ροή ειδήσεων

Πόνος και φτώχεια πίσω από τη βιτρίνα!

Σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας, φαίνεται πως ζουν όλο και περισσότερες οικογένειες στη Ρόδο. Άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, φθάνουν στο σημείο να ζητούν βοήθεια από την Ιερά Μητρόπολη... το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Κάποιοι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους, για να αγοράσουν ένα σάντουιτς για να φάνε ή ένα μπουκάλι γάλα για τα παιδιά τους.
Τα επώδυνα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, έφεραν σε απόγνωση δεκάδες συμπολίτες μας που κατέκλυσαν και χθες το πρωί την Μητρόπολη Ρόδου, ζητώντας απλά λίγη τροφή, για να περάσουν τα Χριστούγεννα.

Ενημερώθηκαν για την διανομή των τροφίμων και συγκεντρώθηκαν από πολύ νωρίς χθες το πρωί, για να πάρουν έστω και αυτή τη βοήθεια που θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν για λίγες ημέρες. Η απόφαση που είχε ληφθεί όμως για να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας φαίνεται πως δημιούργησε προβλήματα. Γρήγορα δημιουργήθηκαν δύο ουρές, η μια έξω από την πόρτα της Μητρόπολης και η δεύτερη σε ένα παράθυρο του κτηρίου. Κάποιοι περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους, χωρίς να ομιλούν. Άλλοι δεν άντεξαν και άρχισαν να φωνάζουν γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν έξω από την κλειστή πόρτα, χωρίς να γνωρίζουν, αν και πότε θα έπαιρναν το βοήθημα της εκκλησίας.
«Έχουμε και μια αξιοπρέπεια που ποδοπατιέται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Περιμένουμε για να πάρουμε την τσάντα με τα τρόφιμα, από τις 7 το πρωί. Η διαδικασία δεν προχωρά όμως γρήγορα. Δεν θέλαμε να φθάσουμε, σε αυτό το σημείο. Κάποιοι μας οδήγησαν», δήλωσε στη «δ» μια γυναίκα που περίμενε για αρκετές ώρες έξω από την Μητρόπολη.
«Δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι μου, που να εργάζεται. Το εισόδημα μας είναι πολύ μικρό και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Περιμένουμε στην ουρά για να πάρουμε λίγα τρόφιμα. Τουλάχιστον να κάνουν Χριστούγεννα τα παιδιά», δήλωσε μια άλλη γυναίκα.
Τραγική φιγούρα μια ηλικιωμένη που καθόταν στα σκαλιά του κτηρίου της Περιφέρειας. Στο πρόσωπο της ήταν η ζωγραφισμένη η απόγνωση και η απελπισία. Με δάκρυα στα μάτια, είπε στη «δ»:
«Κάθομαι εδώ, γιατί δεν μπορώ να σταθώ άλλο στην ουρά. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Το παιδί της κόρης μου πάσχει από διαβήτη. Κάθε φορά πρέπει να συγκεντρώνουμε χρήματα για τα φάρμακα του. Όμως ο ιερέας μου έδωσε 10 ευρώ και με έδιωξε. Δεν έχω παράπονο από το Μητροπολίτη μας . Εκείνος μας στηρίζει συνεχώς, όπως μπορεί . Αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα. Κάθε φορά που έχει λαϊκή πάω και ψάχνω, για να βρω αν περισσεύει κάτι και για μας», δήλωσε η κ Δήμητρα με δάκρυα στα μάτια.
Η μαρτυρία της δείχνει τις συνθήκες ανέχειας που έχουν δημιουργηθεί στη Ρόδο. Πίσω από τη βιτρίνα της ανάπτυξης φαίνεται πως υπάρχει η άλλη όψη του νομίσματος που αντικατοπτρίζει όχι πια την ευμάρεια αλλά τη φτώχεια.
Ομιλώντας στη «δ» ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κκ Κύριλλος τόνισε πως η εκκλησία, κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο .
«Στο μέτρο του δυνατού και με βάση τους πόρους τους οποίους διαθέτουμε, δίνουμε βοήθεια, τρόφιμα στις οικογένειες που στενάζουν εξαιτίας της ανέχειας. Όμως, δυστυχώς, δεν έχουμε απεριόριστες δυνατότητες. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Γι αυτό και πολλές φορές με ακούτε να κάνω έκκληση για κοινωνική αλληλεγγύη.Ελπίζω τα πράγματα, να μην γίνουν χειρότερα και προσδοκούμε ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τις ελπίδες του », δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρόδου.
Για την αύξηση των οικογενειών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μίλησε στη «δ» και η προϊσταμένη του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας κ . Δέσποινα Πάττα.
«Οι άνθρωποι που ζητούν την βοήθεια του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας είναι πολύ περισσότεροι τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που διανείμαμε 100 τσάντες με τρόφιμα σε ισάριθμες οικογένειες οι οποίες είναι σε δεινή θέση. Παράλληλα διανέμουμε καθημερινά και εκατό μερίδες φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», δήλωσε η κ Πάττα.
Ερωτηθείσα αν υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν από τον ΔΟΠ χρήματα για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες η κ Πάττα απάντησε, πως τα αιτήματα του είδους αυτού έχουν αυξηθεί.
«Δεν είμαστε όμως εμείς αρμόδιοι . Υπάρχει άλλη υπηρεσία που καταγράφει τα περιστατικά και σύντομα, θα αποφανθεί σχετικά με το θέμα αυτό», εξήγησε η κ Παττα.
Την ανησυχία του για την αύξηση της ανεργίας που οδηγεί στην ανέχεια δεκάδες συμπολίτες μας εξέφρασε στη «δ» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ Σ Χατζησάββας.
«Βοηθούν πολύ τους συνανθρώπους μας δομές, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Όμως πρέπει να υπάρχει δουλειά για όλους. Έτσι όλοι θα ζουν με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΡ.
Επισημαίνεται πως εξαιτίας της έξαρσης της ανεργίας και στο νησί μας ο κ Γ Μαχαιρίδης έδωσε εντολή να βοηθιούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας και άνθρωποι, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες.
Η φτώχεια και η ανέχεια οδήγησε τον ιερέα του Αγίου Παντελεήμονα να λειτουργήσει συσσίτιο και να ιδρύσει κοινωνικό Παντοπωλείο και Κρεοπωλείο. «Τουλάχιστον θα βρίσκουν λίγη τροφή αυτοί που η ζωή τους δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο», δήλωσε ο κ Σιάννας .
dimokratiki.gr
http://tile-grafos.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/12/11 23:10

    Ο θεός είναι μεγάλος....δεν ξέρω τι άλλο να πω..κουράγιο σε όλες αυτές τις οικογένειες....είμαι πολύ´ μικρή ´για να μιλήσω για όλα αυτά..ευχομε ένα καλύτερο μέλλον..καλές γιορτές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/12/11 23:38

    που μπορει να πηγαινει καποιος τροφημα για αυτους τους ανθρωπους?? που ειναι το κοινωνικο παντωπωλειο? λυπαμε πολυ.... πως μπορει καποιος να βοηθησει....??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/12/11 00:22

    το κοινωνικο παντοπωλειο ειναι κοντα στην οδο αυστραλιας...και στην περιφερεια να ρωτησετε, θα σας πουν...μπορειτε να παρετε εκει διαφορα τροφιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/12/11 07:40

    RE OLOI H BOULGAROI ALBANOI KAI TSIGGANI HTAN EKEI RE.
    AUTH EXOYN PIO POLLA APO MAS ALLA THELOUN MIA ZOI NA PERNOUN XRHMATA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/12/11 21:19

    Έτυχε εκείνη τη μέρα να περάσω έξω από την Μητρόπολη και θα συμφωνήσω με τον 07:40. Σχεδόν όλοι οι συγκεντρωμένοι ήταν τσιγγάνοι. Μην δημοσιεύετε παραπλανητικές δακρύβρεχτες ειδήσεις απλά και μόνο για να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *