ροή ειδήσεων

Ακτοπλοΐα: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αθώωσε τις εταιρείες για το καρτέλ

Αθώωσε τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις για την κατηγορία της σύστασης καρτέλ η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ειδικότερα, η ολομέλεια της Επιτροπής αποφάσισε κατά πλειοψηφία...
ότι η κρινόμενη συμπεριφορά των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων μελών της τότε Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας "δεν είχε εντέλει ως αντικειμενικό ενδεχόμενο τον άμεσο ή έμμεσο συντονισμό των τιμών με αφορμή το αυξημένο κόστος καυσίμων, κατά την έννοια των απαγορευτικών διατάξεων του νόμου.

Η απόφαση ελήφθη το Νοέμβριο του 2010 όμως κοινοποιήθηκε έναν χρόνο αργότερα. Η υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2006 μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού με αφορμή δελτίο Τύπου της ΕΕΑ που εξεδόθη στις 28 Μαΐου και στο οποίο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μέλη της εμφανίζονταν να κατηγορούν την εταιρεία «Blue Star» για την απόφασή της να παγώσει τις τιμές των ναύλων.

Η εξέταση της υπόθεσης απασχόλησε την Επιτροπή τα τελευταία τρία χρόνια. Στην Ολομέλεια έγιναν δύο εισηγήσεις οι οποίες ήταν καταδικαστικές για τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις. Η πρώτη ήταν πιο αυστηρή ενώ η δεύτερη εγκαλούσε τις επιχειρήσεις για συντονισμένη προσαρμογή τιμών στο αυξημένο κόστος καυσίμων και «συντονισμένη υποβολή ή μη δηλώσεων δρομολόγησης και προσφορών».

protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *