ροή ειδήσεων

Ποιοι μισθοί δεν θα μειωθούν άλλο – Ποιοι φόροι δεν θα ισχύσουν

Βαθιά ανάσα παίρνουν χιλιάδες υπάλληλοι που τελικά δεν θα νιώσουν για τρίτη ή τέταρτη φορά το μαχαίρι να μπαίνει στην τσέπη τους...

Οι... φωστήρες του οικονομικού επιτελείου είδαν ότι οι οριζόντιες μειώσεις παντού δεν είναι λύση και έτσι άρχισαν οι εξαιρέσεις.

Έτσι αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των υπερωριών για τους υπαλλήλους των Τελωνείων και του ΣΔΟΕ
Να μην εφαρμοστεί για τις ΔΕΚΟ το πλαφόν αμοιβής που επιβάλλεται ανά εκπαιδευτική βαθμίδα υπαλλήλων, αφού σε κάποιες από αυτές υπάρχουν άτομα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με υψηλή εξειδίκευση όπως για παράδειγμα στην ΕΑΒ
Καταργείται το στις δημόσιες επιχειρήσεις που δεν υπάγονται στο νόμο για τις ΔΕΚΟ το πλαφόν των 1.900 ευρώ αν αυτό οδηγεί σε μείωση αποδοχών η οποία φτάνει κάτω από το 65% όσων έπαιρναν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στις 31/12/2009.
Εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και όσοι απασχολούνται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα από τις περικοπές του νέου μισθολογίου που ισχύει για τους υπολοίπους υπαλλήλους.

Ταυτόχρονα αναστέλλεται για ένα χρόνο η φορολόγηση κατά 20% των εσόδων από διαφημίσεις. Η σχετική διάταξη προβλέπει ότι η φορολόγηση θα ισχύσει από την 1-1-2013. Το σκεπτικό της αναστολής είναι ότι η εφαρμογή του νόμου, ο οποίος επιβαρύνει τις διαφημιστικές εταιρείες, θα μείωνε ακόμη περισσότερο τη διαφημιστική δαπάνη επιτείνοντας το πρόβλημα βιωσιμότητας μιας σειράς οικονομικών κλάδων.

Αναστέλλεται για τρεις μήνες η φορολόγηση της υπεραξίας των μετοχών με συντελεστή 45% από την 1-1 2012 όπως προέβλεπε το φορολογικό νομοσχέδιο του Μαΐου 2010. Ο φόρος θα επιβαλλόταν με βάση τη διαφορά της αγοράς κτήσης από την αγορά πώλησης μιας μετοχής. Η διάταξη που εντάχθηκε προβλέπει την αναστολή εφαρμογής του φόρου έως τις 30/3/2012.

newsit

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *