ροή ειδήσεων

Πρόταση του Ιωσηφ Μαρκουτση για μεταφορά ελαφιών στη Χίο

Ενα χθεσινο αρθρο της εφημεριδας «Καθημερινη» στο Google αναφερει οτι εκτος απο διαφορες περιοχες της Στερεας και Ηπειρωτικης Ελλαδος υπαρχουν ελαφια ελευθερα στη φυση και στους βιοτοπους της Λημνου και Ροδου...


Αναρωτηθηκα λοιπον αν ειχε ποτε ελαφια το νησι μας και κατα ποσο αν σημερα ειχαμε, θα ειμασταν ικανοι να τα προστατεψουμε. Την απαντηση την ελαβα αμεσα μεσω 2 αξιόπιστων πηγων του διαδικτυου οι οποιες αναφερονται στο νησι μας και δινουν απαντηση στο ερωτημα μου (http://www.chioshistory.gr/gr/itx/itx1.html καιhttp://www.elzoni.gr/html/ent/556/ent.16556.asp )

Διαβαζοντας τις παραπανω αναφορες και το αρθρο της Καθημερινης σκεφτηκα οτι μας δινεται η δυνατοτητα σημερα να εμπλουτισουμε τον βιοτοπο του νησιου μας με καποιο απο τα ειδη ελαφιων που αναφερονται σε αυτο. Συγκεκριμενα απ’οτι λεει το αρθρο κρινεται απαραιτητη η μεταφορα ελαφιων απο την Παρνηθα σε αλλους βιοτοπους.

Δεν νομιζω οτι οι βιοτοποι της Λημνου η της Ροδου ειναι ποιο πλουσιοι απο της Χιου, αρα πιστευω οτι αν γινει μια καινουρια αρχη το νησι μας θα εχει καποια στιγμη και αυτο εναν μεγαλο αριθμο ελαφιων που θα δωσει αλλο χρωμα στο φυσικο περιβαλλον του.

Νομιζω οτι η παραπανω προταση ειναι πραγματοποιησιμη και σας παρακαλω να την προωθησετε στις τοπικες αρχες ετσι ωστε να προταθει και η Χιος ως χωρος εμπλουτισμου με ενα απο τα ειδη που αναφερονται στο αρθρο.

Σας ευχαριστω για το χρονο σας.

Ιωσηφ Μαρκουτσης
Πλοιαρχος Ε.Ν

http://www.aplotaria.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *