ροή ειδήσεων

Προτεραιότητα της κυβέρνησης η λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα

Τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο ακτοπλοϊκός κλάδος συζητήθηκαν σε «μία καλή πρώτη συνεργασία» υφυπουργού - ακτοπλόων.
Οι προϋποθέσεις επιβίωσης της ακτοπλοΐας...
συζητήθηκαν στη προχθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αδωνι Γεωργιάδη με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Απόστολο Βεντούρη.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο ακτοπλοϊκός κλάδος και όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός θα ληφθούν όλα τα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να δεσμευθεί σε συγκεκριμένα μέτρα όπως π.χ. τη μείωση του ΦΠΑ θέση που είχε υποστηρίξει ως αντιπολίτευση. Ερωτώμενος σχετικά αρκέσθηκε να σημειώσει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα.

Αναλυτικότερα σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «είχαμε μια ενδελεχή συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΕΝ, τους οποίους και ευχαριστώ που έκαναν αποδεκτό το αίτημα μας να συναντηθούμε, ώστε να βρούμε τους βέλτιστους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα του κλάδου και να εξασφαλίσουμε απολύτως την ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών».

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι ήταν «μια καλή πρώτη συνεργασία» και πιστεύει όπως είπε ότι «θα βρούμε λύσεις για τα προβλήματα».

Αγονες γραμμές

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις άγονες γραμμές σημείωσε ότι «όλα παίρνουν το δρόμο τους. Το υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συγκοινωνίες».

Για το θέμα μείωσης του ΦΠΑ στη νησιωτική χώρα ο υφυπουργός σημείωσε ότι «υπήρξε μια ενδελεχής συζήτηση και γι αυτό το θέμα, παρουσία και του γ.γ. Ναυτιλίας κ.Ν.Λίτινα, γιατί η ανταγωνιστικότητα συνδέεται άμεσα και με το ΦΠΑ το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση το παρακολουθεί και θα βρει σίγουρα τη βέλτιστη λύση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ κ. Α. Βεντούρης ευχαρίστησε τον υπουργό που «μας άκουσε προσεκτικά στον οποίο και καταθέσαμε και ένα αναλυτικό υπόμνημα με το τι πράγματι συμβαίνει στον κλάδο μας.

Η ακτοπλοΐα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, αλλά είναι σε ένα σημείο, που εάν η πολιτεία ανταποκριθεί, μπορεί και η ακτοπλοΐα να ανταποκριθεί των υποχρεώσεών της -και όχι μόνο αυτό- αλλά να φέρει και ανάπτυξη στη χώρα. Πιστεύω ότι - λόγω και του ότι μας άκουσε πολύ προσεκτικά - θα προσπαθήσει η πολιτεία να λύσει τα προβλήματα αυτά τα χρόνια προβλήματα γιατί επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει γι αυτά».

Προϋπολογισμός ΝΑΤ

Απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» σχετικά με τις περικοπές κατά 130 εκατ. ευρώ της επιχορήγησης προς το ΝΑΤ για το 2012 και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν για τις συντάξεις ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «η ελληνική πολιτεία έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τρεις φορές τα χρήματα του ΝΑΤ.

Αρα οι Ελληνες ναυτικοί έχουν κάθε λόγο να είναι παραπονούμενοι για τη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντί τους. Και σίγουρα πρέπει να βρούμε εκείνο τον τρόπο, ώστε πολύ γρήγορα, να λύσουμε τα προβλήματά τους. Κι εγώ θα εργαστώ γι αυτό.

Γνωρίζαμε και πριν τη συγκρότηση της σημερινής κυβερνήσεως ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει διαφόρων ειδών μειώσεις. Κι εγώ έχω πει ότι περαιτέρω μειώσεις από αυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, θα κάνω το παν για να αποφευχθούν. Πιστεύω ότι θα το αποφύγουμε».

Ο κ. Βεντούρης από την πλευρά του σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της στην ελληνική ναυτιλία ο μόνος διεθνώς ανταγωνιστικός κλάδος που διαθέτει η χώρα και συμπλήρωσε ότι σε αυτή την περίπτωση θα ωφεληθεί και η ελληνική οικονομία.
aegeantimes.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/11/11 14:18

    Εδώ κοντά μας,με τα τούρκικα καταμαράν και δελφίνια που δραστηριοποιούνται στην γραμμη Ροδος-Μαρμαρίς,να δούμε τι θα γίνει???
    Επιτρέπεται να φορτώνουν από Μικρασιατικά παράλια για Ρόδο ένα αριθμό Α' επιβατών,και αυτόν τον αριθμό Α' να τον ξαναπέρνουν πίσω.Δεν επιτρέπεται όμως αυτόν τον Α' αριθμό να τον φορτώνουν από Ρόδο,να τον πηγαίνουν απέναντι και να τον ξαναφέρνουν Ρόδο.Αυτό πρέπει να το κάνουν τα Ελληνικα πλοία,και πρέπει να επιλυφθουν του θέματος οι Ελληνικες λιμενικές αρχές,και το υπουργείο μας!!!
    Δεν συζητάμε βέβαια για τις ονομασίες των τούρκικων πλοιαρίων (ΑΕGEAN EXPRESS,AEGEAN QUEEN,POSEIDON EXPRESS κλπ) άκρως προκλητικές ονομασίες,που μας προκαλούν το εθνικό μας φρόνιμα,και δείχνουν την επεκτατική νοοτροπία των τούρκων!!
    Όλα αυτα ελπίζω κάποτε να τα λάβουν, τουλάχιστον υπ'όψιν τους οι αρχές μας,και να πράξουν τα νόμιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/11 21:57

    Πρός 21/11/11 14:18

    Που το ειδες γραμμένο αυτό το παράδοξο που υποστηρίζεις το οτι θα πρέπει να μην μεταφέρουν Ελληνες επιβάτες πρός την Τουρκία Τούρκικα πλοία?
    Αυτοί ειναι διεθνείς πλόες.
    Αυτό γίνεται για την κάθε μία χώρα μόνο για τους εσωτερικούς πλόες.

    Και πλοίο με σημαία πχ Μάλτας να έλθει μπορεί να δρομολογηθεί στην γραμμή και να κουβαλάει ενθεν και εκείθεν επιβάτες.

    Και το άλλο σε τι σε ενοχλεί τα ονόματα των πλοίων και που προκαλούν τελικά το εθνικό φρόνιμα?.
    Αυτές ειναι παιδαριώδεις ισως λόγω φοβικών συνδρόμων αντιλήψεις.

    Μακάρι στην ακτοπλοία να ηταν αυτά τα προβλήματα μόνο, και οχι τα άλλα ανεπίλυτα που ταλανίζουν τα δωδεκάνησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/11/11 23:04

    Προς 21-11-11 21.57
    Τουριστικός πράκτορας η' μουσουλμάνος της Ρόδου είσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/11 21:35

    21/11/11 23:04

    'Ελληνας χριστιανός ειμαι ουτε τουριστικός πράκτορας ειμαι, ουτε σχέση έχω με τον τουρισμό.

    Σχολίασα απαντώντας στην ανάρτησή σου επειδή γνωρίζω λόγω δουλειάς την ναυτιλιακή νομοθεσία, και τι ισχύει στις θαλάσσιες μεταφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/11/11 21:57

    Θέλετε να κάνουμε ένα μπαζάρι αγάπης ένεκα χριστουγενων, όπου θα μαζόξουμε ρούχα, φαγητά, ρύζια, όσπρια, παιγνιδια, βιβλία και ότι άλλο μας είναι αχρείαστο και να τα χαρίσουμε σε ανθρώπους που τα έχουνε ανάγκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *