ροή ειδήσεων

Μαρίνες της Μεσογείου

Περιμένοντας την νέα μαρίνα Ρόδου...
Ανακάλυψε τα «διαμάντια» του μεσογειακού ελλιμενισμού...


Το σκάφος ήταν πάντα ο καλύτερος τρόπος γνωριμίας με τη Μεσόγειο, αυτή την τόσο ιδιαίτερη περιοχή του πλανήτη, και οι μαρίνες που προσφέρονται ως βάσεις για τις εξορμήσεις σου είναι πραγματικά εκατοντάδες.

Το delamagen σου παρουσιάζει σήμερα τις πιο γνωστές και καταξιωμένες μαρίνες της Μεσογείου, αλλά και τις νέες αφίξεις στον χώρο του ελλιμενισμού, που ήρθαν για να μείνουν. Αφήνουμε έξω τις μαρίνες που υπάρχουν στη χώρα μας και πάμε γι' άλλα...

Μαρίνα Λάρνακας



Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σε απόσταση 15 λεπτών από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Είναι κοντά στη Μέση Ανατολή (110 ν.μ. από τη Βυρητό και 125 ν.μ. από το Τελ Αβίβ), ενώ η Ρόδος απέχει 250 ν.μ. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 450 σκάφη, ενώ παρέχει 24ωρη φύλαξη και προστασία από όλες τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, είναι εφικτός ο ανεφοδιασμός σε καύσιμα και νερό, ενώ στη Μαρίνα Λάρνακας θα βρεις και μια σειρά καταστημάτων, όπως mini market, καθαριστήρια κ.ά.

Porto Montenegro



Monaco τρέμε! Η νέα μαρίνα που κατασκευάστηκε στο Tivat του Μαυροβουνίου είναι ικανή να ανταγωνιστεί τους καταξιωμένους προορισμούς των superyachts, αφού από τις 630 θέσεις που διαθέτει, οι 130 προορίζονται για σκάφη που ξεπερνούν τα 30 μέτρα και μπορούν να φτάσουν έως και τα 100! Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη κοινότητα με πολυτελείς κατοικίες και πληθώρα καταστημάτων, εστιατορίων και καφέ, όλα ανάλογα της πολυτέλειας των σκαφών που αναμένεται να δέσουν στη μαρίνα. Στα «έξτρα», η φυσική ομορφιά του Κόλπου του Κότορ, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Port Hercules



Αν ψάχνεις ήσυχο και διακριτικό περιβάλλον για να δέσεις το σκάφος σου, τότε σίγουρα το κοσμοπολίτικο πριγκιπάτο δεν είναι για σένα. Το «κόσμημα» της Κυανής Ακτής, το Πριγκιπάτο του Μονακό, μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 700 σκάφη, καθώς και κρουαζιερόπλοια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη μαρίνα του Port Hercules είναι που διοργανώνεται το περίφημο ναυτικό σαλόνι του Μονακό, που είναι αφιερωμένο στα superyachts!

Grand Harbour Marina



Με τα τείχη της Valetta να σε ταξιδεύουν πίσω στην εποχή των ιπποτών, η περίφημη μαρίνα της Μάλτας αποτελεί έναν από τους γραφικότερους προορισμούς της Μεσογείου. Η γεωγραφική της θέση μάλιστα είναι ιδανική αν θες να σουλατσάρεις σκαφάτος στο Ιόνιο, τη Γαλλική Ριβιέρα και τη Σαρδηνία. Τοποθετημένη στην ανατολική ακτή της Μάλτας, η μαρίνα βρίσκεται σε ένα από τα βαθύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, γεγονός που επιτρέπει τον ελλιμενισμό μέχρι και 30 θεόρατων superyachts. Οι 240 θέσεις της μαρίνας προσφέρουν άριστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, με 24ωρες υπηρεσίες προσβάσιμες όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Porto San Rocco



Μια πόλη με τόσο μακραίωνη ναυτική παράδοση, όπως η Τεργέστη, δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει μια μαρίνα διεθνών προδιαγραφών. Το San Rocco βρίσκεται στον καταπράσινο κόλπο της Τεργέστης και αποτελεί τη βάση για την εξερεύνηση της Βόρειας Ιταλίας και των ακτών της Κροατίας και της Σλοβενίας. Οι 546 θέσεις της μαρίνας πλαισιώνονται από ξενοδοχεία, γυμναστήρια, παιδότοπους και μια 25μετρη ανοιχτή πισίνα με υδρομασάζ. Επιπλέον, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στο σκάφος σου, η San Rocco Shipyards είναι στις υπηρεσίες σου...

Portofinο



To γραφικό λιμανάκι θα σε κερδίσει αμέσως με το καταπράσινο περιβάλλον και τα πολύχρωμα σπιτάκια του. Πρόκειται για το στολίδι της Ιταλικής Ριβιέρας, που μπορεί να σου προσφέρει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα χαλαρές διακοπές, καθώς στα γραφικά στενά του απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, στον στενό κολπίσκο γίνεται το αδιαχώρητο από τα πολυτελή σκάφη που συνωστίζονται...

Port Vauban



Μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Ευρώπης, προσφέρει 100 θέσεις για σκάφη που ξεπερνούν τα 23 μέτρα και φτάνουν μέχρι και τα 165! Στις παροχές της μαρίνας συγκαταλέγεται και ελικοδρόμιο παρακαλώ. Το Port Vauban και η παλιά πόλη Antibes είναι ιδανικά για να γνωρίσεις όλη τη Νότια Γαλλία. Μεγάλο πλεονέκτημά της είναι η κοντινή της απόσταση από το αεροδρόμιο της Νίκαιας και τις Κάννες.

St. Tropez



O ορισμός της Γαλλικής Ριβιέρας, το St. Tropez δεν το αγγίζει ο χρόνος ποτέ: μόνο τα σύγχρονα σκάφη θυμίζουν ότι δεν βρισκόμαστε πια στη δεκαετία του '60! Το άλλοτε ψαράδικο χωριουδάκι έγινε δημοφιλέστατος προορισμός για το διεθνές τζετ σετ. Η πολύβουη μαρίνα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1.000 σκάφη, ενώ τα κοσμοπολίτικα σοκάκια του δεν θα σε απογοητεύσουν σίγουρα...

D-Marin Didim



Έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη μαρίνα της Τουρκίας για megayachts. Μπορεί να φιλοξενήσει 1.180 σκάφη, με μήκος από 8-50 μέτρα, ενώ γίνονται και εργασίες συντήρησης και επισκευής σκαφών επιτόπου. Όσο για την ψυχαγωγία των επισκεπτών, θα βρεις εμπορικό κέντρο, πισίνα, γυμναστήριο, Wi-Fi hotspots, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται η Αλικαρνασσός, η Έφεσος και η αρχαία Ηρακλειά.

Marina Ibiza



H μαρίνα του δημοφιλούς νησιού των Βαλεαρίδων ανακαινίστηκε πρόσφατα και προσφέρει χώρους που παραπέμπουν σε ένα πιο εκλεπτυσμένο περιβάλλον, από τις ξέφρενες καλοκαιρινές νύχτες που υπόσχεται η Ibiza. Με θέα στο φρούριο D'Alt Vila, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, η μαρίνα μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη μήκους μέχρι και 55 μέτρων. Έμφαση έχει δοθεί στις υπηρεσίες που προσφέρονται στους επισκέπτες, καθώς η μαρίνα διαθέτει σε όποιον το επιθυμεί έναν προσωπικό βοηθό που φροντίζει για οτιδήποτε θα χρειαστείς κατά τη διαμονή σου στο νησί...

Marmaris Marina



Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πόλη του Μαρμαρά, «το St. Tropez της Τουρκίας», βρίσκεται η κοσμοπολίτικη Marmaris Yacht Marina. Προσφέρει 650 θέσεις για σκάφη στο νερό και πάνω από 1.000 θέσεις στην ξηρά, ενώ φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Στις ανέσεις που παρέχει συμπεριλαμβάνονται πισίνα, καφετέριες και εστιατόρια με τουρκική και διεθνή κουζίνα.

Cesme Marina



Προσφάτως ανακαινισμένη, η μαρίνα μπορεί πλέον να προσφέρει 400 θέσεις για σκάφη από 10-60 μέτρα με πλήρεις παροχές, 18 θέσεις για megayachts, σύστημα επεξεργασίας ακάθαρτων λυμάτων, ασύρματο δίκτυο internet, καύσιμα και ρεύμα. Το λιμάνι του Cesme προσφέρεται για διακοπές και αποδράσεις σε ήσυχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, υπέροχα κολπάκια και καταπληκτικές ταβέρνες. Η μαρίνα διαθέτει εμπορικό κέντρο με Yacht Club, καταστήματα, super market, ξενοδοχείο με πισίνα, εστιατόρια και μπαρ.

delamagen.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/12/11 10:23

    περιμενε 15χρονακια μη βιαζεσε να βγαλεις συμπερασματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/12/11 17:29

    ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΜΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/12/11 23:05

    Έχουμε βρεί το όνομα πάντως:

    PORTO TSAMBIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/2/12 18:38

    ειμαστε αξιοι της μοιρας μας δυστυχως,λες ρε παιδι μου και ξαφνικα μας καταραστηκε ο θεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *