Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

  ροή ειδήσεων

Κυρίαρχα τα ελληνικά «Φαντάσματα» στο ισραηλινό Top Gun

Eντυπωσίασαν τα  «Φαντάσματα»  της 337 Μοίρας της Αεροπορικής Βάσης Λάρισας (110 Πτέρυγας Μάχης) με τις επιδόσεις τους στους Ισραηλινούς ουρανούς...!

Στην Αεροπορική Βάση Ovda του Ισραήλ που μεταστάθμευσε η ελληνική αποστολή ( συμμετείχε και C-130 Ηρακλής με τεχνικούς) εδρεύει η 115 Μοίρα με αεροσκάφη F-16 αντίστοιχη με τους  Aggressors του Αμερικανικού Top Gun. Η κύρια συνεργασία της 337 Μοίρας έγινε με την 133 Μοίρα η οποία διαθέτει αεροσκάφη F-15 C/D με ρόλο αναχαίτισης.
Κατά την 5ημερη συνεκπαίδευση Ελλήνων και ισραηλινών εκτελέσθηκαν πολλά σενάρια με άριστα αποτελέσματα και πλούσιες εμπειρίες, όπως:  Αποστολές Air to Air δύο εναντίον δύο και τέσσερις εναντίον τεσσάρων,  Εναέριος Ανεφοδιασμός,  Μεικτές Αεροπορικές Επιχειρήσεις [Composite Air Operations (COMAO)] στις οποίες συμμετείχαν δέκα (10) αεροσκάφη (4 ελληνικά F-16, 4 F-15 και 2 ισραηλινά F-16 με επιθετικό ρόλο).   Η συνεκπαίδευση διεξήχθη στο κεντρικό και νότιο χερσαίο τμήμα του Ισραήλ.   Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου η ελληνική αποστολή συναντήθηκε στη Βάση Odva  με τον Έλληνα Πρέσβη στο Τελ Αβίβ κ. Κυριάκο Λουκάκη. Η ελληνική αποστολή επέστρεψε  σήμερα στην Ελλάδα.
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *