ροή ειδήσεων

Eπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το διορισμό της Μίκας Ιατρίδη

Τη διενέργεια αυτοπρόσωπης κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση των διαδικασιών πρόσληψης, σε ηλικία 17 ετών, στην κοινότητα Καλυθιών, της Βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Μίκας Ιατρίδη...
και τη μονιμοποίησή της 4 έτη αργότερα στον ομώνυμο δήμο, παρήγγειλε χθες, αιφνιδίως, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κώστας Μπούτσικος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες άγνωστο πρόσωπο διαμαρτυρήθηκε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθ. Κατσιρώδη, αρμοδίου για τον έλεγχο των Εισαγγελέων στην Περιφέρεια του Εφετείου Δωδεκανήσου, για το γεγονός ότι...
δεν έχει διενεργηθεί σχετικός με την υπόθεση έλεγχος παρότι υπήρχαν καταγγελτικά δημοσιεύματα στον τύπο της Ρόδου και των Αθηνών.
Το θέμα τέθηκε την Τετάρτη από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου κ. Σταύρο Αθανασάκη ο οποίος ζήτησε εν συνεχεία από Αντεισαγγελέα Εφετών να ζητήσει τη διενέργεια έρευνας από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Στη σχετική παραγγελία δεν προσδιορίζεται κάποιο αδίκημα, ενώ αυτή δεν κατευθύνεται και δεν αφορά την Βουλευτή, η οποία «προστατεύεται» εξάλλου από τις διατάξεις που αφορούν τη βουλευτική ασυλία. Θα καταθέσουν συγκεκριμένα μη πολιτικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων του πρώην δημάρχου Καλλιθέας κ. Γιάννη Ιατρίδη και του πρώην δημοτικού συμβούλου και καταγγέλλοντος κ. Αν. Αναστασά.
Η έρευνα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με τις καταθέσεις συντακτών από τις τρεις ημερήσιες εφημερίδες της Ρόδου και θα ακολουθήσουν καταθέσεις των ανωτέρω και του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Τοκούζη. Επιπλέον θα ζητηθεί η άμεση αποστολή στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου όλων των στοιχείων που περιλαμβάνονται στον υπηρεσιακό φάκελο της κ. Ιατρίδη, που έχει αποσταλεί για διοικητική έρευνα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ενώ θα ζητηθούν και στοιχεία που αφορούν τη μισθοδοσία και ασφάλισή της στην κοινότητα και στον μετέπειτα δήμο.
Στον Εισαγγελέα θα κληθούν εξάλλου να καταθέσουν δημοτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας και ο χωρικός Αντιδήμαρχος κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου που εξέδωσαν βεβαίωση σύμφωνα με την οποία η κ. Ιατρίδη εργαζόταν αμισθί.
Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί και δεν θα κληθούν πρόσωπα σε ανωμοτί κατάθεση στην παρούσα φάση ενώ η έρευνα που θα ολοκληρωθεί ταχύτατα θα καταλήξει στην έκδοση εισαγγελικού πορίσματος.
Αν προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων από πλευράς της βουλευτού τότε και μόνο τότε θα ζητηθεί άδεια από τη Βουλή για περαιτέρω έρευνα ενώ σε περίπτωση τυχόν ενδείξεων για μη πολιτικά πρόσωπα η υπόθεση θα συνεχίσει σε επίπεδο Πλημμελειοδικείου Ρόδου.
Πιθανολογείται σφόδρα ωστόσο ότι τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν είναι επαρκή για να κινηθεί ποινική διαδικασία αλλά και αν ήθελε υποτεθεί ότι τελέστηκαν ποινικά αδικήματα αυτά έχουν ήδη υποπέσει σε πενταετή παραγραφή.
Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να μην υπάρξουν υπόνοιες ότι η έρευνα αποσκοπεί στο να "συρθεί" σε μια προεκλογική περίοδο ως υποκείμενη σε εισαγγελική έρευνα η Βουλευτής, η εντολή που έχει δοθεί είναι η διερεύνηση να είναι ταχύτατη και τα αποτελέσματα αυτής να δημοσιοποιηθούν.
Θυμίζουμε ότι η κ. Ιατρίδη έχει ήδη δημοσιοποιήσει την παραίτησή της από δημοτική υπάλληλος του Δήμου Ρόδου για λόγους ευθιξίας.
Η κ. Ιατρίδη, που επεδίωξε αρχικώς με λακωνικές και επιφυλακτικές δηλώσεις της να αντιμετωπίσει τα όσα ακολούθησαν της δημοσιοποίησης του αιτήματος του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Αν. Αναστασά, που βρίσκεται σε δικαστική αντιπαράθεση με τον πατέρα της, πρώην δήμαρχο του δήμου Καλλιθέας, δεν αρνείται ότι προσελήφθη με απόφαση που υπέγραψε ο πατέρας της.
Η πλευρά Ιατρίδη διατείνεται, όπως έγραψε η «δ», ότι από το 1994 που άρχισε να απασχολείται σε προγράμματα ορισμένου χρόνου στο δήμο Καλλιθέας σε ηλικία 17 ετών έως και το έτος 2002 οπότε και μετατάχθηκε στο δήμο Ιαλυσού δεν έλαβε την οποιαδήποτε αμοιβή.
Αναφορικά με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που είχε εκδώσει για την απασχόλησή της αλλά και για βεβαίωση αποδοχών που της χορηγήθηκε από τον πατέρα της λίγο πριν την μετάταξή της στο δήμο Ιαλυσού υποστηρίζει ότι εκδόθηκαν για τυπικούς και μόνο λόγους που αφορούν την πληρότητα του φακέλου της.
Στην πορεία δημοσιοποιήθηκε και η αριθμ. Πρωτ. 2/130139/7-10-2011 ανακοίνωση που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Νικόλαος Τσουκαλάς σύμφωνα με την οποία από το έτος 1997 έως το 2002 δεν έχει καταβληθεί αμοιβή από την Κοινότητα Καλυθιών και το Δήμο Καλλιθέας επ' ονόματί της. Στην ανακοίνωση γίνεται μνεία στην με αριθμό πρωτοκόλλου 7/130741/3972 06/10/2011 βεβαίωση που υπογράφουν ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος και η υπάλληλος κ. Πολίτη Αναστασία, από την οποία προκύπτει ότι εργαζόταν αμισθί.
Το θέμα για την πρόσληψη και απασχόληση της κ. Ιατρίδη είχε τεθεί αρχικώς το Δεκέμβριο του 2010 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με παρουσίαση εγγράφων από τον κ. Αναστασά. Τέθηκαν ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα.
Το από 24 Αυγούστου 2011 αίτημα του κ. Αναστασά, για τη διενέργεια σχετικής έρευνας από το Δήμο Ρόδου, αφού δόθηκε πρώτα ανυπόγραφο στο δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά και έμεινε ασχολίαστο, καθώς ήταν ανεπίσημο, πρωτοκολλήθηκε την 8η Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα της ονομαστικής εορτής της Βουλευτού.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι τα δύο επίμαχα έγγραφα προσλήψεως της κ. Ιατρίδη τόσο εκείνο του 1994 όσο και εκείνο του 1998 δεν φέρουν σφραγίδες ενώ οι δύο υπογραφές είναι ταυτόσημες με αποτέλεσμα να εικάζεται ότι πρόκειται για φωτοτυπημένες και όχι για γνήσιες που είχε θέσει ο κ. Ιατρίδης.
Στο μεταξύ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία που θέλει να μην υπάρχει στο φάκελο της κ. Ιατρίδη το υπ' αριθμ. 4428/31-3-1994 έγγραφο βάσει του οποίου φέρεται να έγινε η πρόσληψή της στην κοινότητα Καλυθιών σε ηλικία 17 ετών.
Η μονιμοποίηση της κ. Ιατρίδη με τη δημιουργία προσωποπαγούς θέσης στο Δήμο Καλλιθέας δυνάμει της υπ' αριθμ. 5191/ 27-3-1998 απόφασης του πατέρα της έγινε με επίκληση των διαλαμβανομένων στο άρθρο 32 του Ν. 2508/1997 "Βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη των πόλεων και οικισμών της χώρας και άλλες διατάξεις" στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Το προσωπικό που υπηρετεί στους πρωτοβάθμιους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου που αποδεδειγμένα υποκρύπτει σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εφόσον έχει προσληφθεί μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 1994 με έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από εγκριτική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, δύναται να κατατάσσεται σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που συνιστώνται με την απόφαση κατάταξης. Τη συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών βεβαιώνει το οικείο συμβούλιο και την ύπαρξη των απαιτούμενων εγκρίσεων, καθώς και τον αληθή χαρακτήρα των μετατρεπόμενων συμβάσεων έργου δύναται να ελέγξει το Α.Σ.Ε.Π. αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν ερωτήματος του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης».
Η πλευρά Ιατρίδη διατείνεται ότι συνέτρεχαν σωρευτικά οι ως άνω προϋποθέσεις για τη μονιμοποίησή της. Στον αντίποδα ο εργατολόγος κ. Α. Μητρόπουλος χαρακτηρίζει παράτυπη την πρόσληψή της στο δημόσιο σε ηλικία 17 ετών.
dimokratiki.gr
press-gr.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/11/11 23:56

    στο μικροσκόπιο θα πρεπει να μπει και ο πρωην δήμος καλλιθέας . σίγουρα εγιναν και αλλες προσληψεις αλλα και οικονομικες ατασταλίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/11 01:22

    ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!!

    Η ΛΕΞΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/11/11 02:34

    Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ τελείωσε με την εθνική χρεωκοπία!

    Το λάθος την Μικας από μικρής ήτανε ότι ήταν αγαθό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/11/11 16:04

    Κορόϊδα Ροδίτες. Είστε τέτοιοι που και στις επόμενες εκλογές πάλι τη Μίκα θα ψηφίσετε. Καλά να πάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/11/11 00:51

    auti den einai pou akoma kai meta apo auto to skandalo sinexizei me perissio thrassos na kikloforei anamesa mas kai na mas sfuggei to xeri me auti tin politiki geliotita pou exei auti kai oloi oi omoioi tis?????????????????????? ara ti perimenete ??????? na ginei kati gia auti i gia ola ta upolipa lamogia.......... staxti sta matia!!!! alla den fteei mono auti... emeis giati tous dinoume to xeri???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/11/11 11:41

    Αθωοι ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/11/11 12:09

    00:51 ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ.
    ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *