ροή ειδήσεων

Στα ίχνη συμμορίας που παγίδευε ΑΤΜ στη Ρόδο

Η άρση του απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων θα οδηγήσει τους αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού στα ίχνη των μελών της συμμορίας που εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου...
είχαν παγιδεύσει δύο ΑΤΜ και είχαν λεηλατήσει απροσδιόριστο αριθμό λογαριασμών υποκλέπτοντας τα στοιχεία των καρτών ανάληψης.

Οι αστυνομικοί έχουν κατάσχει συγκεκριμένες κάρτες SIM και προσδοκούν στην αποκάλυψη των στοιχείων αυτών που τις χρησιμοποιούσαν.

Η υποκλοπή στοιχείων από ανυποψίαστους πολίτες γινόταν με τη μέθοδο του skimming, δηλαδή την τοποθέτηση μηχανισμού παγίδευσης στα δυο ΑΤΜ της Συνεταιριστικής τράπεζας Δωδεκανήσου και της τράπεζας Κύπρου.

Οι υπάλληλοι των υποκαταστημάτων εντόπισαν τους μηχανισμούς και ειδοποίησαν τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που κατέσχεσαν ένα πληκτρολόγιο, μια κάρτα Sim, μια μπαταρία κινητού και μια υποδοχή κάρτας με τα οποία κατέγραφαν οι απατεώνες τα στοιχεία της κάρτας και τα pin και δημιουργούσαν κάρτες κλώνους.

Τα στοιχεία καταγράφονταν σε υπολογιστή του κυκλώματος και στέλνονταν με SMS στα μέλη της σπείρας μέσω κάρτας SIM εταιρείας κινητής τηλεφωνίας του εξωτερικού.

protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *