ροή ειδήσεων

To Καστελόριζο φωνάζει… Ακούει κανείς;

Καστελόριζο. Το επίσημο όνομά του, Μεγίστη, το πήρε λόγω του ότι είναι το μεγαλύτερο από ένα σύμπλεγμα δεκατεσσάρων μικρών νησιών με πιο διάσημο τη Ρω... Είναι το νοτιοανατολικότερο νησί της Ελλάδας και κατ’ επέκταση και ολόκληρης της Ευρώπης. Απέχει από τις Τουρκικές Ακτές μόλις 2 ναυτικά μίλια. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης η προκλητικότητα των Τούρκων είναι καθημερινή. Πώς όμως απαντάει το επίσημο κράτος; Δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο. Αφήνοντας το νησί και τους κατοίκους του στην πλήρη απομόνοση. Αποκόπτοντάς το από τον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο αφού οι ακτοπλοικές γραμμές είναι ελέχιστες και τα δρομολόγια γίνονται σπάνια. Η δήλωση του δημάρχου Παύλου Πανηγύρη δείχνει την κατάσταση που επικρατεί και το που οδηγούνται οι κάτοικοι: “Η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται πολλές φορές, μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες μας οι προμήθειες. Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας”. Εκεί καταντήσαμε. Οι Έλληνες κάτοικοι να αναγκάζονται να περάσουν στην Τουρκία και από εκεί αεροπορικώς, πολλές φορές, στη Ρόδο. Τέλος άλλη μια φωνή, αυτή της δασκάλας του δημοτικού σχολείου του νησιού, δείχνει το πόσο ανάγκη έχουν αυτοί οι άνθρωποι από τη στήριξη του κράτους. Η κα Γεωργιάδου έκανε έκληση, στα μέσα Σεπτεμβρίου, για την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο όχι επειδή υπάρχει έλλειψη αλλά για να «υπενθυμίσει» την ύπαρξη του ακριτικού αυτού νησιού. Επέμενε να σταλούν τα είδη αυτά ταχυδρομικά, προκειμένου να αναγκαστούν τα πλοία να τα μεταφέρουν στο νησί, και να δείξουν με την παρουσία τους ότι το μικρό αυτό νησί που δένει την Ελλάδα με την Τουρκία, δεν είναι ξεχασμένο από την ελληνική κοινωνία και «δεν επιτρέπεται σε κανέναν Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται» όπως ανέφερε.

Αυτές είναι δύο φωνές που πρέπει όλους να μας κάνουν να καταλάβουμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών είναι τεράστια. Πρέπει όλοι μας, ο καθένας με τον τρόπο του, να βοηθήσει ώστε οι ακρίτες να νιώσουν ότι δεν έχουν εγκαταλειφθεί. Τουλάχιστον από τους απλούς πολίτες αυτής της Χώρας. Η ίδια εγκατάλειψη υπάρχει και στον Έβρο, και στα πομακοχώρια όπου το Τουρκικό προξενείο κάνει ότι θέλει, και στην Ήπειρο. Ας ακούσουμε επιτέλους τη φωνή τους.


antirisis.wordpress.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/11/11 15:08

    Ναι υπάρχουν παράπονα και δικαιολογημένα εν πολλοίς.
    Αλλά μην έχουν το ιδιο παράπονο εξ αιτίας της οποιας εγκατάλειψης, που το έχουν και ολα τα άλλα μικρά νησιά της χώρας μας.

    Καταλαβαίνω οτι υπάρχουν δυσκολίες μετακίνησής τους, οπως υπάρχει και στα άλλα νησιά, και η ζωή το χειμώνα ειδικά ειναι δύσκολη.

    Αλλά ομως το Καστελόριζο βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση εναντι των άλλων νησιών λόγω της γεωστρατιωτικής τακτικής.

    Ολες οι υπηρεσίες λειτουργούν σε αυτό το νησί,αεροδρόμιο υπάρχει, και πλέον αντιστοιχεί οπως λέγεται ενας ντόπιος με ενα ξένο δημόσιο υπάλληλο/στρατιωτικό/αστυνομικό κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *