ροή ειδήσεων

Εστία σκύλων-δολοφόνων στη Ρόδο!

Eπιστολή διαμαρτυρίας από αναγνώστρια του adespoto.gr. . . Από μικρή έχω ακούσει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς για τα σκυλιά. Από το ότι τα σκυλιά είναι άρρωστα και λυσασμένα μέχρι το γιατί έχω 4 και δεν δίνω τα λεφτά μου... σε φτωχά παιδάκια αντί για τα ζώα!

Καθημερινά βλέπουμε γύρω μας τραγικές εικόνες κακοποίησης και εγκατάλειψης αδέσποτων. Συνήθως δεν ξέρουμε ποιός το έχει κάνει και φανταζόμαστε άρρωστους δολοφόνους ή ανώμαλους υπανθρώπους. Κι όμως, όλοι αυτοί είναι ανάμεσα μας και τουλάχιστον οπτικά είναι απολύτως φυσιολογικοί άνθρωποι, με παιδιά, εγγόνια και οικογένειες! Κι αυτό είναι που με τρομάζει περισσότερο...Κι γι αυτό φοβάμαι και για αυτά τα σκυλάκια που θα σας περιγράψω τώρα.

Σήμερα λοιπόν, μία συνάδελφος από τη δουλειά μου είπε ότι κοντά στο σπίτι της, στο ύψος του παιχνιδότοπου Μιλού, στην Μήδεια της Ρόδου, υπάρχουν 4-5 αδέσποτα σκυλάκια και ότι τα λυπάται. Πήγε και πήρε λοιπόν τροφή από το σούπερ μάρκετ και μία λεκανίτσα για νερό! Μία κοπέλα που δεν έχει σκύλο ή γάτα και δεν είχε ποτέ της. Κι όμως σκέφτηκε αυτά τα αδέσποτα και έδωσε από την τσέπη της για να πάει λίγα κιλά τροφής. Και ζήτησε τη βοήθειά μου γιατί ξέρει ότι έχω ζώα και φροντίζω αδέσποτα.

Το βράδυ μετά το σχόλασμα λοιπόν πήγαμε μαζί να δούμε τα σκυλάκια και να τα ταϊσουμε. 5 υπέροχες φάτσες, κουρνιασμένες σε μία νησίδα με γρασίδι και αγριόχορτα, κουλουριασμένα για να ζεσταθούν από το κρύο που έχει ήδη πιάσει τα βράδια στη Ρόδο. Παρκάρω, κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο και αμέσως σηκώνουν επιφυλακτικά τα κεφάλια τους.

Τους μιλάω γλυκά, τα καλώ, χαμηλώνω στο έδαφος και το πρώτο θηλυκό έρχεται κοντά μου κουνώντας χαρούμενα την ουρά του!
Ένας μαύρος αρσενικός γαυγίζει (λίγο ψεύτικα) και κάνει τον άγριο αλλά μόλις βλέπει τη σακούλα με την τροφή έρχεται κοντά φιλικός και ήρεμος. Τον χαϊδεύω στο κεφάλι.
Ο τρίτος, σχεδόν γιγαντόσωμος, σαν τσοπανόσκυλο, παππούς με άσπρισμένη μούρη κάθεται νωχελικός και παρακολουθεί. Τολμάω και τον πλησιάζω,μπαίνω στον νοητό χώρο του και ....δέχεται τα χάδια μου με κλειστά βλέφαρα!
Ο τέταρτος της παρέας είναι ένα ξανθό σκυλάκι, με δαγκωματιές στη μούρη και αρκετά φοβισμένο. Δεν κάθεται να το χαϊδέψω και δεν τον πιέζω για να μην φύγει μακριά.
Τέλος, η πέμπτη της παρέας, σαν γκριφόν δεν πολυπλησιάζει αλλά κουνά την ουρά της. Μόλις πλησιάζω, γυρνά ανάσκελα, παραδίδεται και δείχνει την κοιλίτσα της για χάδια!!!

Και αφού έγιναν οι απαραίτητες γνωριμίες, βάζουμε σε μία γωνία λίγη τροφή και την λεκάνη με το νερό.

Και τότε από τον απέναντι δρόμο, από ένα γνωστής αλυσίδας βενζινάδικο, ένας λίγο εύσωμος, περίπου στα 50 με μουστάκι, μας καλεί να....μην ταϊζουμε τα σκυλιά. Τα όργανα άρχισαν, σκέφτομαι.

Με θράσος λέει να μην ταϊζουμε τα σκυλιά γιατί είναι...ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Αυτή ήταν η φράση του. Γελώντας του απαντώ ''Αφού είναι δολοφόνοι γιατί δεν με έχουν ξεσκίσει;''

''Δεν ξέρω'', απαντά. Μάλλον γιατί τα ταϊζεις καιρό. Τόσο μυαλό ο τύπος.

Του λέω αφήστε τα ζώα ήσυχα, δεν θα μου πείτε αν θα ταϊσω ή όχι τα αδέσποτα.

''Αν τα αγαπάς να τα πάρεις σπίτι σου'', συνεχίζει τη φοβερή επιχειρηματολογία. Φίλε μου έχω 7 σπίτι και δεν θα σου δώσω λογαριασμό. Αυτό που όλοι οι εχθρικοί προς τα ζώα νομίζουν ότι οι φιλόζωοι βγαίνουν από χόμπι στους δρόμους και ταϊζουν τα αδέσποτα δεν μπορώ να το καταλάβω! Βρε ζόμπια, αν είχαμε χώρο σπίτι μας δεν θα τα παίρναμε; Θα τ αφήναμε στο κρύο ή σε εσάς να τα κλωτσάτε, να τα διώχνετε και ότι άλλο τους κάνετε; Ελα όμως που είμαστε φουλ!!!

Συνεχίζει λέγοντας ότι κυνηγάνε μηχανάκια και ''κόντεψαν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο σήμερα''.

Πάμε παρακάτω. Συνεχίζουμε αγνοώντας τον ''κύριο'' και αυτός, χωρίς φύσικα να έρθει απέναντι, στους...αιμοβόρους δολοφόνους, ξαναφωνάζει ''Σας παρακαλώ! Αυτό που κάνετε είναι λάθος! Ταϊζετε μία ΕΣΤΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ''.

Ε λοιπόν τέτοιο γέλιο δεν ρίχνω ούτε όταν βλέπω το Τσαντίρι του Λαζόπουλου. Πλάκα μας κάνεις άνθρωπε μου βραδιάτικα;
Πού είναι οι δολοφόνοι ρε παιδιά;;; Κι αν κάποιοι μηχανόβιοι επιταχύνουν και τα χτυπάνε επίτηδες ή τα κλωτσάνε για να τα διώξουν, πώς τα σκυλιά μετά να μην αμύνονται μέσω του δαγκώματος;

Και επειδή οι υπάνθρωποι έχουν πάντα φίλους, ένας νεαρός που δουλεύει στο βενζινάδικο αρχίζει και τον υποστηρίζει:
''Πριν 10 λεπτά να είσασταν εδώ, όρμησαν σε μία γιαγιά και παραλίγο να την φάνε!''.

Δηλαδή πόσο ανεγκέφαλος μπορεί να είσαι για να λες τέτοια ασύστολα ψεύδη για 5 σκυλιά που κάθονται στο κρύο, ταλαιπωρημένα, τα μισά χτυπημένα ή με πόδια που κουτσαίνουν, έκθετα σε καιρικές συνθήκες, πάνω στη λεωφόρο;

Πόσο ενοχλούν τα ζωντανά; Μέχρι πότε θα τα βλέπουμε ως εχθρούς και δολοφόνους;

Ακόμα και αν τα ζώα αυτά ήταν για κάποιους λόγους επιθετικά, με καλείς να μην τα ταϊσω; Δηλαδή να ψοφήσουν από την πείνα; Αυτό θέλετε; Με αυτό θα είστε ικανοποιημένοι;

Τα ζώα αυτά δεν φύτρωσαν, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Τα εγκατέλειψαν συμπολίτες σας κύριοι. Τα 3 από αυτά φορούν κολλάρο στο λαιμό. Κι εμεις αντί να τα βοηθάμε, τα λέμε...δολοφόνους;

ΕΛΕΟΣ. Φαίνεται οι δολοφόνοι έχουν προτίμηση στις γυναίκες και δεν τις πειράζουν. Πειράζουν μόνο άλλους ανθρώπους. Και γιαγιάδες γυναίκες.
Τι άλλο θα ακούσω σε αυτό το νησί; Καθημερινά βλέπω μόνο εχθρότητα προς τα ζώα. ΕΛΕΟΣ. ΦΤΑΝΕΙ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!!!

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι γνωστοί μου στη Ρόδο θα μάθουν από ποιό βενζινάδικο να μην βάζουν ποτέ ποτέ ποτέ βενζίνη. Για να μην ενισχύουμε τέτοιους υπανθρώπους.

Και όπως είπε σωστά η συνάδελφος σε αυτούς τους κυρίους, αν πάθουν κάτι τα ζώα ξέρουμε ήδη τους ενόχους. Και κάτι ακόμα. Δεν θέλω να κρίνω ποτέ τους ανθρώπους οικονομικά και οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Αλλά πώς γίνεται επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, που δεν έχουν δηλαδή απλά ένα μισθό όπως εμείς, να μην βοηθάνε τέτοια πλάσματα και πάντα να τα βλέπουν ως πρόβλημα στο χώρο ...γύρω από την επιχείρησή τους; Κρίμα για την ανθρωπιά μας. Έτσι έχει καταντήσει (και με την ανευθυνότητα του Δήμου βέβαια) το Κυνοκομείο να είναι φουλ από ζώα και να μην μπορεί να βοηθήσει άλλα. Οι Ροδίτες άλλωστε βλέπουν το Κυνοκομείο μόνο ως χώρο να μεταφερθούν τα ενοχλητικά αδέσποτα και να κλειστούν εκεί και δεν καταλαβαίνουν την έννοια της στείρωσης, της υιοθεσίας, της βοήθειας στα ζώα...

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Το adespoto.gr θα προβεί στην ενημέρωση της αρμόδιας εταιρείας Shell καθώς και στην ενημέρωση μέσω επιστολών και αφισών για το νόμο και την προστασία των αδέσποτων στους ιδιοκτήτες του βενζινάδικου, αύριο, Σάββατο 4/11/2011.

adespoto.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/11/11 01:05

    Xa xa xaxaxa ti geloioi pou einai oi rodites!opos ta taisan oi kopeles giati den ta taize o antraklas na ta iremisei ligo?
    Malakessss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/11/11 01:11

    aytos pou sas milise einai o idiokthths, enas logos pou ekopsa na vazw vwnZinh apo kei einai i kakomoutsounia toy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/11/11 07:48

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΟΣ ΜΙΖΕΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΥΣΟΥΖΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ "ΓΕΡΟΛΑΔΑ" ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ "ΤΟ ΒΙΟΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΒΙΟΣ ΜΟΥ.." Ε ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/11/11 09:58

    ΟΤΑΝ θα σε δαγκωσουν και σενα και τα παιδια σου θα αλλαξεις γνωμη
    παθων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/11/11 14:14

    5/11/11 09:58 ΑΣΕ ΡΕ ΠΑΘΩΝ, ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΤΟ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΙΟΛΑ? ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/11/11 19:28

    Ποιό βενζνάδικο είναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/11/11 11:09

    to shell sto mhdeia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/11/11 11:13

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΒΛΑΚΑΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ????ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΤΕ?ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/11/11 12:52

    Όσο αυτός δεν βάζει μυαλό, εμείς δεν βάζουμε βενζίνη!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/11/11 20:30

    βενζινη απο αυτον? ποτε ποτε.τετοια ατομα ουτε τα αντερα τους δεν αγαπανε ουστ βλαμενοι..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *