ροή ειδήσεων

Ποιοί έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Πολιτικά πρόσωπα, μεγαλοστελέχη υπηρεσιών, ιδιώτες γιατροί αλλά και του δημοσίου, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, εργολάβοι, στην τσιμπίδα των ράμπο του ΣΔΟΕ...
Όπως και στην υπόλοιπη χώρα, στη Στερεά Ελλάδα το ΣΔΟΕ ανοίγει λογαριασμούς, για να ελέγξει κυρίως παράνομο πλουτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ελέγχονται νυν και πρώην πολιτικά πρόσωπα, τα οποία προέρχονται κυρίως από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στενοί τους συνεργάτες.
Στο στόχαστρο είναι και στελέχη υπηρεσιών που ήταν ή είναι σε θέσεις κλειδιά. Ανοίγονται επίσης τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών του δημοσίου, πέραν των ιδιωτών, και πολλών άλλων "μεγάλων ονομάτων" από άλλους κλάδους.

Για τις περισσότερες περιπτώσεις έχουν φτάσει στο ΣΔΟΕ καταγγελίες επώνυμες ή ανώνυμες, που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος είναι υποχρεωμένη να ελέγξει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι καταγγελίες είναι τόσες πολλές, που οι ράμπο του ΣΔΟΕ δεν προλαβαίνουν, αφού υπάρχει και έλλειψη προσωπικού.
Ένας άλλος λόγος που αργούν να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι είναι και οι καθυστερήσεις από μέρους των τραπεζών να δώσουν τα στοιχεία των λογαριασμών, αφού πολλές φορές χρειάζεται να περάσουν μέχρι και εννέα μήνες.

Οι εντολές του Οικονομικού Εισαγγελέα είναι οι έλεγχοι να γίνουν σε βάθος χρόνου και να ολοκληρωθούν, όσα εμπόδια κι αν υπάρχουν και να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα ή ήταν φοροφυγάδες.

Αρκετοί έλεγχοι έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό και έχουν βγάλει "λαβράκια", τόσο στη Λαμία, όσο και σε άλλες πόλεις της Στερεάς....
newsit

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *