ροή ειδήσεων

ΤτΕ: Μείωση των τραπεζικών δανείων σε ιδιώτες

Αρνητική κατά 510 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο, από 491 εκατ. ευρώ... τον αντίστοιχο μήνα του 2010, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα παρέμεινε αμετάβλητος στο -2,2%.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν θετική 225 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικής 364 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε -0,4% από -0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων υποχώρησε σε -0,9% από -0,7% τον προηγούμενο μήνα ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπου περιλαμβάνονται και μεγάλου ύψους ενδο-ομιλικές συναλλαγές, ανήλθε σε 7,6% από -4,7% τον προηγούμενο μήνα.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 180 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο από αρνητική καθαρή ροή 44 εκατ. ευρώ πέρσι και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε -5,7% από -5,1% τον προηγούμενο μήνα.

Αρνητική κατά 554 εκατ. ευρώ ήταν και η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, έναντι επίσης αρνητικής καθαρής ροής κατά 83 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να σημειώσει περαιτέρω μείωση, 3,6%.

http://marketbeast.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *