ροή ειδήσεων

«Καμπάνες» για το Βατοπέδι της… Πάτμου!

Κάθειρξη επτά ετών στον Γεράσιμο Μιχελή για την πολύκροτη υπόθεση με τις αγοραπωλησίες ακινήτων της Ιεράς Μονής Πάτμου, που απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη για 15 ολόκληρα χρόνια...

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αφορούσε στον πρώην αδελφό της Ιεράς Μονής Πάτμου Γεράσιμο Μιχελή, ο οποίος κρίθηκε ένοχος -χωρίς ελαφρυντικά- με μικρότερη ποινή κάθειρξης από τα 8 στα 7 χρόνια, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 5 χρόνια και 50.000 ευρώ αποζημίωση στην Ιερά Μονή Πάτμου, για ηθική βλάβη.

Ουσιαστικά, δηλαδή, πρόκειται για την ίδια ποινή η οποία του επεβλήθη σε πρώτο βαθμό στις 19 Οκτωβρίου του 2009. Στον κατηγορούμενο έχει αποδοθεί πρωτοδίκως η υπεξαίρεση του αντίτιμου της αξίας πώλησης 42 ακινήτων (37 ακινήτων τα οποία μεταβιβάστηκαν με συμβολαιογραφικά έγγραφα και 5 ακινήτων της Μονής για τα οποία δεν συντάχθηκαν συμβολαιογραφικά έγγραφα προς μεταβίβαση) και συγκεκριμένα ποσού 362.685,25 ευρώ.

Το δικαστήριο, παράλληλα, έκρινε ότι ο Γεράσιμος Μιχελής δεν είναι ένοχος για ένα συμβόλαιο, από το οποίο προκύπτει ότι το τίμημα που καταβλήθηκε στη Μονή είναι μεγαλύτερο από το αναγραφόμενο στο συμβόλαιο.

Μεταξύ άλλων, εξαιρετικό ενδιαφέρον αποτελεί η αποκάλυψη ότι χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των εικονικών χρησικτησιών σε πλείστες όσες υποθέσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν όροι δόμησης σε ακίνητα με εμβαδόν μικρότερο των 4 στρεμμάτων και η υπαγωγή τους σε διατάξεις του οικοδομικού κανονισμού του 50', του 60' και του 70΄.
Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων αποφάσισε επίσης να παραπέμψει στον εισαγγελέα τον φάκελο για τη διερεύνηση σχετικά με το αν υπήρξε στα συμβόλαια ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή όχι.

Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, έγινε λόγος για εικονικές χρησικτησίες, που υπέκρυπταν ουσιαστικά αγοραπωλησίες, ενώ υποστηρίχθηκε ότι δεν ευνοήθηκαν από τις μεταβιβάσεις αυτές άποροι άνθρωποι, διότι πάνω σε μερικά από τα οικόπεδα οικοδομήθηκαν βίλες, ξενοδοχεία και καταστήματα.

NewsKosmos.Com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *