ροή ειδήσεων

Βρήκε το φως του 91-78 την Νανσί (vid)

Μετά το ολιγόλεπτο black out στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επανέκαμψε στην τρίτη περίοδο, επικράτησε της Νανσί 91-78 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο ΣΕΦ. Ο Σπανούλης και οι ψηλοί διακριθέντες της αναμέτρησης του 1ου ομίλου της Ευρωλίγκας...


Έτσι κρίθηκε
Το κλειδί στο συγκεκριμένο παιχνίδι η άμυνα πάνω στον Νικολά Μπατούμ και το τέμπο που θα επέβαλε ο Ολυμπιακός στην επίθεση. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήραν καλό βαθμό και στα δύο σκέλη. Ο Γάλλος σταρ δεν πήρε πολλές φορές την μπάλα στα χέρια, είτε για να εκτελέσει είτε για να δημιουργήσει, ενώ οι Σπανούλης και Παπαδόπουλος έδειχναν το δρόμο, κατευθύνοντας τους υπόλοιπους, στην επίθεση.
Το κακό ήταν πως οι "ερυθρόλευκοι" επικεντρωμένοι στο μαρκάρισμα του Μπατούμ αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα με άλλους παίκτες (Σούλερ, Μόερμαν) και η διαφορά των 11 πόντων (35-24) εξανεμίστηκε πολύ γρήγορα. Μάλιστα η Νανσί στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου μείωσε στους δύο (46-44), εκμεταλλευόμενοι άριστα τα λάθη των "ερυθρόλευκων" που δεν αντιδρούσαν σωστά στην πίεση των 3/4.
Χωρίς ωστόσο σημείο αναφοράς οι πρωταθλητές Γαλλίας, γρήγορα η τάξη αποκαταστάθηκε. Ο Σπανούλης είχε τον τρόπο να "πληγώνει" την αντίπαλη άμυνα (πέτυχε εννέα σερί πόντους σ' ένα κρίσιμο σημείο), οι Πελεκάνος - Γλυνιαδάκης απέκτησαν ρόλο στην 5άδα και μετά το 67-52 η ελληνική ομάδα κράτησε εξ ολοκλήρου τα ηνία. Το 73-65 ανησύχησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά όχι περισσότερο, αφού οι Πειραιώτες πέτυχαν τους πόντους που έπρεπε για να πάρουν άνετα το παιχνίδι.

Σταρ
Ένας Σπανούλης δεν φέρνει την Άνοιξη. Όταν όμως οι συμπαίκτες του τον βοηθούν μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε τέτοιες σημαντικές νίκες. Το σίγουρο είναι πως ξέρει τι να κάνει όταν έχει την μπάλα στα χέρια.
Απογοήτευση
Αν ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού, βγάζουμε το καπέλο. Αν ήταν ο τραυματισμός, περαστικά. Όπως και να 'χει πάντως ο Νικολά Μπατούμ ήταν σκιά του εαυτού του, μένοντας σε μονοψήφιο αριθμό πόντων.
Σχόλιο
Αν ο Ίβκοβιτς μπορεί να πάρει περισσότερο από παίκτες - ρολίστες όπως ο Πελεκάνος ή ο Γλυνιαδάκης, σίγουρα ο Ολυμπιακός θα προοδεύσει. Το ερώτημα που εγείρεται είναι πλέον που φτάνει το εφετινό ταβάνι του Ολυμπιακού και αν μπορεί να το ξεπεράσει. Η βοήθεια των Αμερικανών είναι απαραίτητη για την υπέρβαση και αυτοί μέχρι τώρα δεν προσφέρουν στη συνολική λειτουργία.
Τα δεκάλεπτα: 30-22, 40-36, 67-52, 91-78
contra.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/11/11 09:44

    ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΣΑΣ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/11/11 12:47

    SKATOGAYROI!!NA XANETE PANTA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/11 18:58

    σωστε τα ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΡΟΔΟΥ
    οχι στα ασχετα θεματα
    κοιταξτε τη Ροδο
    μας εχει αναγκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *