ροή ειδήσεων

Στολίζουμε και φέτος το Δέντρο της Αγάπης το Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Το «Δέντρο της Αγάπης», το Δέντρο της «ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ», με τα εκατοντάδες λαμπιόνια θα φωτίσει και πάλι την πόλη της Ρόδου για 3η χρονιά μεταφέροντας μηνύματα προσφοράς, αλληλεγγύης και χαράς σε συμπολίτες που έχουν την ανάγκη μας...

Η φωταγώγηση του «Δέντρου της Αγάπης» θα γίνει από τον Αντιδήμαρχο κ. Σάββα Διακοσταματίου στις 5:30 μμ στις 17 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος της πόλης μας.
Το «Δέντρο της Αγάπης» είναι μια μεγάλη κοινωνική-φιλανθρωπική και πολιτιστική εκστρατεία, που διοργανώνεται λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Η πρωτοβουλία ανήκει στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ξεκίνησε το 2009 και στηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή από όλους τους Ροδίτες.

Όραμά μας η καθιέρωση μιας πολυδιάστατης εκδήλωσης, που καλλιεργεί και εξάρει την κοινωνική προσφορά, τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό ενώ παράλληλα ψυχαγωγεί και προάγει την εξωστρέφεια της πόλης, στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας.
Αποστολή μας η συγκέντρωση χρημάτων για την περίθαλψη και ανακούφιση συνανθρώπων μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και θύματα τροχαίων δυστυχημάτων.

Το «Δέντρο της Αγάπης» , είναι το ανθρώπινο κάλεσμα, που απευθύνει για Τρίτη χρονιά η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, προκειμένου, πολίτες όλων των ηλικιών να έρθουν στην Πλατεία του Δημαρχείου της Ρόδου για να στολίσουν το Δέντρο της Αγάπης (ύψους 7 μέτρων) αγοράζοντας στολίδια, η συμβολική αξία των οποίων αντιπροσωπεύει τη συμμετοχή του καθενός στη μεγάλη προσπάθεια. Ο επικοινωνιακός συμβολισμός είναι μεγάλος και η σύνδεση της πρωτοβουλίας αυτής με το πνεύμα και τα ήθη των Χριστουγέννων μοναδικός.

Η ανταπόκριση του κόσμου, ο σεβασμός και η υποστήριξή του είναι κάθε χρόνο και θερμότερη. Η πρωτοβουλία έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις όλων των πολιτών, που πιστεύουν και στηρίζουν με θέρμη τον κοινωνικό σκοπό και τα ευεργετικά αποτελέσματα του «Δέντρου της Αγάπης», του Δέντρου της «ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ». Για την διοργάνωση και πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους, άνθρωποι όλων των ηλικιών. Από την άλλη πλευρά αυτή εκστρατεία αποτελεί και μια μεγάλη, και εντυπωσιακά οργανωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Έτσι λοιπόν στην εντυπωσιακή γιορτή του «Δέντρου της Αγάπης της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι πρωταγωνιστεί δημιουργικά σύσσωμος ο Δήμος Ρόδου! Όλοι μαζί ας στείλουμε το μήνυμα του Δέντρου της Αγάπης, από τη Ρόδο σε όλη τη Δωδεκάνησο! Ελάτε να στολίσουμε το Δέντρο της Αγάπης, θα το στολίσουμε με στολίδια μαγικά και λαμπερά.

Θα ξεκινήσουμε να στολίζουμε το Δέντρο της Αγάπης στην πλατεία Δημαρχείου της Ρόδου, το Σάββατο 17/12/2011 από τις 6:00 μμ
Θα είμαστε εκεί κάθε μέρα από τις 10:30 πμ έως τις 8:00μμ μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2012.

Αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής διάστασης του Δέντρου της Αγάπης είναι και οι διαγωνισμοί, που διοργανώνονται προσκαλώντας τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στη ζωγραφικής.
Αγαπητοί μαθητές, σας προσκαλούμε να δημιουργήσετε, να ζωγραφίσετε, να χρωματίσετε το Δέντρο της Αγάπης. Τις δημιουργίες και τα γράμματά σας θα τα στείλουμε στον Αϊ Βασίλη με το γραμματόσημο μας 2010-2011, το οποίο απεικονίζει έργο μαθητή που διακρίθηκε το 2010.
’Έτσι και φέτος, μπορεί να είναι ένα από τα δικά σας έργα το τυχερό που θα κοσμεί το γραμματόσημο 2011- 2012 ή ακόμη να είστε εσείς ο τυχερός ή τυχερή που θα κερδίσει ένα ποδήλατο με όλα τα αξεσουάρ (κράνος, γάντια, επιγονατίδες).
Ελάτε να πείτε τα κάλαντα σε όλες τις γλώσσες στο Δέντρο της Αγάπης, προετοιμαστείτε να τραγουδήσετε, να χορογραφήσετε, να αυτοσχεδιάσετε.

Επίσης, θα στολίσουμε και φέτος το σπίτι του Αϊ Βασίλη: θα το στολίσουμε με δώρα. Στο σπίτι μας, πιθανότατα έχουμε παλιά κουκλάκια, ζωάκια και άλλα παιχνίδια που τα παιδιά μας δε χρησιμοποιούν πια. Δε θα ήταν ωραίο να διακοσμούσαμε το σπίτι του Αϊ Βασίλη με αυτά? Εμείς, με τη σειρά μας, θα τα δωρίσουμε σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Τα παιχνίδια που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά τα προσφέραμε στους ιερείς των Αγ. Αποστόλων και Αγ. Φανουρίου στην Παλιά Πόλη.
(Μήπως μπορούμε να ξεκινήσουμε το κοινωνικό παιχνιδοπωλείο.)

Στις 3 Ιανουαρίου 2012, στις 7 μμ στο Δημοτικό Θέατρο, κλείνοντας τις εκδηλώσεις του Δέντρου της Αγάπης, η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα έχει προσκεκλημένο τον Γιάννη Παπαϊωάννου. Ο γνωστός ηχολήπτης της ιστορικής Columbia και όλων των «διαμαντιών» της ελληνικής δισκογραφίας (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Μούτσης, Σπανός, Λοϊζος, Πάνου, Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης, Ζαμπέτας κλπ) θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Πίσω από το τζάμι» των εκδόσεων «Θαλασσί». Την παρουσίαση θα κάνουν οι Δήμητρα Τερρανόβα και Τζίνα Δαβιλά, ενώ τη βραδιά θα πλαισιώσουν διακεκριμένοι μουσικοί της Ρόδου, όπως ο Τάσος Νάνος , ο Γιώργος Πούλος και ο Κυριάκος Κωνσταντάκης. Μέρος από την πώληση των βιβλίων θα διατεθεί στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Δέντρου της Αγάπης.
Έφτασε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Εάν θέλετε να βοηθήσετε στην κοινωνική πρωτοβουλία του Δέντρου της Αγάπης, δηλώστε τη συμμετοχή σας για να είστε και εθελοντές του Δέντρου της Αγάπης στο facebook της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ή στείλτε μας e-mail: efthita_rh@yahoo.gr
Όλοι στολίζουμε το Δέντρο της Αγάπης, όλοι θα είμαστε εκεί.
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 5:30 μμ - 8.00 μμ- έως στις 3 Ιανουαρίου 2012.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *