ροή ειδήσεων

Συναυλία σε ‘O Στίχος και η Νότα’

Ο ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου στις 28 Νοεμβρίου Δευτέρα και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα παρουσιάσει την συναυλία ‘O Στίχος και η Νότα’...
Μια περιπλάνηση στην μελοποιημένη ποίηση με ερμηνεύτρια την Ίριδα Μαυράκη και με τους μουσικούς της Ρόδου: Βασίλη Ζαχαρίου κοντραμπάσσο, Πάνο Ροδίτη πιάνο – πλήκτρα, Τάσο Νάνο μπουζούκι, Χρήστο Ανθούλα κιθάρες.

Οι μεγάλοι Έλληνες ποιητές μέσω των επίσης Μεγάλων Συνθετών μας κατάφεραν να φτάσουν στο κοινό μέσω της μουσικής

Η μελοποιημένη ποίηση, μεταξύ άλλων συνδέθηκε με περιόδους ορόσημα της σύγχρονης Νεοελληνικής Ιστορίας, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, η Αντίσταση και η Κατοχή, ο Εμφύλιος, η Δικτατορία. Παράλληλα, ύμνησε με μοναδικό τρόπο το λευκό και γαλάζιο της Ελλάδας.

Μερικοί από τους ποιητές και στιχουργούς που θα ακουστούν είναι: Τάσος Λειβαδίτης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μάνος Ελευθερίου, Νίκος Γκάτσος, Νίκος Καββαδίας, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Κώστας Κινδύνης Λάζαρος Ανδρέου,

Μανώλης Ρασούλης, Γιάννης Ρίτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοίζου αλλά και των νεώτερων δημιουργών Νίκου Ξυδάκη, Νίκου Παπάζογλου.

Ο όγκος των τραγουδιών είναι δε τεράστιος και μόνο ενδεικτικά μπορεί να αποδοθεί σε μία συναυλία.

Η Ροδίτισα ερμηνεύτρια Ίρις Μαυράκη τονίζει πως:

<σε πολύ δύσκολες εποχές όπου κρίνοται οι ανθρώπινες αξίες και ισοπεδώνεται η Πολιτιστική και Πολιτισμική μας ταυτότητα κανείς δεν θα μας αφαιρέσει το προνόμιο και το δικαίωμα να τραγουδάμε, να γράφουμε και να ελπίζουμε για μια καλύτερη μέρα. Η Ποίηση, ο Λόγος, η Μουσική και ο Στίχος, το Τραγούδι είναι το κυριότερο όχημα για το όνειρο>


Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/11/11 14:21

    Η Ροδίτισα ερμηνεύτρια Ίρις Μαυράκη τονίζει πως:



    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/11/11 18:35

    Εχω την τιμή να είμαι ακόμα Κυρία με Κεφαλαίο Κ και να απαντάω επώνυμα αγαπητέ μου Κύριε Ανώνυμε, αν θέλετε μπορείτε επώνυμα να γράψετε με το όνομά σας και θα σας απαντήσω, ότι εγώ δεν είμαι υπάλληλος πουθενά και δεν έχω μισθό από κανέναν ουτε δουλεύω μαύρα , φορολογούμαι όπως όλοι οι πολίτες όταν και όποτε κάνω κάποια συναυλία. Από τις άπειρες συναυλίες που έχω κάνει στην ζωή μου πάρα πολλές δωρεάν για τον ένα ή τον άλλον που είχε ανάγκη για τον τόπο μου και το Νησι μου και τα Δωδεκάνησα αυτό είναι λοιπον το ευχαριστω μετα από τόσα χρόνια ?? δικαιούμαι και εγω να επιβιώσω όπως όλοι οι άνθρωποι στον πλανητη και θα σας παρακαλούσα λοιπόν να έχετε το θάρρος να απαντήσετε επώνυμα , ανώνυμα μπορεί ο καθένας και να λεει ότι θέλει και να βριζει και να κατηγορεί και να κακολογεί και να αμφισβητεί. Επώνυμα λοιπόν αξιότιμε συμπολίτη , θα περιμένω την απάντησή σας. Και θα χαρω ιδαίτερα να σας δω στην πρωτη θεση στην συναυλία μου και αν θελετε να το συζητήσουμε και δημόσια.Μέσα στο ΘΕΑΤΡΟ και στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ και οπου αλλου θελετε στην τηλεόραση κλπ.
    Να φανταστώ οτι είστε το ίδιο άτομο που τα έχει βάλει με τους καλλιτέχνες της Ρόδου ?? δηλαδη για να καταλαβω εμείς δεν έχουμε επάγγελμα ? αν προτιμάτε θα μπορούσε ο καθένας να γίνει κλέφτης για να επιβιώσει. Να έχετε το θάρρος λοιπόν να με αντμετωπίσετε κύριε ή κυρία με το όνομά σας. Για τις τόσες άλλες εκδηλώσεις που έγιναν φέτος δεν έχετε κάτι να πείτε ? η δική μου σας ενοχλεί τόσο πολύ ?


    Ίρις Μαυράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/11/11 00:48

    ΚΥΡΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΘΙΞΕ ΕΣΑΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ!
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
    ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΟΣΜΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.
    ΤΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Π.Χ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ?
    ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ. ΑΝΗΚΕΤΕ Σ' ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/11/11 01:09

    Αγαπητέ μου κύριε δεν θελετε να βαλετε το ονομα σας και για αυτο δεν θα συνεχισω την συζητηση παραπερα, Αν θελετε να σας εξηγησω ομως καποια πραγματα που προφανως τα αγνοειτε και καλα θα κανετε να μην γραφετε αν δεν διασταυρωνετε πρωτα, μπορειτε να με βρειτε οποτε θελετε να σας τα επεξηγησω γιατι αυτο που κανετε δεν ειναι τιμιο και ηθικο να γραφετε κρυμμενος πισω απο την ανωνυμια σας, και ισως εκπλαγειτε ασχημα αν μαθετε καποια πραγματα . Ξερετε πολυ καλα πως μπορειτε να με βρειτε.

    Ίρις Μαυράκη
    Για αυτο να μην τρεχετε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *