ροή ειδήσεων

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑ ΧΡΗΣΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ...

Σε υποβολή αιτήματος για την πρόσληψη καθαρίστριας στο 2ο Ενιαίο Λύκειο της πόλεως Ρόδου στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ρόδου...
κ. Παύλο Τσίπρα προέβη η διευθύντρια κ. Σταματία Κοτρέτσου καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων την ύπαρξη συρίγγων και σύνεργων χρήσεων ηρωίνης στις τουαλέτες του σχολικού συγκροτήματος.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«ΘΕΜΑ: ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ

Η Δ/νση του σχολείου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανέλαβε τη λειτουργία του με πολλά σοβαρά κτιριακά, λειτουργικά προβλήματα, καθώς και σοβαρά θέματα καθαριότητας. Συγκεκριμένα κατά την παραλαβή του σχολείου διαπιστώθηκε ότι τα παράθυρα των αιθουσών ήταν ανοικτά, ο συναγερμός παρότι δεν ήταν χαλασμένος ήταν εκτός λειτουργίας και τα καλάθια μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας ήταν γεμάτα σκουπίδια, από τον Μάιο. Μπορεί ο καθένας να καταλάβει τον συνδυασμό των σκουπιδιών με τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης οι τουαλέτες των μαθητών ήταν ξεκλείδωτες, παρότι υπήρχαν κλειδαριές, και υπήρχαν σύριγγες και μπουκαλάκια ηρωίνης.
Σήμερα, δύο μήνες μετά, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να εξασφαλισθούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για ουσιαστική και ασφαλή παροχή εκπαιδευτικού έργου προς τους μαθητές. Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα απομακρύνθηκαν οι σύριγγες και τα μπουκαλάκια ηρωίνης από τις τουαλέτες, ενώ οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής σε αυτές. Τέλος, κατά τη διάρκεια βραδινών επισκέψεων της Δ/ντριας στο χώρο του σχολείου, σε καιρό λιτότητας, διαπιστώνονται καθημερινά, ανοιχτά παράθυρα, αναμμένα φώτα και κλιματιστικά, κατεβασμένοι διακόπτες, κλπ.
Το σχολείο διαθέτει μια καθαρίστρια ΙΔΑΧ με μειωμένο ωράριο, όπως η ίδια αναφέρει, χωρίς να υπάρχει επίσημο έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σχετικά με το ωράριο και τις υποχρεώσεις της. Επίσης αξίζει να αναφερθεί η συμπεριφορά και το ήθος της καθαρίστριας, η οποία συκοφαντεί τη Δ/ντρια, τους καθηγητές και τους μαθητές.
Με δεδομένο τις ιδιαίτερα κτιριακές απαιτήσεις του σχολείου, τον μεγάλο αριθμό αιθουσών, εργαστηρίων και τον μεγάλο αριθμό των μαθητών και καθηγητών, παρακαλούμε για τα παρακάτω:
• Αμεση αποστολή εγγράφου από το Δήμο προς τη Δ/νση του σχολείου, το οποίο να πληροφορεί για το ακριβές ωράριο και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της καθαρίστριας, διαφορετικά η Δ/ντρια δεν θα υπογράψει τη βεβαίωση εργασίας για την απόδοση των μέχρι τώρα δεδουλευμένων αυτής.
• Αμεση πρόσληψη και δεύτερης καθαρίστριας για να καλύπτει το υπόλοιπο της ημέρας και του ωραρίου, αφού η μισή καθαρίστρια δεν επαρκεί, ή αντικατάστασή της με άλλη πλήρους ωραρίου.
• Αμεση συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και τον Δήμαρχο Δήμου Ρόδου.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση καθιστά επικίνδυνη την παραμονή μαθητών και καθηγητών στο χώρο του σχολείου και η Δ/νση δεν θα έχει καμία ευθύνη.
Η Δ/ΝΤΡΙΑ
Δρ. ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΟΤΡΕΤΣΟΥ»

dimokratiki.gr
stoxos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/11/11 11:18

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!! ΒΡΗΚΕ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΚΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ!!!ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΥΘΗΝΤΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *