ροή ειδήσεων

Μια συγκινητική αληθινή ιστορία απο έναν νέο άνθρωπο... "Ποιος είμαι και τι ζητάω..."

Καλημέρα,
Μιας και Ο αδελφός μου, ο Μιχάλης, δεν μπορεί να σας μιλήσει εδω, παίρνω το θάρρος να μπω στην θέση του, έστω στον υπολογιστή, και να σας μιλήσω...
"Πριν 16 Χρόνια στην προσπάθεια μου να βοηθήσω κάποιους συνάνθρωπους μου έγινα εγώ το θύμα και το άτομο που θέλω βοήθεια...
Ενώ προσπαθούσα να βοηθήσω, ένα αυτοκίνητο πέρασε από πάνω μου σταματώντας κάθε όνειρο μου στο να συνεχίσω όπως είχα σκεφτεί την ζωή μου με χαρές και ότι άλλο θα ερχόταν. Αντιθέτως εκείνο το αυτοκίνητο σκότωσε 2 ανθρώπους, τραυμάτισε την κοπέλα μου, και άφησε έμενα ανάπηρο καθηλωμένο σε ένα αναπηρικό καροτσάκι για όλη την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς δυνάμεις να αυτοεξυπηρετηθώ, έχοντας όμως έστω την θέληση να συνεχίσω να ζω αξιοπρεπώς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ευτυχώς για έμενα σε αυτό το άτυχο συμβάν υπήρχαν άνθρωποι να με στηρίξουν απεριόριστα, ενώ κανονικά στην "κανονική" εξέλιξη της ζωής μου έπρεπε εγώ να τους βοηθήσω, Οι γονείς μου, Βράχοι δίπλα μου, ακόμα και μετά αυτό το συμβάν έκαναν και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να με βοηθήσουν , να με στηρίξουν και γενικότερα να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν..
Είχαν την θέληση αλλά όχι όμως και την δυνατότητα εξολοκλήρου.

Εκεί βοήθησαν τα Ελληνικά δικαστήρια, Δικάστηκε η εταιρία , της οποίας το αυτοκίνητο με χτύπησε, και μου εκδίκασαν κάποια χρήματα κάθε μηνά για να μπορώ να συντηρηθώ ως άνθρωπος, να μπορώ να κάνω φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, χειρουργεία και να μπορώ να ανταπεξέλθω στα βαριά έξοδα που άθελα μου δημιουργήθηκαν...

Εδω όμως ξεκίνησε και ο μεγάλος Γολγοθάς μου σχετικά με την δικαίωση μου. Η εταιρία που ήταν να δίνει τα χρήματα για την ανάρρωση και συντήρηση μου στην ζωή Πτώχευσε, Και μπήκε στο Άρθρο 46Α. Όλη η περιουσία της Άρχισε να πλειστηριάζεται για να πληρωθούν όσοι έπρεπε..

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, οι πρώτες ανάγκες της. Τώρα αφού πλειστηριαστούν όλα σειρά έχουν οι Τράπεζες, Ω ναι αυτές οι τράπεζες..

Εγώ όμως;; Εγώ δεν άξιζα λίγη προσοχή; εγώ πως έπρεπε να ζήσω; Το άρθρο 975 προέβλεπε ότι εγώ δεν άξιζα ιδιαίτερη αντιμετώπιση, και ότι δεν χρειαζόταν να είμαι προνομιούχος στην σειρά προτεραιότητας για αποζημίωση. Όποτε οι τράπεζες , ακόμα και σήμερα, είναι οι μόνες στην σειρά που πρόκειται να αποζημιωθούν, ναι μόνο οι τράπεζες.

Από ότι Φαίνετε η Ανθρώπινη Ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα από τα κεφάλαια των τραπεζών.
Η Ανθρωπινή Ζωή φαίνετε αξίζει λιγότερο, Πολύ λιγότερο...

Τι ζητώ λοιπόν; Όχι την λύπηση σας, όχι ελεημοσύνη, αλλά το κεκτημένο μου δικαίωμα, Το δικαίωμα μου να ζω αξιοπρεπώς, όπως ζούσα πριν κατέβω να βοηθήσω τους συνάνθρωπους μου εκείνη την νύχτα, βάζοντας την ζωή πιο πάνω από όλα.

Ζητώ λοιπόν την στήριξη σας στο να αλλάξει το Άρθρο 975 του κώδικα πολίτικης δικονομίας και να θεωρούμε ότι η ζωή μου προηγείται από τις τράπεζες ώστε να μπορέσω να πάρω κάποια χρήματα και να μπορέσω να ζήσω ώστε να κάνω φυσικοθεραπείες, να έχω ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίζουν ψυχολογικά και όχι μόνο γιατί κακά τα ψέματα στην θέση που είμαι δεν μπορώ να κάνω και πολλά, ίσως απλά να τους χαμογέλα και να τους ευχαριστώ...

Κάποιοι θα πουν, "ζητάς να αλλάξει ολόκληρος νομός μόνο για εσένα;;"
Μακάρι να ήμουν μόνο εγώ, θα ήμουν έστω εγώ ο άτυχος αλλά η κοινωνία και ΤΟΣΕΣ άλλες οικογένειες δεν θα ζούσαν αυτό που ζει η δικια μου οικογένεια.
Παραδείγματα πολλά, ανάπηροι συνάνθρωποι μου, οικογένειες που έχασαν γιους, κόρες αδελφούς ή αδελφές..

Παιδιά που έχασαν Πατερά ή μητέρα... Ίσως η υπόθεση του σεισμού στην Αθήνα που πόσες ζωές χάθηκαν άδικα, ή τραυματίστηκαν με προβλήματα για όλη τους την ζωή όπως στο κτήριο της Ρικομεξ που μέχρι και σήμερα κάποιες οικογένειες δεν αποζημιώθηκαν ακόμα και μάλιστα και με την άδεια του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ στην πρόσφατη απόφαση του το 2011 , του ανώτερου δικαστηρίου της χώρας μας, που δικαίωσε εν έτη 2011 τις τράπεζες και ότι οι συνάνθρωποι μας δεν άξιζαν τίποτα, η Ζωή τους δεν άξιζε τίποτα.. Δηλαδή ότι χάθηκαν άδικα μέσα σε τόνους από Μπετό και ότι η τράπεζα έχασε περισσότερα από ότι οι οικογένειες των θυμάτων...

Ρωτάω Λοιπόν ΑΞΙΖΩ εγώ και οι Τόσοι , δυστυχώς, συνάνθρωποι μας να μας λένε κατάμουτρα ότι η ΖΩΗ μας δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από όσο αξίζουν οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;;

Μήπως τελικά Αξίζει το άρθρο 975 του Κώδικα πολίτικης Δικονομίας να αλλάξει υπέρ μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς την υπόλοιπη ζωή μας, όσο τουλάχιστον μου επιτρέπει η κατάσταση μου. Δεν διαλέξαμε να είμαστε στην θέση που είμαστε.. Θέλετε οι Σύγκαιρες, οι Συμπτώσεις, η Ανθρωπιά μας, ότι και αν θέλετε να σκεφτείτε μας έκανε να είμαστε στην θέση που είμαστε, στην θέση που είμαι εγώ..

Σ΄ενα αναπηρικό καροτσάκι....."
To blog που έχει δημιουργήσει ο Αντώνης Πλαϊτης για τον αδεφφό του Μιχάλη: http://protaoanthropos.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/12/11 14:26

    FILE SOU EUXOME TA KALYTERA .EINAI APO THS LIGES ANARTSISEIS POU ME EXOUN KANEI NA SKEFTOMAI OTI TELIKA H YGEIA EINAI TO PAN.
    EYXOMAI O THOS NA SE EXEI KALA KAI KOURAGIO FILE.
    AN THELEIS KATI PESTO SE EMAS KAI OTI MPOROUME THA KANOUME GIA ESENA,
    SE EUXARISTO FILE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/12/11 16:18

    αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αξιοπρέπειας και δύναμης στην ζωή .Ομως ζεί στην χώρα της αναξιοπρέπειας της μιζέριας και της έλλειψης ντροπής .
    Ισως ,ίσως όμως σε καποια χρόνια αυτά αλλάξουν και ξαναδοθεί χαμόγελο σε τετοιους ανθρώπους που αξίζουν χαμόγελο και λαμπρό μελλον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/12/11 17:30

    Κουράγιο,σου εύχομαι μια μέρα να δικαιωθείς και εσύ και οι υπόλοιπες οικογένειες που αδικούνται από αυτόν τον νόμο.
    Τελικά αν και αρτιμελείς μερικά τετράποδα που εξυπηρετούν-προστατεύουν με σχετικούς νόμους τράπεζες και εταιρίες,δεν είναι παρά ζωντανά-νεκρά παράσιτα.
    Το βάρος της συνείδησης τους να κατασπαράζει για πάντα τις σάρκες και τις ψυχές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *