ροή ειδήσεων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
Αριθ. Πρωτ.: 2585/09.12.2011
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης...

Θέμα: Αντιμετώπιση δαπανών από το ΤΥΔΚΥ για άτομα με Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση και Τραχειοτομή

Η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (νόσος του κινητικού νευρώνα), είναι μια εκφυλιστική ασθένεια που προσβάλει τα κινητικά νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Η ασθένεια εμφανίζεται με ατροφία μυών και αδυναμία στα χέρια και τα πόδια, ατροφία μυών του προσώπου, της γλώσσας και του αυχένα, με συμπτώματα όπως δυσκολία στην ομιλία, στην κατάποση και στην αναπνοή. Σταδιακά η ασθένεια επεκτείνεται σε όλους τους εκούσιους μύες του σώματος και οδηγεί σε προοδευτική παράλυση.

Παρά τις έντονες προσπάθειες σε ερευνητικό επίπεδο δεν έχει βρεθεί ακόμη αποτελεσματική θεραπεία για την ασθένεια και λόγω της φύσεώς της, είναι αναγκαία η παρακολούθηση και φροντίδα του ασθενούς από πολυθεματική ομάδα, στην οποία πρέπει να μετέχουν έμπειρος νευρολόγος, πνευμονολόγος, φυσιοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, διαιτολόγος, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός.

Η αναπνευστική λειτουργία είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο ασθενής με τη νόσο του κινητικού νευρώνα, λόγω αδυναμίας των αναπνευστικών μυών. Η αναπνευστική λειτουργία μπορεί να υποστηριχτεί με μηχάνημα BIPAP που εφαρμόζεται με μάσκα ενώ η τελική λύση είναι η επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη με αναπνευστήρα μέσω τραχειοτομής.

Στην κα Τσακίρη Καθολική 51 ετών, από τη Ρόδο, διαγνώστηκε Νόσος του κινητικού νευρώνα το 2001. Από τον Οκτώβριο του 2006 δεν εργάζεται (αναπηρία 100%) και στις 31 Οκτωβρίου 2009 υποβλήθηκε σε τραχειοτομή. Η ασθενής είναι στο σπίτι της, σχεδόν δυο χρόνια διασωληνωμένη, έχοντας μετατρέψει το σπίτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας οι οικείοι της, χωρίς όμως ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια. Η κα Κική χρειάζεται εικοσιτετράωρη νοσηλευτική φροντίδα και η οικογένειά της και κυρίως τα τρία παιδιά της ψυχολογική στήριξη από έμπειρο ειδικό.

Η κα Τσακίρη για τη νοσηλευτική φροντίδα καλύπτεται εν μέρει με επιχορήγηση της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και με εράνους φίλων και συναδέλφων της.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι στις προθέσεις σας να ακούσετε την κραυγή αγωνίας αυτής της γυναίκας και να δώσετε εντολή να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας αυτής αλλά και των άλλων ασθενών που πάσχουν από την ίδια ασθένεια και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα?

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2011
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Βουλευτής Ν. Σερρών

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/12/11 12:50

    oι ξεφτιλες οι δικοι μας τι κανουν?? περιμενουν απο αλλους βουλευτες απο αλλους νομους ???? σε ολα τα θεματα μας ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ....ξεφτιλες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/11 23:45

    Οι τωρινοί είναι κουφοί και οι προηγούμενοι ασχολούνται με τα αναδρομικά τους ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΤΕ
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/12/11 17:28

    ...ΚΑΙ ΟΙ 5 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΚΗ...ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.....ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *