ροή ειδήσεων

Πολίτες εναντίον μηχανικών για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων!

Καταγγέλλουν ότι τους ζητούν υπερβολικά ποσά 
Από αναγνώστη πήραμε επιστολή (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), με την οποία καταγγέλλει ότι οι μηχανικοί ζητούν υπερβολικά ποσά για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων... Ολόκληρο το περιεχόμενο της επιστολής του αναγνώστη έχει ως εξής:....
"Ενώ γίνονται τόσο σοβαρές κοινωνικές ανατροπές, μια από τις πολλές συντεχνείες οι οποίες είναι υπευθυνες για την χρεωκοπία της χώρας μας, συνεχίζει να πορεύεται λες και δεν συμβαίνει τίπο
τα. Συγκεκριμμένα πριν λίγες μέρες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ανακοίνωσε τις ελάχιστες αμοιβές που θα πρέπει να εισπράτουν οι Μηχανικοί ,απ' οσους ιδιοκτήτες υποβάλλουν την δεύτερη αίτηση για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου τους.
Επειδή ομως ο Ν.3919/2011 αναφέρει οτι η αμοιβή του Μηχανικού είναι θέμα ελεύθερης διαπραγμάτευσης, το ΤΕΕ απειλεί τα μέλη της με διαγραφή αν συμφωνήσουν για μικρότερη αμοιβή.
Πως λοιπόν είναι δυνατόν να προτείνει αμοιβές Μηχανικών οι οποίες σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερες ή και ίσες με το πρόστιμο του ΥΠΕΚΑ;
Αλλά και στα υπόλοιπα αυθαίρετα οι αμοιβές που ορίστηκαν είναι υπερβολικές ,όπως το παράδειγμα ενός σπιτιού 58 τ.μ ,με 65 τ.μ βοηθητικών χώρων, πρέπει ο κάτοχος του να πληρώσει αμοιβή για τον Μηχανικό 4200 ευρώ,όσο δηλαδή το εισόδημα τεσσάρων μηνών αν ο ιδιοκτήτης εργάζεται στο Δημόσιο ή το εισόδημα εφτά μηνών αν εργάζεται στον Ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό για απασχόληση του Μηχανικού το πολύ δύο ημερών.
Αν προσθέσουμε και το πρόστιμο του ΥΠΕΚΑ ,τότε ο κάτοχος του αυθαιρέτου δεν θα πρέπει να ξοδεύει σχεδόν τίποτα άλλο για τουλάχιστον δύο χρόνια ,εκτός τα της τακτοποίησης του σπιτιού του.
Βέβαια ένα μέρος του παραπάνω προστίμου ,ίσο με 700 ευρώ,είναι ο ΦΠΑ πάνω στην αμοιβή και αλλα 440 ευρώ είναι για τα ταμεία των Μηχανικών, τα οποία για να παραμείνουν ''ευγενή'' πρέπει να τους τα πληρώνει ο υπόλοιπος κόσμος και όχι οι ίδιοι.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσουν διαδικασία τακτοποίησης του αυθαιρέτου, ολον τον Οκτώβριο μηνα, μόνο 29.343 ιδιοκτήτες και απ' αυτούς μόνο οι 1.369 αρχισαν να πληρώνουν τις δόσεις του προστίμου.
Εκεί λοιπόν που το ΥΠΕΚΑ υπολόγιζε να εισπράξει το 2011 το ποσό των 600 εκατομυρίων ,μόνο απο τα παραβολα της ρύθμισης για τα αυθαίρετα ,ο στόχος αυτός φαίνεται απλησίαστος, επειδή το Υπουργείο πήρε συνέταιρο στο χαράτσι και το ΤΕΕ.
Το ΤΕΕ εθισμένο στις παλιές καλές εποχές των υπερτιμολογημένων Δημόσιων Εργων ,συνεχίζει να απαιτεί πολύ μεγάλα εισοδήματα για τα Μέλη της ,λες και ζει σε άλλη χώρα και δεν βλέπει οτι οι εργαζόμενοι δεν εχουν πια τα εισοδήματα της εποχής των δανεικών".

katoci.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/11/11 21:27

    περιμεντε κανα 5μηνο ακομα και θα δειτε αδειες να βγαινουν με 4000-5000 ευρω και οσο για τις ρυθμισεις οι αμοιβες τους δεν θα ξεπερνουν τα 1000 ευρω...διατηρησαν τις τιμες αυτες απο τον καιρο που οι αδειες εβγαιναν σαν μανιταρια...τωρα που εχει κατσει κατα 70 % η οικοδομη,για να δουμε ποσα θα ζητανε...εγω λεω εκπτωση 40% με 50%, τι λετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *