ροή ειδήσεων

Μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακος 81-79

Οι Πειραιώτες πίστεψαν πως μπορούσαν να φύγουν νικητές από την «Iradier Arena», παίρνοντας σπουδαίο «διπλό» επί των Βάσκων, πλήρωσαν όμως το φαρμακερό σουτ του Πάμπλο Πριτζιόνι...,
ο οποίος τους «σκότωσε» 1.7’’ πριν από το τέλος. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης με 19 πόντους, ενώ ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους επιχείρησε το τρίποντο της νίκης σε «νεκρό» χρόνο, αλλά ούτε στόχο βρήκε ούτε φάουλ κέρδισε, όπως διαμαρτυρήθηκε -ματαίως- στους διαιτητές.
Ο Ολυμπιακός έχει πλέον μόλις μία νίκη στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και καμία εκτός έδρας, αφού δεν είχε καταφέρει να περάσει από τη Βασκονία και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όταν έχασε από την «πρωτάρα» Μπιλμπάο.
Με τους Μάρκο Κέσελ και Πέρο Άντιτς να αναλαμβάνουν με επιτυχία πρωτοβουλίες στην επίθεση, ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε την Κάχα Λαμποράλ και προηγήθηκε με 19-11 στο 8ο λεπτό. Η εξαιρετική άμυνα και η πίεση στα ατού της περιφερειακής γραμμής των Βάσκων ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνέθεσαν την εικόνα του συγκροτήματος του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο πρώτο δεκάλεπτο, η λήξη του οποίου βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται 22-13.
Από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου κιόλας, ο Ολυμπιακός συνέχισε να «φορτώνει» τη ρακέτα της αντιπάλου του, με αποδέκτη αυτή τη φορά το Λάζαρο Παπαδόπουλο. Με έξι πόντους του 31χρονου σέντερ, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς εξακολούθησε να έχει την πρωτοπορία στο σκορ (17-26), με το Σέρβο τεχνικό να δίνει σε ακόμη ένα ματς αρκετό χρόνο συμμετοχής στο Δημήτρη Κατσίβελη στη θέση του πλέι μέικερ. Με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στην επίθεση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια, έχοντας «χτίσει» διαφορά ασφαλείας 8 πόντων (32-40).
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί το υπέρ του προβάδισμα και στην τρίτη περίοδο, με τους Σπανούλη, Χάινς και Άντιτς να βρίσκουν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι (37-49 στο 22’). Ο Ρίμπας και ο Τελέτοβιτς, όμως, βοήθησαν την Κάχα να ανακάμψει και να μειώσει το σκορ στο 28’ (56-61). Και πάλι, όμως, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και καθοδηγούμενο από το Βασίλη Σπανούλη προηγήθηκε στο 30ό λεπτό με 66-60, πιστεύοντας στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.
Με τον Τέλετοβιτς να εκτελεί, το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αύξησε την πίεσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο, μειώνοντας στους δύο πόντους (64-66) στο 32’. Όσο περνούσε η ώρα και οδεύαμε προς το φινάλε του αγώνα τόσο οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα, με βασικούς εκφραστές τους Σαν Εμετάριο και Σεραφίν. Την ίδια χρονική περίοδο, ο Ολυμπιακός είχε στερέψει από εμπνεύσεις και μοιραία βρέθηκε να χάνει στο 35’ με 74-70.
Ο Σπανούλης δεν παράτησε τη μάχη και με δικά του καλάθια διατήρησε τους Πειραιώτες κοντά στο σκορ. Το παιχνίδι είχε μετατραπεί σε θρίλερ, όμως ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος, αφού ο Πάμπλο Πριτζιόνι αναδείχθηκε σε δήμιό του. Ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντo 8’’ πριν από το τέλος ισοφάρισε σε 79-79, αλλά ο Αργεντινός ευστόχησε σε σουτ 1,7’’ πριν από τη λήξη, χαρίζοντας τη νίκη στην Κάχα (81-79). Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους προσπάθησε για την ανατροπή, αλλά οι διαιτητές σφύριξαν για τελευταία φορά, στέλνοντας στα ουράνια την Κάχα και αφήνοντας τον Ολυμπιακό με την πικρή γεύση πως προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε.
Δεκάλεπτα:13-22, 32-40, 60-66, 81-79.
Κάχα Λαμποράλ
(Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 9 (1), Πριτζιόνι 3, Ντόρσι, Μ. Μπιέλιτσα 6, Σεραφίν 15, Σαν Εμετέριο 15, Ορτέλ 5 (1), Όλεσον 2, Τελέτοβιτς 20 (1), Ν. Μπιέλιτσα 2, Ουίλιαμς 4.
Ολυμπιακός
(Ίβκοβιτς): Χάινς 14, Λούκας 5 (1), Άντιτς 14 (2), Σπανούλης 19 (1), Κέσελ 10 (2), Παπαδόπουλος 6, Γκετσεβίτσιους 7 (1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Κατσίβελης.
onsports.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/11/11 08:51

    Φαπες που θα φαει παλι φετος η ομαδα του δημοσιου!! Και σε Μπασκετ και σε ποδοσφαιρο θα τους πηγαινουμε καβαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/11/11 12:01

    ΡΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΕΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΣ ΗΤΕΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΦΑΠΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΝΤΕΥΕΙ Η ΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΜΗΝ ΧΑΘΗΤΕ ΣΥΓΓΡΟΥ ΟΛΟ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/11 12:33

    koita na deis pou thimithikan oti exoun kai omada podosfairou oi kanapedes giati mexri persi den asxolontousan me to athlima!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/11/11 14:31

    3/11/11 12:33 Τοσα χρονια εσυ καθοσουν στον καναπε και εβλεπες νικες του Παναθηναικου στην Ευρωπη! τωρα καθομαι εγω και απολαμβανω τις ηττες σας! Τελευταιοι ειστε στην Ευρωπη και τριτη στην Ελλαδα! Εκτος και αν δεν βλεπεις καλα! οσο για το μπασκετ...μεγαλωσαν γενιες εγιναν 17 χρονων και ακομη πρωταθλημα δεν εχετε παρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/11/11 16:33

    diladi teleiose to protathlima kai irthame tritoi oxi re gmt pws to exasa ayto!!! mpravo axioi protathlites!!! ante na kounisete kanena sentonaki!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/11/11 17:28

    ΟΧΙ ΡΕ ΓΑΜΟΤΩ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *