ροή ειδήσεων

Αρχιφύλακας σε κύκλωμα λαθρομεταναστών

Αρχιφύλακας σε κύκλωμα λαθρομεταναστώνΕις βάρος του 45χρονου που υπηρετεί σε Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων Συνοριακού Σταθμού της Θεσπρωτίας σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ένας 37χρονος Αλβανός...


Παράλληλα, δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών ακόμα Αλβανών μέλη της σπείρας. Και οι πέντε κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος).

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης στην Ηγουμενίτσα κυκλώματος που είχε συσταθεί με σκοπό να νομιμοποιεί και να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο αλλοδαπών, Αλβανικής καταγωγής, προς και από την Ελλάδα αντίστοιχα.

Οι αλλοδαποί, πετύχαιναν ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό να παρατείνουν την διαμονή τους, χωρίς τυπικά να παραβιάζονται οι προθεσμίες των τριών μηνών ελεύθερης εισόδου και παραμονής που προβλέπει η νέα νομοθεσία.

Ειδικότερα, συνελήφθη, στην Ηγουμενίτσα, ο 37χρονος ομογενής, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε ένα γνήσιο διαβατήριο άλλου προσώπου, επίσης υπηκόου Αλβανίας, με σκοπό την τοποθέτηση σε αυτό σφραγίδων εισόδου και εξόδου στη χώρα. Το σφράγισμα θα γινόταν από τον 45χρονο αρχιφύλακα με σκοπό τη διευκόλυνση της παραμονής του αλλοδαπού στην ελληνική επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα πέντε μέλη της οργάνωσης είχαν, τουλάχιστον επί τετράμηνο, με σκοπό τη νομιμοποίηση της παραμονής υπηκόων Αλβανίας στην Ελλάδα, αντί οικονομικού οφέλους.

Οι τρεις αλλοδαποί που αναζητούνται, έστελναν στον 37χρονο ομογενή γνήσια βιομετρικά διαβατήρια Αλβανίας, τα οποία παραλάμβαναν από τους νόμιμους κατόχους τους, προκειμένου να παραδοθούν στον 45χρονο αρχιφύλακα. Η αποστολή γίνονταν είτε με ασυνόδευτα δέματα μέσω του Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσπρωτίας, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, είτε τα παρέδιδαν σε αυτόν ιδιοχείρως.

Μετά την παραλαβή των διαβατηρίων, ο 45χρονος Αρχιφύλακας έθετε σε αυτά, σφραγίδες εισόδου και εξόδου, από και προς την Αλβανία, βεβαιώνοντας με πρόθεση ψευδώς περιστατικό, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται οι διατάξεις που αφορούν τις προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής στην ελληνική επικράτεια των υπηκόων Αλβανίας, κατόχων βιομετρικών διαβατηρίων.

Σε έρευνες που έγιναν, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου συλληφθέντα τρία κινητά τηλέφωνα, δεκαεπτά αποδείξεις ανάληψης χρημάτων, δύο βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης, δύο αλβανικά διαβατήρια και φωτοαντίγραφα αλβανικών διαβατηρίων, χειρόγραφα σημειώματα με στοιχεία υπηκόων Αλβανίας, αποδείξεις αποστολής και παραλαβής δεμάτων εταιρειών ταχυμεταφορών, ένα αποδεικτικό άρνησης εισόδου από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας, το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ και ένα αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών που ακολούθησαν στο σπίτι, τα αυτοκίνητα και το υπηρεσιακό συρτάρι του 45χρονου Αρχιφύλακα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός φωτοαντιγράφων αλβανικών διαβατηρίων και άλλων σχετικών με την υπόθεση εγγράφων. Η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών του κυκλώματος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με επαπειλούμενη ποινή της απόταξης.

newsbomb

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *