ροή ειδήσεων

Ακριβότερα έως 120 ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν και φέτος, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, προκειμένου να προμηθευτούν το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας το οποίο φέτος...
για οχήματα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου του 2010 θα κοστίζει από 2 έως 120 ευρώ ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι.

Για παράδειγμα ένας πολίτης που έχει αυτοκίνητο 1000 κυβικών εκατοστών θα πληρώσει 120 ευρώ φέτος από 110 ευρώ που είχε πληρώσει πέρυσι. Αν κάποιος έχει αυτοκίνητο 1.600 κυβικών εκατοστών θα καταβάλλει 265 ευρώ, δηλαδή 25 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι ενώ οι κάτοχοι αυτοκινήτων 2.000 κυβικών εκατοστών θα πληρώσουν 660 ευρώ από 600 ευρώ την περσινή χρονιά. Τα πιο υψηλά τέλη κυκλοφορίας φτάνουν τα 1320 ευρώ και θα κληθούν να τα πληρώσουν όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα με κυβισμό άνω των 4.000 κυβικών εκατοστών.

Όσοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο που έχει ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου του 2010 και μετά θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Για παράδειγμα εάν ένα καινούργιο αυτοκίνητο εκπέμπει κάτω από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, δεν θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, παρά μόνο 5 ευρώ που αποτελεί το κόστος παραγωγής του σήματος, ενώ ένα όχημα που εκπέμπει 120 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ο κάτοχός τους θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας αξίας 108 ευρώ.

Οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προμηθευτούν το σηματάκι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα κληθούν να πληρώσουν διπλά την αξία των τελών κυκλοφορίας. Η προμήθεια των τελών κυκλοφορίας, θα γίνεται από τα υποκαταστήματα των τραπεζών και στο ταχυδρομείο ενώ στις εφορίες θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που είτε δεν έχουν λάβει καθόλου το ειδοποιητήριο, είτε το έχουν χάσει, είτε το σχετικό σημείωμα αναγράφει λανθασμένα στοιχεία.

real.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *