ροή ειδήσεων

Ζητούν να μην κλείσει το Ταχυδρομείο Παραδεισίου


Την παρέμβαση των βουλευτών Δωδεκανήσου και του δημάρχου Ρόδου για να ανασταλεί η απόφαση των ΕΛΤΑ για τη διακοπή της λειτουργίας του ταχυδρομείου στο...




Παραδείσι ζητούν με επιστολή τους τα μέλη της δημοτικής κοινότητας και οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από την περιοχή.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Η διεύθυνση των ΕΛ.ΤΑ. πρόκειται να δημιουργήσει ταχυδρομικό πρακτορείο στο Παραδείσι για να καταργήσει το υπάρχον από το 1948 κατάστημα.

Σαν Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου Δήμου Ρόδου πληροφορηθήκαμε το γεγονός από το μήνα Μάιο 2011 και μετά από έκτακτη συνεδρίασή μας, λήφθηκε η με αριθμό 22/2011 απόφασή μας με θέμα «Περί λειτουργίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Παραδεισίου», (επισυνάπτεται αντίγραφο του αποσπάσματος), που στάλθηκε στο Γραφείο Δημάρχου Ρόδου, στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων και στα ΕΑ.ΤΑ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αιγαίου και ο στόχος μας ήταν να γνωρίσουμε στη διοίκηση των ΕΑ.ΤΑ. με σχετική επιστολή, τα κριτήρια και τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να καταργηθεί το Ταχυδρομικό Κατάστημα Παραδεισίου.

Σε απάντηση της παραπάνω επιστολής μας, λάβαμε το με αριθμό. Πρωτ.: ΠΟ/2508162/19-5-2011 έγγραφο από το Ελληνικό Ταχυδρομείο - Περιφερειακή Διεύθυνση Πειραιά & Αιγαίου και συγκεκριμένα από τον Διευθυντή κ. Βασίλειο Μπούζα (επισυνάπτεται αντίγραφο) με το οποίο μας γνωστοποιούν ότι οι φήμες για την παύση της λειτουργίας του Καταστήματος στο Παραδείσι, είναι ανυπόστατες και αβάσιμες.

Όμως μετά την άφιξη στη Ρόδο του υποδιευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πειραιά και Αιγαίου των ΕΛ.ΤΑ, κ. Τσιλιγιάννη και παρά την αντίρρηση όλων των υπάλληλων της Ρόδου, ζητήθηκε από τα κεντρικά γραφεία των ΕΛ.ΤΑ η σύσταση πρακτορείου στη Δημοτική μας Κοινότητα που θα ανήκει στην εποπτεία του Ταχυδρομικού Γραφείου Κρεμαστής Ρόδου, γεγονός που θα οδηγήσει στην κατάργηση του Καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Παραδεισίου.

Σ' αυτό τη σημείο θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

1) Το Ταχυδρομικό Γραφείο Παραδεισίου ιδρύθηκε το έτος 1948 και είναι το δεύτερο κατάστημα μετά το κεντρικό που ιδρύθηκε στη Ρόδο.

2) Εξυπηρετεί περίπου 500 συνταξιούχους και άλλα τόσα άτομα που παίρνουν διάφορα επιδόματα, όπως πολυτεκνικά, πρόνοιας κ.ά.

3) Τα χωριά που εξυπηρετεί επιπλέον είναι Θεολόγος, Σορωνή, Φάνες, Καλαβάρδα, Διμυλιά, Ελεούσα, Αρχίπολη, Σάλακος, Απόλλωνα, Πλατάνια καθώς και το ίδρυμα Θ.Χ.Π.Π. Αγιος Ανδρέας και τον Κρατικό Αερολιμένα «Διαγόρας» Ρόδου, που μαζί με τους κατοίκους του Παραδεισίου αριθμούν πάνω από 9.000 άτομα.

4) Γίνονται 300-400 κινήσεις ταμιευτηρίου μηνιαίως από τους κατοίκους μας κυρίως, διότι δεν υπάρχει κανένα τραπεζικό κατάστημα ή ATM στο χωριό μας.

5) Στο Παραδείσι δεν υπάρχει κανένα πιστοχρεωστικό ίδρυμα ή εισπρακτικό γραφείο.

6) Δεν υπάρχει κανένα γραφείο ή υποκατάστημα μεταφορών ή ταχυμεταφορών και

7) Είναι από τα πρώτα καταστήματα στη Ρόδο που διαθέτει μηχανοργάνωση.

Πιστεύουμε ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν συντρέχει η ανάγκη κατάργησης του καταστήματος. Με την υποβίβασή του σε πρακτορείο, θα δημιουργηθεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα αφού πολλές από αυτές τις υπηρεσίες που παρέχει σήμερα δεν θα υπάρχουν, γεγονός που θα αναγκάσει τους κατοίκους να μεταβούν σε άλλες περιοχές για την εξυπηρέτησή τους.

Ήδη, με το άκουσμα αυτής της νέας κατάστασης, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και απειλούν με κινητοποιήσεις.

Κύριοι Βουλευτές, κύριε Δήμαρχε, εύκολα θα συμπεράνετε ότι το πλήγμα για το χωριό μας και για την ευρύτερη περιοχή θα είναι τεράστιο.

Πέραν τούτου, είναι άδικο για το χωριό μας που έχει θυσιαστεί όχι σε ένα, άλλα σε τρεις βωμούς της ανάπτυξης του νησιού μας, με την ύπαρξη και λειτουργία του Κρατικού Αερολιμένα «Διαγόρα » Ρόδου, με το ραντάρ, τη Δ.Ε.Η. και το στενό επαρχιακό δρόμο που εξυπηρετεί τη δυτική πλευρά του νησιού, να χάνει τις Υπηρεσίες του τη μία πίσω από την άλλη. Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγα χρόνια καταργήθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός Παραδεισίου. Είναι αδιανόητο να χάσουμε και το Ταχυδρομικό Γραφείο.

Εμείς απ' την πλευρά μας, σε συνεργασία με τους Δημοτικούς μας Συμβούλους και τη Δημοτική Αρχή, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός.

Ζητάμε από σας να δείξετε κατανόηση στο πρόβλημά μας και σας παρακαλούμε να παρέμβετε με την ιδιότητά σας σε κάθε αρμόδια Υπηρεσία προκειμένου το Ταχυδρομικό Γραφείο Παραδεισίου να συνεχίσει να λειτουργεί στο Παραδείσι και να εξυπηρετεί τους κάτοικους του Παραδεισίου και των άλλων χωριών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου

Μιχαήλ Χατζηκαντής

Τα Μέλη του Συμβουλίου

1. Νικόλαος Χασταλής

2. Ανδρέας Μοσκιού

3. Εμμανουήλ Χατζησάββας

4. Δημήτριος Χατζηβάσιλας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παραδεισίου

1. Ιωάννης Αφεντούλης

2. Ευαγγελία Παναή

3. Καλέτος Πότσος




pak-elta.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/11/11 11:57

    Δεν κλείνουν το υποκατάστημα στη Σορωνή λέω εγώ καλύτερα? Η κοπέλα εκεί είναι ΑΧΡΗΣΤΗ και πολύς κόσμος έχει παράπονα από την εξυπηρέτηση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *