ροή ειδήσεων

Χρ. Σπανός: Θέλω να προσφέρω στον επιχειρηματικό στίβο του τόπου μας

Το 2006 είχα την τιμή να συμμετάσχω στις εκλογές του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου και να γνωρίσω τις δυνατότητες, τις δράσεις αλλά και τις υποχρεώσεις ενός οργανισμού...
που έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη των μελών του, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών του τόπου μας σε κάθε κλάδο δραστηριοποίησης.

Σε ηλικία 27 ετών, και όπως συμβαίνει στους περισσότερους νέους που ξεκινάνε σε έναν καινούριο και πολύ δραστήριο τομέα, εφόσον μάλιστα προερχόμουν ο ίδιος από ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό περιβάλλον, με συνεπήραν οι δυνατότητες που ανοίγονταν μπροστά μου και ο ενθουσιασμός για την πραγματοποίηση στόχων και δραστηριοτήτων με γνώμονα την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του τόπου μας.

Πολύ σύντομα όμως, ξεκίνησα να αντιλαμβάνομαι πως όχι μόνο δεν πλησιάζαμε τους στόχους τους οποίους οι ίδιοι είχαμε θέσει αλλά αντίθετα, λειτουργούσαμε στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων, που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το κοινό καλό των επιχειρήσεων. Ουσιαστικά, κύριος στόχος ήταν η δημιουργία σχέσεων και η προώθηση δράσεων που θα είχαν ως αποτέλεσμα την προσωπική ανάδειξη. Μια προετοιμασία αν θέλετε συγκεκριμένων προσώπων για άλματα πολιτικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας.

Στα μισά του δρόμου της θητείας μας, η αλήθεια έλαμψε και το χάσμα μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών και πραγματικότητας αποκαλύφθηκε: οι επιχειρήσεις ήταν απούσες, τα περισσότερα εκλεγμένα μέλη της ίδιας μας της παράταξης ξεκίνησαν να ασχολούνται με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, όπως και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΤΑΠ. Σκοπός του επιμελητηρίου όμως δεν ήταν ουδέποτε να κάνει πολιτική για μέλη της διοίκησης που επιθυμούν να αποκτήσουν ακόμη περισσότερους «τίτλους». Για μέλη που εγκατέλειψαν τα μείζονα ζητήματα επιχειρηματικής φύσης για τα οποία είχαν υποσχεθεί να παλέψουν, προτιμώντας να επιλύσουν τα προβλήματα του ενιαίου πλέον Δήμου.

Η απογοήτευσή μου εκφράστηκε με την παραίτησή μου από τη θέση του οικονομικού επόπτη της ΔΕΤΑΠ και τη γνωστοποίηση πως μετά το πέρας της θητείας μας δε θα συμμετείχα ξανά σε εργασίες της τότε παράταξης μας, διότι το δικό μου όραμα δεν είναι να κάνω πολιτική καριέρα σε ομάδες που ενώ θα έπρεπε να εξυπηρετούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις εξυπηρετούν στην ουσία ατομικές φιλοδοξίες. Στις επιχειρήσεις άλλωστε, οι φιλοδοξίες επιτυγχάνονται με τη δραστηριοποίηση στην αγορά και όχι με τα μεγάλα πολιτικά λόγια και τις συμπεριφορές.

Θέλοντας να προσφέρω ουσιαστικά στον επιχειρηματικό στίβο του τόπου μας αποφάσισα να συνεργαστώ με τον κ. Κάρρα με μια ξεκάθαρη δέσμευση όλων μας: πως δε θα εξυπηρετήσουμε πολιτικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες. Επικεφαλής θα είναι ο κ. Κάρρας ο οποίος διαθέτει την ικανότητα και την εμπειρία να οργανώσει, να στηρίξει και να επιτύχει την εκπλήρωση των στόχων μας για αναβάθμιση του οργανισμού και πραγματική υποστήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Πρωταρχικός μας στόχος μας αποτελεί η ενημέρωση και η παρότρυνση. Επιδιώκουμε να ενθαρρύνουμε νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες να ασχοληθούν ενεργά με το επιμελητήριο Δωδεκανήσου τόσο ώστε να λάβουν γνώση για τις δυνατότητες του οργανισμού όσο και για να αναλάβουν πρωτοβουλίες για μια ομαλή και προγραμματισμένη ροή όπως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

Δεσμευόμαστε ακόμα για την επίλυση προβλημάτων με συγκεκριμένες δράσεις και στοχευμένες ενέργειες. Η ψύχραιμη μελέτη και η εμπεριστατωμένη ανάλυση των προβλημάτων θα μας καθοδηγήσει στη σωστότερη και πιο αποτελεσματική επίλυσή τους, με ουσιαστικό σκοπό την εξέλιξη και την άνοδο του επιπέδου της επιχειρηματικότητας και των επαγγελματιών του τόπου μας.

Καλώ όλο τον επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια μας, την έμπνευση και τον ενθουσιασμό μας, να στηρίξει τους νέους που συμμετέχουν, να τους μεταδώσει την πείρα και τη γνώση του και τους καλώ να έλθουν κοντά μας για να γίνουμε μία γροθιά προάσπισης, υποστήριξης και εξέλιξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του δικού μας τόπου. Να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον των επιχειρήσεών τους, να διαμορφώσουν το δικό τους χαρακτήρα και να κάνουν γνωστή και τη δική τους άποψη στον επαγγελματικό χώρο. Να δώσουν μορφή στο όραμά τους και να το πραγματοποιήσουν.



Με εκτίμηση,

Χρήστος Γ. Σπανός

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *