ροή ειδήσεων

Πλησιάζει το τέλος του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά(;)

Νόμους για την κατάργηση εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ και φόρων νομικών προσώπων και την ολική απελευθέρωση επαγγελμάτων ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση...

Τις αυστηρές προϋποθέσεις που έθεσε η τρόικα για να συνεχίζει να δανείζει την Ελλάδα παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος στην Κυβερνητική επιτροπή. Οι όροι είναι δεκάδες καθώς έχουν συσσωρευτεί δεσμεύσεις της Αθήνας έναντι της τρόικας που καθυστερούν ακόμη και από το 2010.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, επτά από αυτές ανάγονται σε «prior actions», σε προαπαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή των δόσεων μετά από νέα αξιολόγηση. Για τον Δεκέμβριο ο έλεγχος ξεκινά άμεσα, με την κάθοδο της τρόικας αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου και η επιτυχία της Ελλάδας θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς το νέο δάνειο και το PSI θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα ζητά:

1. Έως το τέλος Δεκεμβρίου πρέπει να ψηφίσει η Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων, κατάργηση των εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων στην φορολογία νομικών προσώπων και στον ΦΠΑ, απλοποίηση της δομής του ΦΠΑ και των φόρων επί των ακινήτων και αλλαγή του τρόπου φορολογίας των ατομικών εισοδημάτων κεφαλαίου.

2. Εως το τέλος του έτους πρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν τον Ιούνιο για τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

3. Έως το τέλος Δεκεμβρίου πρέπει να περάσει νόμο για τους οργανισμούς εποπτείας σε σχέση με το ρόλο της ΕΚΤ και του ΕFSF.

4. Μέχρι τον Μάρτιο η ΤτΕ να ολοκληρώσει την αποτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

5. Εως το τέλος Μαρτίου να ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των υπολοίπων υπηρεσιών (πχ τουρισμός, λιανεμπόριο) που έχουν εμπόδια στην πρόσβαση και αυτά να αρθούν δια νόμου όπου θα περιλαμβάνονται και οι παρεμβάσεις στα κλειστά επαγγέλματα (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κλπ). Ουσιαστικά ζητείται η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων.

6. Συγκράτηση ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ. Το πρώτο τρίμηνο του 2011 το πρωτογενές έλλειμμα πρέπει να περιοριστεί στο 0,7% του ΑΕΠ. Έως τότε πρέπει επίσης να μηδενιστούν και ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες.

7. Η Ελλάδα πρέπει έως τον Δεκέμβριο να πωλήσει τις συμμετοχές της στις τράπεζες Αlpha, Εθνική και Πειραιώς και τα Airbus και το πρώτο τρίμηνο του 2012 να πωλήσει τα κρατικά λαχεία, το καζίνο της Πάρνηθας, τον ΟΠΑΠ, την ΛΑΡΚΟ, τα ΕΑΣ και το πρώτο πακέτο ακινήτων. Στόχος είναι να έρθουν φέτος 1,7 δισ. ευρώ και 5 δισ. ευρώ έως το τέλος Μαρτίου.


www.capital.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/12/11 13:16

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΦΠΑ.ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ Η ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ,ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ!ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΧΕΣΩ!ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΧΑΜΕΡΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΜΑΙ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΛΥ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ KAI ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.
    SV5RHODES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/12/11 13:25

    Αν κάνουν κάτι τέτοιο οι ντόπιοι βουλευτές δεν θα είναι πια ντόπιοι αλλά θα πρέπει να πάνε να βρούμε σπίτι σε άλλο ΝΟΜΟ !

    Αρκετά πια !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/12/11 05:44

    Επιτέλους να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα και να μπούν στην θέση τους μερικά κωλόπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *