ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου

«Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας»...
αναφέρει άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Money Week, προσεγγίζοντας διαφορετικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους...
Η συντάκτης του άρθρου, Μέριν Σόμερσετ Βεμπ, προειδοποιεί επί της ουσίας τους Ευρωπαίους ότι το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εστιάζεται στο να πειστεί η Ελλάδα να δεχθεί κάποια μέτρα: «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί»!

Η Ελλάδα αποκαλείται ως «η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο»: Η συγγραφέας του άρθρου καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους – και όχι μόνο – της Ελλάδας να «είναι πιο ευγενικοί», αφού κρατάει υποτίθεται στα χέρια της η χώρα μας την επιβίωση ή την καταστροφή! Και προσθέτει, ότι «μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον». Σχολιάζοντας το δημοσίευμα που προκάλεσε αίσθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλυτής σημείωσε ότι «η εκδίκηση δεν είναι οικονομική στρατηγική»!

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πόσα πράγματα θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα εάν ο πολιτικός της κόσμος άφηνε κατά μέρος τα παιχνίδια πολιτικής επιρροής και ισχύος και ασχολούνταν με τη διάσωση της χώρας και της Ευρωζώνης.
polispress.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/11/11 14:43

    Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν οι 300 ήρωες του Λεωνίδα στην σημερινή Ελλάδα υπάρχουν οι 300 προδότες του έθνους τυχαίο ?όλους τους εχει γράψει η ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/11 16:33

    Ήρθε η ώρα νομίζω να σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση δε νομίζετε; Αναφέρομαι στην εκδίωξη της Ελλάδας απ’ το ευρώ και την ευρωζώνη.1)Δε δύναται ελλειμματική χώρα να βγει απ’ το ευρώ. Αν είναι να βγει κάποια χώρα αυτή θα ήταν η Γερμανία. Αλλά ας υποθέσουμε ότι μας πετάνε έξω. Αυτό θα έχει ως αντίκτυπο τη χρεωκοπία Ισπανίας, Ιταλίας Πορτογαλία και Ιρλανδία (ίσως και Βελγίου), ακόμα και η Γαλλία θα είχε μεγάλο πρόβλημα. Στη συνέχει η Γερμανία θα πρέπει να δώσει πάνω από 1 τρις για να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες που ήταν μολυσμένες απ’ το χρέος αυτών των χωρών. Δε θα τα δώσει και θα βγει απ’ το ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει δισεκατομμύρια λόγω ανατίμησης του μάρκου που θα φέρει τη γερμανική βιομηχανία σε βαριά καθίζηση (καθώς η εξαγωγές θα είναι εξαιρετικά ακριβές).2)Επίσης δε γίνεται να εκδιωχθεί μια χώρα απ’ την ευρωζώνη καθώς καταπατάται η συνθήκη της Λισαβόνας. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος (ναι ή όχι στο ευρώ) που έδωσαν Μέρκελ και Σαρκοζί στον Παπανδρέου καταπατάει τη συνθήκη (δε το είπε κανένα παπαγαλάκι). Οπότε μιλάμε για κούφιες απειλές! Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι όποιος έχει ένα τόσο μεγάλο χρέος έχει άλλη τόση μεγάλη δύναμη για να απειλήσει ότι θα τα καταστρέψει όλα αν δε περάσει το δικό του. Είδαμε το σοκ που έπαθαν με το δημοψήφισμα και κυρίως με το ερώτημα(ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση). Παρ’ όλα αυτά τους βγήκε γιατί άλλαξαν το ερώτημα τραβώντας το αυτί του Παπανδρέου(πολιτικά ανίκανος; Προδότης;). Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια οι δημοσιογράφοι με την τρομοκρατία τους (όχι όλοι φυσικά). Τώρα ο φόβος είναι πάνω απ’ το θυμό και αυτό επιδιώκουν να συνεχίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/11/11 19:32

    ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!ΑΚΟΥΤΕ ΡΑΔΙΟ9 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:30 ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΜΠΗ Ο Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ.ΤΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΓΕΙ ΟΛΑ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ; ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΛΕΦΤΡΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *