ροή ειδήσεων

Μπρόκολο το φάρμακο για την καρδιά

Ειδικοί του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών στο Νόριτς δημιούργησαν ένα μπρόκολο που περιέχει δύο έως τρείς υψηλότερα επίπεδα της συγκεκριμένης ουσίας....
Η λειτουργία είναι να διαλύει το λίπος στον οργανισμό, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες, βασικό παράγοντα πρόκλησης καρδιαγγειακών επεισοδίων.
«Έχει αποδειχθεί ότι τα λαχανικά αποτελούν το φαρμακείο της φύσης. Η κατανάλωση αυτού του μπρόκολου μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Μίτχεν, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που εργαζόταν επί χρόνια για την ανάπτυξη του «σούπερ μπρόκολου».
Το «σούπερ μπρόκολο» πωλείται εδώ και λίγο καιρό σε επιλεγμένα καταστήματα σε δύο Πολιτείες των ΗΠΑ με την επωνυμία «Beneforte». Από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η πώλησή του στη Μεγάλη Βρετανία και από τον Δεκέμβριο θα διατίθεται σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το «σούπερ μπρόκολο» ανήκει σε μια νέα κατηγορία λαχανικών, τα οποία είναι «ενισχυμένα» με έξτρα ποσότητες θρεπτικών συστατικών. Ανάμεσα τους είναι τα πορτοκάλια με περισσότερο ασβέστιο, τα μανιτάρια με αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D, οι τομάτες και οι πατάτες με σελήνιο κ.α
newsbomb.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *