ροή ειδήσεων

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Εντολή για εντατικούς ελέγχους στην αγορά υγρών καυσίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρούσματα λαθρεμπορίας ενόψει των Χριστουγέννων... έδωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης στην αρμόδια Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΔΕΔΑΚ).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΚΑ, ήδη το 2011 καταγράφεται θεαματική άνοδος τόσο στον αριθμό των ελεγχθέντων εγκαταστάσεων διακίνησης και αποθήκευσης καυσίμων, όσο και έκδοσης Υπουργικών αποφάσεων επιβολής προστίμων στους παραβάτες. Σημειώνεται ότι, το τρέχον έτος τα δείγματα βενζίνης και πετρελαίου που έχουν ελεγχθεί ξεπερνούν τα 14.000, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος συγκριτικά με τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ειδικότερα, ελέγχους σε συνολικά 4.087 πρατήρια υγρών καυσίμων των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης κατά τους οποίους ελέγχθηκαν 14.027 δείγματα, εκ των οποίων τα 4.548 αφορούσαν σε Diesel και τα άλλα 9.479 σε τύπους βενζίνης, διενήργησαν από την αρχή του έτους και μέχρι τις 08.12.2011 τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), ύστερα από απόφαση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ για εντατικοποίηση των προσπαθειών περιορισμού των κρουσμάτων λαθρεμπορίας.

Βάση ανάλυσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, συνολικά 45 δείγματα διαπιστώθηκαν ως μη κανονικά, ενώ εκκρεμεί η απάντηση για άλλα 60. Ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΔΕΔΑΚ) προς τον Υφυπουργό, εκδόθηκαν πενήντα πέντε (55) Υπουργικές αποφάσεις επιβολής προστίμων -για το τρέχον έτος και προηγούμενες χρονιές- οι οποίες απεστάλησαν προς είσπραξη στις Δ.Ο.Υ. Σαράντα εκθέσεις συντάχθηκαν για τα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου εκκρεμούν προσφυγές.

Συνολικά, από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 16.612.332 Ευρώ και έχουν εισπραχθεί 3.972.850 Ευρώ.

Στοιχεία για τα επιβληθέντα πρόστιμα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ειδικότερα στη διεύθυνση http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=479&language=el-GR. Για την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών, στη δεξιά πλευρά της ιστοσελίδας αυτής έχουν τοποθετηθεί σύνδεσμοι (links) με τα επιβληθέντα πρόστιμα σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

protothema

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/12/11 20:49

    Για τι ΄ποσοστά νοθείας μιλάμε?
    Για 0%.

    Μιλάμε για μη κανονικά δείγματα οπως λέει η ανάρτηση, δηλαδή!
    Για το 0,32%.
    Βρέθηκαν 45 μη κανονικά δείγματα (και πουθενά δεναναγράφεται οτι ηταν νοθευμένα) σε σύνολο 14.027 ελεγχθέντων δειγματων.

    Μη κανονικό καύσιμο κάποια φορά μπορεί να προκύψει και απο αλυσσίδα τυχαίων γεγονόντων.
    Καννένας ιδιοκτήτης βενζινάδικου δεν ρισκάρει σήμερα την επένδυσή του την δουλειά του τον βιό του να κάνει αστειάκια με νοθείες.

    Οι έλεγχοι δεν ειναι μόνο απο τις υπηρεσίες του κράτους που ειναι τις περισσότερες φορές οχι με επιστημονικούς τρόπους γενόμενες, αλλά απο τις ιδιες τις εταιρείες που δεν παιζουν με την φήμη τους.

    Οι αεριτζήδικες εταιρείες εχουν εκλείψει απο την αγορά των καυσίμων βενζινάδικων.

    Το αεριτζήδικο υπάρχει μόνο σε κάτι ελεύθερους εμπόρους υγρων καυσίμων για την θέρμανση που πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *