ροή ειδήσεων

Χρυσό βραβείο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο 3ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια του 3ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας... από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2011.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βραβεύθηκε ως τιμώμενη περιοχή της Ελλάδας με το χρυσό βραβείο της Επιτροπής του 3ου Φεστιβάλ, το οποίο παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Σωτήρης Παμπάκας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε δυναμική παρουσία στο περίπτερο της, όπου φιλοξενήθηκαν πάνω από 40 εκθέτες, παραγωγοί και έμποροι μελιού και προϊόντων μέλισσας, εκπροσωπώντας την παραγωγή των περισσοτέρων νησιών της Περιφέρειας μας. Ενδεικτικά, στο περίπτερο συμμετείχαν εκπρόσωποι του μελισσοκομικού κόσμου από Ρόδο, Κάρπαθο, Σύρο, Αμοργό, Κύθνο, Ίο, Φολέγανδρο, Αστυπάλαια, Λέρο, Σέριφο, Άνδρο, Νάξο, Κάσο, κλπ.
«Η αναγνώριση αυτή επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τους παραγωγούς των νησιών μας»τονίζει ο κ. Παμπάκας, δεσμευόμενος ότι η περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει να τους ενθαρρύνει και να τους στηρίζει με παρεμβάσεις και πολιτικές που θα προστατεύουν και θα αναδεικνύουν την ποιότητα των προϊόντων τους.
Προς την κατεύθυνση αυτή, σημαντική εξέλιξη για τον μελισσοκομικό κόσμο της περιοχής μας είναι η δημιουργία του εργαστηρίου ταυτοποίησης Νοτιοπελαγίτικου μελιού, όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια των εγκαινίων του φεστιβάλ.
Το μελισσοκομικό εργαστήριο, δημιουργήθηκε φέτος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λειτουργεί στην Ρόδο και συνεργάζεται με τα εργαστήρια μελιού που λειτουργούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στα Χανιά.
Ουσιαστικές συναντήσεις
Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Δριβελέγκας Ιωάννης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κος Νικητιάδης Γεώργιος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Ζωίδης Νικόλαος και Κασσάρας Γεώργιος, ο βουλευτής Κυκλάδων Ρήγας Παναγιώτης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος και αρκετές χιλιάδες κόσμου.
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κου Σ. Παμπάκα με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ.κ Δριβελέγκα, Ζωίδη και Ρήγα, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Γκούφα Γεώργιου και του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Κέας-Κύθνου Κοκιασμένου Αντώνη.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα του πρωτογενή τομέα και προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.
Τέλος, ο κος Παμπάκας συναντήθηκε με τον κο Πασχάλη Χαριζάνη, καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσία του προέδρου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου κου Γιμούκη, με τον οποίο συζήτησαν την προοπτική δημιουργίας καταφυγίου για την Ελληνική μέλισσα και εργαστηρίου βασιλισσών σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 2011 5/12/2011 12:14 μμ
http://www.pnai.gov.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *