ροή ειδήσεων

Η ύφεση οδηγεί σε νέο ασφαλιστικό

Με ψαλιδισμένα τα κονδύλια του προϋπολογισμού , τα ταμεία θα διανύσουν την πιο δύσκολη χρονιά της ύφεσης. Σήμερα η υστέρηση εσόδων στο ΙΚΑ ανέρχεται...
στο 15% ενώ έχει προϋπολογιστεί ότι η κάμψη μπορεί να φτάσει το 2012 και το 22%. Αν όμως αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο εφιαλτική χρονιά και η υστέρηση ξεπεράσει το 25% , σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά , από τη νέα περικοπή των κύριων συντάξεων έως τη συνολική αλλαγή του ασφαλιστικού .

Η μείωση της χρηματοδότησης θα σημαίνει και μειωμένες παροχές για τους συνταξιούχους αφού θα περιοριστούν περαιτέρω οι δαπάνες για την υγεία και το φάρμακο . Επίσης με τους συνεχείς ελέγχους το Υπουργείο Εργασίας θα επιδιώξει να περιορίσει τη ζημιά που έχουν υποστεί τα ταμεία από τη χορήγηση παράνομων συντάξεων σε αναπήρους μαϊμού και αποβιώσαντες .

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό , η επιχορήγηση προς το ΙΚΑ μειώνεται στα 2,15 δις το 2012 από 3,7 δις το 2011 , τα οποία όχι μόνο δεν έφτασαν αλλά αναζητώνται εναγωνίως και άλλα 430 εκατομμύρια για την πληρωμή του δώρου των Χριστουγέννων και των συντάξεων του Ιανουαρίου . Οι καταβολή των συντάξεων θα εξαρτηθεί από τη χορήγηση της 6ης δόσης.

Πιο δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον των επικουρικών και των εφάπαξ για τα οποία από τις αρχές του 2012 θα αποφασιστεί νέο ψαλίδι έως 20% αφού όλα τα στοιχεία των αναλογιστικών μελετών ως τώρα δείχνουν δραματικά ελλείμματα.

Έτσι για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους θα ξαναμπούν στο στόχαστρο τα ίδια ταμεία , ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ , ΤΑΥΤΕΚΟ , Μετοχικό Ταμείο πολιτικών υπαλλήλων , Ταμείο Ππρόνοιας Δημοσίου, ενώ αναμένεται να προστεθούν τα ταμεία πρόνοιας των σωμάτων ασφαλείας , της εθνικής τράπεζας , των εμπορικών καταστημάτων και του ιδιωτικού τομέα .

protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *