ροή ειδήσεων

Τι πρέπει να προσέξω πριν ανοίξω την δική μου επιχείρηση...

Μπορεί να φαίνεται κόντρα στους καιρούς που διανύουμε αλλά πάντα υπάρχει η ευκαιρία να εξασφαλίσουμε την επαγγελματική μας καριέρα μέσα από την δική μας επιχείρηση...


Ο μεγαλύτερος περιορισμός κάθε επίδοξου επιχειρηματία είναι το ρίσκο. Σημαντικός παράγοντας πάντα είναι τι εφόδια έχει για να πετύχει το σκοπό του, μέσα σε αυτό δεν είναι πάντα ο σημαντικότερος παράγοντας το κεφάλαιο όπως σίγουρα κάποιοι θα σκέφτεστε ήδη.

Σίγουρα το κεφάλαιο καθορίζει το είδος και το μέγεθος μιας νέας επιχείρησης αλλά από την άλλη μεριά ο σημαντικότερος παράγοντας της επιτυχίας είναι ένας και είναι δωρεάν (τουλάχιστον για την αρχή) και αυτός είσαι εσύ.

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε κάποια στοιχεία που πρέπει να σκεφτούμε πριν πάρουμε την μεγάλη απόφαση.

Πρώτο βήμα είναι η κεντρική ιδέα, τι θέλω να πετύχω (ποιο είναι το όραμα μου), πως θα το κάνω (πλάνο δράσης – στόχοι) , μπορώ να το κάνω, από πού θα βρω χρήματα να ξεκινήσω, σε τι διαφέρω από τους άλλους, έχω εμπειρία, το έχω δει κάπου να δουλεύει (μέγεθος ανταγωνισμού), με ποιο τρόπο θα μου φέρνει χρήματα.

Μπορεί να σας φαίνεται απλό αλλά είναι αυτή είναι η βασική δομή ενός business plan, και φυσικά ο σωστότερος προγραμματισμός είναι και το βασικό κλειδί της επιτυχίας, μόλις το ολοκληρώσετε δείξτε τους στην οικογένεια σας, στους φίλους σας ή εάν έχετε την δυνατότητα και σε κάποιον ειδικό.

Όταν με κάποιον τρόπο έχετε απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα θα πρέπει πλέον να αρχίζετε να σκέφτεστε σαν πραγματικός επαγγελματίας. Θα πρέπει να μπει καλά στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να αυτό-προσλάβετε τον εαυτό σας σε πολλές θέσεις και αυτές είναι:

Οικονομικός αναλυτής: Θα πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά (και όχι μόνο) μην επαναπαύεστε στους λογιστές. Οι λογιστές σας φτιάχνουν τις δηλώσεις.

Αγοραστής: Οι προμηθευτές σας είναι η τροφή σας, αν δεν τρώτε καλά δεν μπορείτε να αποδώσετε καλά. Το φθηνό δεν είναι απαραίτητα ή καλύτερη επιλογή. Η αναλογία κόστος ποιότητα είναι η σωστή επιλογή.

Πωλητής: Αν δεν τρέξετε εσείς δεν θα τρέξει κανένας, αν δεν μπορείτε να χαμογελάσετε ή σας την σπάει όταν κάποιος σας ζητάει καλύτερη τιμή για κάτι που κοστίζει 5 ευρώ καλύτερα να προσλάβετε κάποιος άλλον για αυτή την θέση.

Ερευνητής: Ο κόσμος αλλάζει σήμερα του αρέσει το κόκκινο αύριο το πράσινο, πρέπει να μένετε γύρω από τις εξελίξεις συνεχώς. Έτσι είναι το παιχνίδι, αν δεν ήταν έτσι δεν θα μπορούσατε να μπείτε και εσείς στην αγορά με την φανταστική ιδέα που έχετε συλλάβει.

Διευθυντής: Ακόμα και αν δεν έχετε κανέναν υπάλληλο θα πρέπει να αναπτύξετε αυτή την προσωπικότητα. Θα πρέπει να πειθαρχείτε συνεχώς στην επιχείρησης σας .

Αν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά τότε περάσατε και το επόμενο στάδιο.

Τελευταίο και πιο ουσιώδες βήμα είναι η πραγματικότητα.

Πλέον αρχίζετε να τσεκάρετε όλα τα παραπάνω, με βασικότερο το επιχειρηματικό πλάνο. Ζητήστε τα χρήματα από τις πηγές που ορίσατε, βρείτε προμηθευτές, βρείτε στέγη, βρείτε εξοπλισμό κλπ

Και τέλος κάντε την ανασκόπηση σας.

Πλέον με πραγματικό κοστολόγιο αναθεωρείστε το πλάνο σας και βρείτε εναλλακτικά σενάρια. Συγκρίνετε κατά πόσο ξεφεύγει η πραγματικότητα από το θεωρητικό σας πλάνο και αξιολογήστε πόσο καίρια είναι αυτή η απόκλιση. Αν έχει μεγάλη διαφορά απλά ματαιώστε το αν όχι καλή αρχή και καλή επιτυχία.
fellow.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *