ροή ειδήσεων

«Σκανάρουν» τις προθέσεις των καταναλωτών σε προϊόντα υγείας και συντάξεων οι ασφαλιστικές

Τα προϊόντα υγείας και συντάξεων επανασχεδιάζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, με στόχο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας μεσούσης της...
οικονομικής κρίσης και των ραγδαίων αλλαγών στην καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων λόγω της δραστικής μείωσης των εισοδημάτων τους .
Όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς η σχεδίαση της ανάπτυξης και προώθησης των ασφαλιστικών τους προϊόντων στα προγράμματα υγείας και συντάξεων , ασφαλίσεων ζωής και αποταμίευσης , πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους παράγοντες των αναγκών για προϊόντα που θα αναπληρώνουν τις «τρύπες» που ανοίγουν οι αλλαγές τόσο στις χορηγούμενες συντάξεις όσο και στις μειωμένες παροχές υγείας από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία .
Ήδη για την χρονιά που κλείνει η ασφαλιστική αγορά καταγράφει μια σημαντική μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφάλειες ζωής της τάξης του 8,5%., σύμφωνα με τα στοιχεία εννεάμηνου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος .
Αν και στελέχη της αγοράς προβλέπουν μέσα στην επόμενη πενταετία να υπάρξει αύξηση της ζήτησης των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων , λόγω των ραγδαίων αλλαγών και περικοπών των συντάξεων της κοινωνικής ασφάλισης , κύρια του επικουρικού τομέα , ωστόσο αναφέρουν ότι τα δεδομένα με τα οποία θα σχεδιάζονται και θα πωλούνται τα προιόντα αυτά δεν μπορούν να είναι ίδια με τα προηγούμενα χρόνια.
Η δραματική μείωση των εισοδημάτων περιορίζει και τις διαθέσεις των ασφαλισμένων , που σύμφωνα και με αναφορά κορυφαίου στελέχους της αγοράς περιορίζουν σημαντικά το ποσό σε ετήσια ασφάλιστρα της τάξεως των 600 ευρώ το χρόνο
Ετσι εκτιμάται ότι τα νέα προϊόντα είτε σε ασφάλειες ζωής είτε σε υγεία θα πρέπει να προσαρμοστούν στις σημερινές ανάγκες των καταναλωτών .
Επίσης , για το κλάδο της υγείας ,σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες, εγκαταλείπουν τα σύνθετα προϊόντα ζωής και υγείας και προσφέρουν πλέον προγράμματα ξεχωριστά για κάθε κλάδο. Ειδικά στην υγεία τα νέα συμβόλαια, πλέον, είναι ετήσια και διαμορφώνονται κύρια συμπληρωματικά προς την κοινωνική ασφάλιση , ή με επιπλέον παροχές που δεν μπορεί να καλύψει η δημόσια ασφάλιση .
Μάλιστα εκτιμάται ότι η υγεία είναι ένας τομέας που οι ασφαλιστικές εταιρίες θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους μέσα στην νέα χρονιά , καθώς είναι προϊόντα που πωλούνται και μέσω συνεργασιών και με τράπεζες (τραπεζοασφαλίσεις ).

http://www.asfalisinet.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/12/11 22:26

    Προσοχή!.
    Μην τσιμπάτε στα παραμύθια των ασφαλιστών.

    Τα λεφτά δεν περισσεύουν σήμερα και δεν ειναι να αγοράζετε αέρα κοπανιστό περιτυλιγμένον σε συσκευασία με φύκια ως μεταξωτές κορδέλλες.

    Αυτό μόνο για τα περί συντάξεως.... στο μέλλον που υπόσχονται, και τα νοσοκομειακά η άλλα προγράμματα υγείας..
    Αλλά ποτέ του ποτέ να ειμαστε με ανασφάλιστα αυτοκίνητα και χωρίς οδική βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *