρας και επανδρώνει επάξια 54 χρόνια τις τουριστικές επιχειρήσεις. Οι σπουδαστές της σχολής αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας και ζητούν την αρωγή των αρμοδίων στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν κι έπειτα να εξελίξουν την σχολή σε πρότυπα σχολών του εξωτερικού.

Για το ΔΣ

Μετά Τιμής

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Julian Cretu

Η Γραμματέας Συλλόγου Μαριλένα Γούτεν


Ημερομηνία: 9/11/2011
Αρ.Πρωτ.: 1/2011
Θέμα: Έναρξη μαθημάτων σπουδαστικού έτους 2011-2012

Προς: Κο. Λοΐζο Σορωνιάτη, Πρόεδρο Ο.Τ.Ε.Κ. Διεύθυνση: Δραγατσανίου 4, Αθήνα 10559, Τηλ: 2103229790, Φαξ:2103252876, E-mail: steds@otenet.gr

Κοινοποίηση:
1. Σύλλογο Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και Ρόδου
2. Κο. Αθανάσιο Σπυριδάκη / Γενικό Διευθυντή ΟΤΕΚ / Δραγατσανίου 4, Αθήνα 10559, Τηλ.: 2103231765, Φαξ: 2103315610 / E-mail: sp.a@otek.edu.gr
3. κα. Αικατερίνη Καράμπελα / Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕΚ / Δραγατσανίου 4 (6ος όροφος) Αθήνα 10559, Τηλ.-Fax. 2103231328, E-mail: silogosd.otek@yahoo.gr
4. Κο. Αθανάσιο Στάμο / Διευθυντή ΑΣΤΕΡ / Δημοκρατίας 2, Ρόδος 85100, Τηλ: 2241024190, Φαξ:2241024356, E-mail: aste-rod@otenet.gr
5. Κο. Ιωάννη Καρρά /Διευθυντή ΑΣΤΕΑΝ / Λατούς 25, Αγ. Νικόλαος 72100, Κρήτη, Τηλ: 2841028565, Φαξ:2841026651, E-mail: asteangr@otenet.gr
6. . ΔΣ ΟΤΕΚ / Διεύθυνση: Δραγατσανίου 4, Αθήνα 10559, Τηλ: 2103229790, Φαξ:2103231821, E-mail: steds@otenet.gr
7. Σύλλογος σπουδαστών Α.Σ.Τ.Ε. Αγ. Νικολάου.
8. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/11/11 01:07

    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΗΣ ΑΣΤΕΡ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!!!! ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΑΥΤΗ. ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΟΥ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ....ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!!! ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!
    ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ!!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *