ροή ειδήσεων

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Κυρίες και κύριοι,
Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης  στο  Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με δεδομένη τη χρονική συγκυρία είναι κρίσιμες όσο ποτέ άλλοτε...

Η αγορά έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς.

Σ' αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες κοιτάμε στα μάτια τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο της Δωδεκανήσου και ζητάμε την εμπιστοσύνη του.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δεν μπορεί να παραμένει παρατηρητής των εξελίξεων, ούτε μπορεί να χρησιμοποιείται σαν σκαλοπάτι για την εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών.

Η δική μας πρόταση επικεντρώνεται στη ανάδειξη ενός θεσμού ισχυρού, αδέσμευτου, ανοιχτού σε όλους, στήριγμα του επαγγελματία και επιχειρηματία.

Παρουσιάζουμε σήμερα το πρόγραμμά μας, το οποίο φτιάχτηκε μέσα από μια ουσιαστική διαβούλευση με τις παραγωγικές τάξεις και από διάλογο με όλους τους υποψηφίους Συμβούλους της παράταξής μας.

Τους ευχαριστώ όλους και έναν έναν προσωπικά για την κατάθεση ιδεών, προβληματισμών και προτάσεων.

Όπως θα δείτε παρακάτω οι θέσεις και οι προτάσεις μας συνδυάζουν την καινοτομία με τη γνώση.

Είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.

Καλύπτουν όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας.

Διεκδικούμε την Προεδρία του Επιμελητηρίου, με μια κίνηση ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη,  επικεντρωμένη στον πραγματικό ρόλο του Επιμελητηρίου που είναι η  επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμά μας αποτελείται από τέσσερις ενότητες.

            Α. ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  Στροφή στην επιχειρηματικότητα

  Στήριξη των ντόπιων μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων

  Εμπόριο

  Βιοτεχνία και μεταποίηση

  Οικοδομή

  Στήριξη της τοπικής αγοράς και της τοπικής παραγωγής

  Ανάπτυξη

  Τουρισμός


Β. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Γ. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Δ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Α. ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ñ  Στροφή στην επιχειρηματικότητα

  1. Προτείνουμε τη στροφή του Επιμελητηρίου από τον γενικό και άχαρο συμβουλευτικό του ρόλο στην τοπική επιχειρηματικότητα και δεν αναγνωρίζουμε στεγανά που αποκλείουν τη συμμετοχή των  επιχειρηματικών τάξεων  από τον  σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναπτυξιακών πολιτικών του τόπου μας.

  1. Διεκδικούμε την αναγνώριση ότι η όποια λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα θα προέλθει  μέσα από την επιχειρηματικότητα.

  • Στήριξη των ντόπιων μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων

  1. Δρομολογούμε άμεσα τη λειτουργία συμβουλευτικού γραφείου “Desk” για τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους .

Δίνουμε παράλληλα στη λειτουργία του “Desk” χαρακτήρα επιμελητηριακού ΚΕΠ για να εξυπηρετεί τα μέλη μας  στις σχέσεις τους με τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους φορείς.

  1. Αναδεικνύουμε την ανάγκη για αλληλέγγυα συμπεριφορά μεταξύ των ντόπιων επιχειρήσεων και περνάμε το μήνυμα ότι όλοι μαζί πρέπει να επιβιώσουμε από αυτή την κρίση.

  1. Ενισχύουμε την τοπική καταναλωτική συνείδηση και αναλαμβάνουμε δράσεις για τη στήριξη της αγοράς.

  1. Διεκδικούμε τον επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ με στροφή περισσότερων κονδυλίων στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

  • Εμπόριο

  1. Είμαστε υπέρ της λειτουργίας των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και της Αγοράς.

  1. Συμπαρατασσόμαστε με όλους του αρμόδιους φορείς του εμπορίου  με στόχο:

    1. την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού

    1. του παραεμπορίου

    1. του υπαίθριου εμπορίου 

  1. Συνεργαζόμαστε με την αυτοδιοίκηση με σκοπό:

    1. Την βελτίωση της εικόνας, της καθαριότητας και της λειτουργικότητας των εμπορικών δρόμων.

    1. Την παροχή διευκολύνσεων στους καταναλωτές-πελάτες-επισκέπτες (χώρους στάθμευσης, δημόσιες τουαλέτες, γραφεία πληροφοριών και χώρων φύλαξης αποσκευών για τους ημερήσιους επισκέπτες) ώστε απερίσπαστοι να κάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους.

  1.  Απαιτούμε τον ορισμό σαφών κριτηρίων εγκατάστασης υπερκαταστημάτων-υπεραγορών ή πολυχώρων, λαμβάνοντας υπόψη  την νησιωτικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, πληθυσμιακά κριτήρια και τις επιπτώσεις στην τοπική επιχειρηματικότητα.

l  Βιοτεχνία ,  μεταποίηση και επαγγέλματα

  1. Αναδεικνύουμε την οικοτεχνία και τα παραδοσιακά επαγγέλματα.

    1. Παρέχουμε την τεχνογνωσία και την στήριξη για την μεταφορά της γνώσης και της τέχνης από την προηγούμενη στη νεότερη γενιά.

    1. Προωθούμε την οικοτεχνία και τα παραδοσιακά επαγγέλματα μέσω των δυνατοτήτων που διαθέτει το Επιμελητήριο.

    1. Στηρίζουμε τους νέους επιχειρηματίες της οικοτεχνίας με χρήσιμα επιχειρηματικά εργαλεία και παροχή βοήθειας για ένταξη σε επιδοτούμενα.

  1. Προωθούμε την δημιουργία  ΒΙ.ΠΕ., με στόχο την γρήγορη και με μικρό κόστος εγκατάσταση νέων βιομηχανιών-Βιοτεχνιών και χώρων χονδρικού εμπορίου και μετεγκατάσταση υφιστάμενων και την ταυτόχρονη απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσής και αδειοδότησης τους.
  1. Εντάσσουμε στις αρμοδιότητες του Επιμελητηρίου την επαγγελματική  εκπαίδευση .  Στα πλαίσια αυτά επαναλειτουργεί το Χειροτεχνικό Κέντρο με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και αποκλειστικά με εκπαιδευτικό σκοπό.
  1. Συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους Φορείς και Συλλόγους για την εξάλειψη του φαινομένου των λαθροεπαγγελματιών όλων των κλάδων που δραστηριοποιούνται χωρίς να κατέχουν τις από τον Νόμο απαραίτητες άδειες άσκησης επαγγέλματος, ή που συνδυάζουν απασχόληση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και άγρα πελατών στον ιδιωτικό.

l  Οικοδομή

  1. Στηρίζουμε τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Οικοδομική δραστηριότητα που δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια λόγω της ύφεσης, αναδεικνύοντας  τις νέες ευκαιρίες που δίνονται από την ανάπτυξη του θεσμού της παραθεριστικής κατοικίας.
  1. Αναδεικνύουμε τις νέες ευκαιρίες και τεχνικές στην Οικοδομή (ενεργειακή αναβάθμιση, ανακαινίσεις, επισκευές , αλλαγές χρήσεις  κλπ.).
  1. Πραγματοποιούμε παρεμβάσεις για εκσυγχρονισμό και μηχανογράφηση του κτηματολογίου με σκοπό τη διευκόλυνση  της επιχειρηματικότητας που σχετίζεται με το Real Estate.
  1. Διεκδικούμε την ολοκλήρωση του γενικού χωροταξικού σχεδίου ή τουλάχιστον απαιτούμε τη άμεση δέσμευση της αυτοδιοίκησης στις βασικές αναπτυξιακές και χωρικές προτεραιότητες , ώστε άμεσα να παρθούν αναπτυξιακές επιχειρηματικές αποφάσεις.

l  Στήριξη της τοπικής αγοράς και της τοπικής παραγωγής

  1. Αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών προϊόντων.
  1. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για το σχεδιασμό του Marketing,  την τυποποίηση ,  την προώθηση   τοπικών προϊόντων και την πιστοποίηση των  επιχειρήσεων  που παράγουν και προωθούν τοπικά προϊόντα.

3.    Λειτουργούμε εξαγωγικό μητρώο τοπικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και τις καλούμε να συμμετέχουν σε εκθέσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό κάτω από την ομπρέλα του Επιμελητηρίου.

  1. Αναβαθμίζουμε το B2B μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων πάντα στα πλαίσια του ανταγωνισμού.
  1. Αναδεικνύουμε την τοπική γαστρονομία και συνδέουμε τον πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση και τον τουρισμό
  1. Διαμορφώνουμε τμήμα του ισογείου του κτιρίου που στεγάζεται το Επιμελητηρίου σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο για τα τοπικά προϊόντα.
Αντίστοιχος χώρος δημιουργείται  σε κάθε νησί και σε όλες τις πύλες εισόδου  (αεροδρόμια, λιμάνια).

l  Ανάπτυξη

  1. Αναδεικνύουμε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής.
  1. Αναδεικνύουμε το περιβάλλον σαν περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας.
  1. Δημιουργούμε οδηγό προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων στα Δωδεκάνησα που θα περιέχει πληροφορίες για το στάδιο ωρίμανσης του έργου, νομοθετικές και άλλου είδους απαιτήσεις, σύντομη αξιολόγηση της σκοπιμότητας της επένδυσης (feasibility study) και οτιδήποτε άλλο πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος επενδυτής.
  1. Συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς για την ανάδειξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Απαιτούμε τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους στις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν με διαδικασίες fast track. Διεκδικούμε ίση μεταχείριση ντόπιων και ξένων επενδυτών.
  1. Συμμετέχουμε στο  Στρατηγικό  Σχεδιασμό για την ενέργεια στα Δωδεκάνησα
Ενθαρρύνουμε την ενεργειακή απεξάρτηση και την προστασία του περιβάλλοντος με στόχο την ανάδειξη των νησιών μας ως “πράσινους” προορισμούς.

  1. Προωθούμε τις νέες τεχνολογίες για τη δημιουργία ευκαιριών και νέων θέσεων εργασίας.

l  Τουρισμός

  1. Λειτουργούμε συλλογικά με τους φορείς του Τουρισμού , τους στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τις δράσεις τους για την προβολή και διαφήμιση.
  1. Στηρίζουμε
    1. την κατασκευή Home port για την κρουαζιέρα και είμαστε πρόθυμοι να εργασθούμε εθελοντικά για την επίτευξη του στόχου αυτού.
    2. την ποιοτική και τιμολογιακή αναβάθμιση τουριστικού προϊόντος
    3. κάθε προσπάθεια προσέλκυσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού
    4. την επέκταση της τουριστικής περιόδου
    5. την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού.
  1. ΙΙΙ. Διεκδικούμε την εκμετάλλευση του αεροδρομίου από τοπικούς παράγοντες με σκοπό καλύτερες υπηρεσίες, χωρίς αύξηση του κόστους και δυνατότητα παρέμβασης τιμολογιακά κατά τους χειμερινούς μήνες με μείωση του κόστους χωρίς μείωση της εξυπηρέτησης.
  1. ΙV. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού, χειμερινού και προπονητικού, μηχανοκίνητου αθλητισμού και  διεκδικούμε την υλοποίηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου σε μήνες που συμβάλλουν ουσιαστικά στην επέκταση  της τουριστικής περιόδου.

Β. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

1)    Απαλλάσσουμε τα πρωτοεμφανιζόμενα μέλη μας από την καταβολή της πρώτης συνδρομής συμβολικά ως έμπρακτη στήριξη στις νέες επιχειρήσεις.

2)    Αναβαθμίζουμε την πληροφόρηση των μελών με newsletter και δημιουργούμε ενημερωτική εκπομπή του Επιμελητηρίου για όλα τα θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στις θέσεις του Επιμελητηρίου σε τοπικά θέματα, η οποία θα προβάλλεται από τα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα.

3)    Επικαιροποιούμε τη βάση δεδομένων με πλήρη, σωστά και επίκαιρα στοιχεία των μελών του Επιμελητηρίου και διασφαλίζουμε τη συνεχή και ορθή επικαιροποίησή της.

4)    Εμπλουτίζουμε της θεματολογίας των συνεδριάσεων του Δ.Σ.  με ζητήματα της επιχειρηματικής επικαιρότητας.

5)    Αναπτύσσουμε στενή συνεργασία της Διοικητικής Επιτροπής με τα τμήματα με στόχο την αναβάθμιση , καταξίωση και ισοβαρή ενεργοποίηση τους.

6)    Αξιοποιούμε την εμπειρία και το δυναμισμό του ανθρώπινου  δυναμικού που διαθέτει το Επιμελητήριο και ενεργοποιούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

7)    Επιδιώκουμε τη συμμετοχή  όλων των Μελών του Δ.Σ σε ομάδες εργασίας.


8)    Δημιουργούμε γραμματεία παρακολούθησης πορείας υλοποίησης αποφάσεων Διοικητικού Συμβουλίου.

9)    Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στα νησιά με αποκλειστικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

10) Αξιοποιούμε το γραφείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στις Βρυξέλλες για αναζήτηση Προγραμμάτων και πόρων.

11) Οργανώνουμε Επιχειρηματικές αποστολές, συμμετέχουμε σε αποστολές άλλων Φορέων, υποδεχόμαστε Επιχειρηματικές αποστολές άλλων κρατών για την από κοινού διερεύνηση Επιχειρηματικών ευκαιριών και συνεργασιών.

12) Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και αναβαθμίζουν την εικόνα του Επιμελητηρίου στην Τοπική κοινωνία. Αναδεικνύουμε Επιχειρήσεις και Στελέχη που διακρίνονται σε αυτό τον Τομέα και πραγματοποιούμε βράβευσή τους σε ειδικές ανοιχτές εκδηλώσεις.

Γ. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

  1. Συγκρότηση think tanks για την εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν την Πρωτογενή παραγωγή, την Μεταποίηση, το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες. Συμπεράσματα και προτάσεις που θα διατυπώνονται, θα αποτελούν τις Στρατηγικές προτεραιότητες του Επιμελητηρίου για τα επόμενα έτη.
  1. Διοργάνωση ημερίδων, θεματικών συνεδρίων, επιχειρηματικών αποστολών με στόχο την εμβάθυνση σε εξειδικευμένα θέματα παραγωγής και μεταποίησης.
  1. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος Benchmarking αρχικά στον  Τουρισμό και κατόπιν και σε άλλους όπως το χονδρεμπόριο, οι μεταφορές κ.λ.π.
  1. Αναβάθμιση του εμπορικού περιβάλλοντος ενός εμπορικού δρόμου σε κάθε νησί από Ρόδο, Κω, Κάλυμνο σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής και την τοπική αυτοδιοίκηση.
  1. Αναβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηρίου ως του ΒΑΣΙΚΟΥ Φορέα αναζήτησης, συλλογής, αξιολόγησης, διάχυσης και ανάπτυξης προϊόντων καινοτομίας στα Δωδεκάνησα.
  1. Συνεργασία με Φορείς παραγωγής και διάχυσης της καινοτομίας, όπως Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ινστιτούτα, και εκμετάλλευση σύγχρονων τρόπων χρηματοδότησης καινοτόμων προϊόντων και Επιχειρήσεων. 
  1. Ανάπτυξη  Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και ενθάρρυνση και στήριξη των επιχειρήσεων για την Πιστοποίησή τους με αυτά.
  1. Ενθάρρυνση και στήριξη των Επιχειρήσεων στην συμμετοχή και στην Πιστοποίησή τους με Διεθνώς αναγνωρίσιμα σήματα Ποιότητας, Ασφάλειας και ορθής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης  (όπως ISO, ECOLABEL κ.λ.π.).
  1. Ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να καταγράφουν και να κοινοποιούν στο Επιμελητήριο τα επιτεύγματά τους (best practices) τα οποία θα παρουσιάζονται σε ειδικές συνεδριάσεις και θα επιβραβεύονται τα πιο εντυπωσιακά από αυτά.
  1. Θέσπιση ετήσιων βραβείων καινοτομίας και πράσινης επιχειρηματικότητας, με ειδική εκδήλωση και ανάλογη δημοσιότητα.

Δ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

  • Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ
Αντιδράμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Δεν είναι προνόμιο των νησιών μας.

Είναι ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας και απαραίτητη προϋπόθεση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας.

  • Δημοτικός Φόρος Δωδεκανήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.)
Zητάμε να διατεθούν άμεσα τα έσοδα του Δημοτικού Φόρου σε δράσεις απολύτως αναπτυξιακές , με τη στενή έννοια του όρου.

Οι αδυναμίες και αδικίες που υπάρχουν στο σύστημα επιβολής και είσπραξης του Δημοτικού Φόρου, πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου.

Δέσμευσή μας αποτελεί η συμμετοχή όλων των Παραγωγικών τάξεων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των επενδύσεων από τα έσοδα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

  • Επιμελητηριακός Καλλικράτης
Αντιδράμε δυναμικά σε κάθε σχέδιο ενοποίησης των Επιμελητηρίων στα πρότυπα του Καλλικράτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κυρίες και κύριοι,

Οι Δωδεκανήσιοι ήμασταν πάντα άνθρωποι εργατικοί και πρωτοπόροι.

Οι τοπικές επιχειρήσεις μας, από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη, με τα  προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, μπορούν και πρέπει να βγουν μπροστά, με τη στήριξη ενός Επιμελητηρίου ισχυρού και αδέσμευτου.

Απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους επαγγελματίες και όλους τους επιχειρηματίες του τόπου μας, να ενισχύσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Γιατί τα νησιά μας δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πρωταγωνιστήσουν και πάλι!

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/11/11 17:22

    ΩΡΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ.
    ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/11 17:23

    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/11/11 17:25

    20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΥ ΚΑΡΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2015 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/11/11 19:01

    ο παππου δεν ειναι με το σκανδαλο των επιταγων;
    ξεχαστηκε τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/11/11 20:58

    Το κατάστημα του Παππού στην οδο 25ης Μαρτίου κλείνει.
    Ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο και με το Επιμελητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/11/11 21:06

    Μην ελπίζεις ανόητε, γιατί αν κερδίσει η εταιρεία Νικητιάδης-Κάρρας Α.Ε. θα κλείσει ΣΙΓΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/11/11 21:07

    Σιγά μην κάνουν εκλογές οι "λάσπες" χωρίς να κατασκευάσουν σκάνδαλο για τον αντίπαλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/11/11 21:09

    Ενα μόνο τ΄ροπο ξέρουν να κάνουν εκλογές οι "ανεξάρτητοι" . Mε εκβιασμούς, απειλές, προσλήψεις και συκοφαντίες. Περιμένετε να δέιτε πόσα θα πάρει το δίδυμο Νικητιάδη-Κάρρα και μετά θα δείτε και τον καυγά για την πατρότητα της ήττας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/11/11 21:10

    Πόσο πάει σήμερα το επιτόκιο δανεισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/11/11 21:14

    Λίγο λιγότερο απο το κόστος μίας Ελληνοποίησης. Ξέρετε εσείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/11/11 21:20

    Ο εργολάβος της Καρφουρ θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ωραίο χιούμορ, Καρπάθικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/11/11 21:20

    Μην μιλάτε άσχημα για τον κ. Κάρρα. Θα σας τιμωρήσει η "οικογένεια" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/11/11 21:31

    Η Καρφούρ στηρίζει τον κ. Κάρρα μόνο με την ψήφο της ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/11/11 21:32

    Πληρώστε πρίν τις εκλογές τις πρωτοσέλιδες διαφημίσεις στις τοπικές εφημερίδες κε Χ'Πάππου
    γιατί απ' οτι ξέρω στην αγορά υπάρχει κρίση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/11/11 21:45

    Απ' οτι ξέρω,απο την 1η Ιανουαρίου 2011 το κατάστημα Πάππου στην οδο 25ης Μαρτίου, θα γίνει Καρφούρ.Η συμφωνία έχει ηδη κλείσει.
    Ας μη μιλάνε λοιπόν για σχοινί, στο σπίτι του κρεμμασμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος23/11/11 21:54

    κ. ΚαρραΝικητιάδη που ξέρετε πολλά, κρατάτε και τα λογιστικά βιβλία της Νικητιάδης-Κάρρας α.ε. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος23/11/11 21:55

    Ωραία η αναφορά για κρεμασμένους. Προβλέπετε και το μέλλον κ. ΚαρραΝικητιάδη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος23/11/11 21:56

    Σύσσωμη η Καρφούρ, αντεπιτίθεται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος23/11/11 22:02

    Πρός 21:55
    Γειά σου ρε... λεβέντη Χατζηπάππου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος23/11/11 22:13

    Εσύ που είσαι και λογιστής ρε Παιδαρά στην ΚαρραΝικητιάδης α.ε., πρόσεξε να πάρεις τον δικό σου μισθό πρίν τις εκλογές γιατί ακούγεται για τα αφεντικά σου .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος23/11/11 22:18

    Και πρόσεξε κ. Λογιστή τις εγγραφές στα πάγια.
    ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος23/11/11 22:20

    Το ψηφοδέλτιο μετά τις εκλογές θα μεταβιβαστεί στον Κάρρα το ψηφοδέλτιο, η μήπως είναι απλά νοικιασμένο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος23/11/11 22:22

    Σαν λογιστής θα ξέρεις και το κόστος μίσθωσης του ψηφοδελτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος23/11/11 22:42

    Ο νούς σου στα λεφτά Γιώργο μου.
    Γι' αυτό δε θα σε κατεβάσει ποτέ για υποψήφιο βουλευτή η Νέα Δημοκρατία.
    ΄Ονειρο ήταν και πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος23/11/11 23:04

    Το κόμπλεξ που έχεις λογισταρά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και τον Χατζημάρκο, λύνεται. Πεσ εσύ το ναι και το κανονίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος24/11/11 13:02

    Η Α.Ε ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΤΙ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ
    ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
    ΚΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΚΤΟΝΟΣ Ο Κ ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΠ...... ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΠΡΑΒΟ Κ ΚΑΡΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΡΟΔΟΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *