ροή ειδήσεων

Ήττα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ 76-78 απο την ΤΣΣΚΑ σε ένα ματς που θα μπορούσε να ήταν και τελικός!! (vid)

Ματσάρα στο ΟΑΚΑ, αλλά ήττα για τον Παναθηναϊκό, 76-78 από την ΤΣΣΚΑ στην παράταση. Δήμιος του Τριφυλλιού ο... πρώην του, Ραμούνας Σισκάουσκας με κρίσιμο τρίποντο στο τέλος του έξτρα πενταλέπτου...

Για 40 λεπτά ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά μάλλον μπορεί να νιώθει αδικημένος που δεν πήρε τη νίκη στην κανονική διάρκεια. Οι ρώσοι έπρεπε να φτάσουν στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης και να δουν τον... χάρο με τα μάτια τους για να πάρουν τελικά τη νίκη με 76-78, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα στον 2ο όμιλο. Αυτή η ήττα, φυσικά, δεν σημαίνει τίποτα ουσιαστικό για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ισα ίσα που απέδειξε πως οι πράσινοι μπορούν και φέτος να κοιτάξουν στα μάτια ομάδες με ποιοτικότερο ρόστερ.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει από νωρίς ότι δεν πρόκειται να δώσει χώρους στον Αντρέι Κιριλένκο. Ο Ομπράντοβιτς έριξε πάνω του στην αρχή τον Ρομέιν Σάτο και ο αφρικανός έκανε καταπληκτική δουλειά, μη αφήνοντάς τον να αποκτήσει ρυθμό.
Οι πράσινοι έπαιξαν πολύ με τους ψηλούς τους στην αρχή και με τον Διαμαντίδη να μοιράζει ασίστ στον Μάριτς πήραν νωρίς ένα μίνι προβάδισμα 4 πόντων (7-3, 2'15''). Στην άλλη πλευρά, ο μοναδικός που έδειχνε να ξεκινάει ζεστός ήταν ο Σισκάουσκας, που σκόραρε τους πρώτους επτά πόντους των ρώσων (7-7, 4'10''). Οταν "ξύπνησε" και ο Κριάπα, η ΤΣΣΚΑ πέρασε μπροστά (9-14, 6'15''), όμως πολύ γρήγορα ο Παναθηναϊκός επανήλθε και με δύο βολές του Γιασικεβίτσιους πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ (17-16, 8').
Λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν, όμως, ο Ζοτς έχασε τον Τσαρτσαρή, που σε μια κόντρα με τον Γκόρντον χτύπησε στο γόνατο και στο ημίχρονο της αναμέτρησης έφυγε για το νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία! Παρά την απώλεια, πάντως, του έλληνα φόργουορντ, οι πράσινοι με τρίποντο του Καϊμακόγλου ήταν μπροστά στο 10' με 22-19.
Στη δεύτερη περίοδο, έπεσε ο ρυθμός και αυτό βοήθησε τους πράσινους, οι οποίοι έσφιξαν την άμυνά τους και εγκλώβισαν τους ρώσους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 24-26 του 12', η ΤΣΣΚΑ έκανε 5,5 λεπτά να ξανασκοράρει (!) κι έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης έτρεξαν ένα σερί 12-0 για το +10 του 17'35'' (36-26).
Ο Κριάπα προσπάθησε και πάλι να... ξυπνήσει την ομάδα του (36-30, 18'45''), όμως ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με ένα άνετο +9 (41-32) και τους Τεόντοσιτς, Κιριλένκο να μένουν άποντοι στο πρώτο ημίχρονο, απόρροια της εκπληκτικής άμυνας των πράσινων, που έσβησαν τα μεγάλα όπλα του Καζλάουσκας.
Η διαφορά έμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι το 24'40'' (46-42). Εν τω μεταξύ, ο ΑΚ-47 είχε πετύχει τους πρώτους του δύο πόντους και οι τρεις πρώτοι του Μίλος έφεραν την ΤΣΣΚΑ στο -3 (48-45, 25'30''). Οι ρώσοι δεν προηγήθηκαν ποτέ στην τρίτη περίοδο, όμως έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 16-22 (57-54 στο 30'), έφτασαν τη διαφορά στον πόντο (53-52, 28') και έδειξαν πώς δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσουν το παιχνίδι. Ειδικά από την ώρα που άρχισε να βρίσκει ρυθμό ο Κιριλένκο...
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν ο Διαμαντίδης έκανε το τέταρτο φάουλ του στο 31'. Ο Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να τον τραβήξει στον πάγκο, όμως ο Λόγκαν που τον αντικατέστησε έκανε τη δουλειά. Με τρίποντο και σωστές μεταβιβάσεις στους ψηλούς, ο αμερικανός έστειλε τη διαφορά και πάλι στο +9 (67-58, 33'30''), ενώ ο Παναθηναϊκός κράτησε χωρίς πόντο την ΤΣΣΚΑ για 3'40'' μέχρι τις δύο βολές του Κιριλένκο στο 35'25'' (67-60).
Αυτός που έκανε τη ζημιά στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας ήταν ο Σβεντ. Ο ρώσος πήρε πάνω του την ομάδα του και αρχικά με γκολ-φάουλ στο 36'30'' (67-63) και με τρίποντο στο 38'30'' (71-69) κράτησε ζωντανή την Αρκούδα. Ο Κρστιτς με δύο βολές έκανε το 71-71 που ήταν και το σκορ της κανονικής περιόδου, αφού με 32'' να απομένουν ο Σάτο έκανε λάθος, ενώ στην τελευταία επίθεση του παιχνιδιού, οι Μπατίστ και Βουγιούκας αστόχησαν από κοντά.
Το μεγάλο πρόβλημα που είχε να διαχειριστεί ο Ομπράντοβιτς στην παράταση ήταν η απώλεια του Διαμαντίδη που είχε βγει εκτός με πέντε φάουλ. Οι πράσινοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στα πρώτα λεπτά του έξτρα πεντάλεπτου και ο Κριάπα έφερε την ΤΣΣΚΑ στο +3 (72-75, 42'). Ο ήρωας της στιγμής για τους γηπεδούχους ήταν τότε ο Καϊμακόγλου, ο οποίος με τρίποντο ισοφάρισε σε 75-75 στο 43'10''. Ο Σισκάουσκας, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και απάντησε με δικό του τρίποντο για το 75-78 του 44'!
Στα τελευταία δευτερόλεπτα, το ματς χάθηκε στις λεπτομέρειες και σε λάθη που θα έπρεπε να αποφεύγονται σε τέτοιο επίπεδο... Ο Καλάθης, 5'' πριν το τέλος έβαλε την πρώτη βολή, όμως πέταξε την μπάλα στη δεύτερη, ενώ ο Σάτο στις τελευταίες επιθέσεις χάρισε την μπάλα 2-3 φορές. Αυτά στοίχισαν στο τέλος και η ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη με 78-76.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/11/11 12:34

    εχασε ρεπαιδια ο εξαστερος.δεν γινωνται αυτα.μαλλον φταινε οι διαιτητες.νουμερο οταν βαζεις επικεφαλιδα να εισαι αντικειμενικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/11/11 13:17

    Τη σελίδα σας την έχετε κάνει σαν τα μούτρα σας.Αυτή η σελίδα δεν είναι αθλητική ούτε πολιτική εφημερίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/11/11 14:09

    13:17 Ναι αλλα εσυ εχεις μουτρα και γραφεις εδω νουμερο!
    12.34 αλλο τσσκα και αλλο καντου! χτες θα καταλαβες πολυ καλα ποιος θα σηκωσει παλι τις κουπες ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/11/11 19:24

    ρε ηλιθιε εγωγραφω για τους τιτλους που βαζει.οτανπαιζει ο ολυ και οτανπαιζει οβαζελος.εσυ εισαι ρε ζωο βαζελε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *