ροή ειδήσεων

Βηθλεέμ: Η πόλη που χάραξε ανεξίτηλα την ιστορία της ανθρωπότητας

10 χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ η πόλη της Βηθλεέμ αποτελεί σημαντικό τουριστικό και προσκυνηματικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Αγίας Γης.
Παρά το διαχωριστικό τείχος που εγκλωβίζει τα Παλαιστινιακά εδάφη και τον αυστηρό έλεγχο...
των Ισραηλινών , οι επισκέπτες δεν πτοούνται αφού ο στόχος τους είναι να φτάσουν και να προσκυνήσουν το σημείο όπου γεννήθηκε ο Σωτήρας.
Στην κεντρική πλατεία της Βηθλεέμ, στην πλατεία της Φάτνης απέναντι από το Δημαρχείο βρίσκεται ο πανίερος ελληνικός Ναός της Γέννησης του Σωτήρα .



Εκεί χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο προσέρχονται όλο τον χρόνο για θρησκευτικούς τουριστικούς ιστορικούς λόγους. Η εκκλησία χτίστηκε το 327-333 από την Αγία Ελένη πάνω στο σπήλαιο όπου εκπληρώθηκε η προφητεία του Ησαΐα με την ενσάρκωση του Θείου Λόγου. Ο χώρος με τη μεγαλύτερη θρησκευτική και ιστορική σημασία είναι το Άγιο Σπήλαιο της Γέννησης που βρίσκεται κάτω από το καθολικό του ναού και το Ιερό Βήμα. Το Άγιο Σπήλαιο είναι σκαλισμένο στο φυσικό βράχο και είναι ο αυθεντικός τόπος της Γέννησης.


Ο τόπος που γεννήθηκε ο Ιησούς ανήκει στους Έλληνες Ορθόδοξους. Ένα ασημένιο δεκατετράκτινο αστέρι που συμβολίζει το φωτεινό άστρο της γέννησης του Χριστού υποδεικνύει τη θέση που ενσαρκώθηκε ο Θείος λόγος. Απέναντι από τον τόπο της Γέννησης είναι η Αγία Φάτνη και σύμφωνα με την παράδοση , η αγία Ελένη βρήκε την αυθεντική πήλινη φάτνη την οποία αντικατέστησε με μια ασημένια .Αυτή η φάτνη μεταφέρθηκε στη βασιλική της Σάντα Μαρία Μαντζόρε στη Ρώμη και σωζόταν ως το 12ο αιώνα.

Πλάι στη φάτνη βρίσκεται το προσκύνημα των μάγων και βορειοδυτικά του σπηλαίου υπάρχει μια δεξαμενή από όπου η Παρθένος άντλησε απ αυτήν νερό για να πλύνει το Θείου Βρέφος . Και στην Βηθλέεμ όπως σε όλα τα προσκυνήματα της Αγίας Γης οι αγιοταφίτες μοναχοί δίνουν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν τα άγια προσκυνήματα και τα δικαιώματά μας στην περιοχή και τα μοναστήρια διότι δέχονται καθημερινά επιθέσεις με απότερο στόχο να τα χάσουμε και να έρθουν στα χέρια των Λατίνων των Αρμενίων και των κρατούντων την περιοχή.


http://briefingnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *