ροή ειδήσεων

Προσωρινό δικαστικό «φρένο» στην εφεδρεία

Απόφαση που βάζει «φρένο» έστω και προσωρινά στο μέτρο της εφεδρείας πήρε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών...

Σύμφωνα με την «Ημερησία», με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών«παγώνει» η υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εργαζόμενου του Δημοσίου, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δεκάδες ανάλογους εργαζόμενους να διεκδικήσουν δικαστικά την εξαίρεσή τους από την εφεδρεία.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δικαιώνει υπάλληλο που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων και ο οποίος ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης, ο υπάλληλος υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του, το 2013.
Επίσης σημειώνει ότι δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια.
Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η αιφνίδια απόφαση ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Το μέτρο της εφεδρείας δεν φαίνεται πάντως μέχρι στιγμή να αποδίδει τα αναμενόμενα και προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση και πίεση από την τρόικα να υπάρξουν απολύσεις σε περίπτωση αποτυχίας του μέτρου.
Ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας έχει ταχθεί κατά της παράτασης της εφεδρείας το 2012 και επίσης έχει εκφράσει την αντίθεση του στις απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα.
newscode.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *