ροή ειδήσεων

Ο ΛΑΟΣ παίρνει… κούρσα τους ταξιτζήδες

Η διαγραφή Λυμπερόπου­λου από τη ΝΔ και η στάση Βορίδη στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος έφεραν κύμα προσχωρήσεων συνδικαλιστών και απλών ιδιοκτητών ταξί στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη...


Μετά το μπλε, το κόκκινο και το άσπρο, το σήμα του ΛΑΟΣ φαίνεται να αποκτά και έντονο κίτρινο χρώμα. Αιτία οι προσχωρήσεις στο κόμμα συνδικαλιστών ταξιτζήδων αλλά και ιδιοκτητών ταξί, που το τελευταίο διάστημα έχει λάβει διαστάσεις… επιδημίας.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η στάση του υπουργού Μεταφορών, Μ. Βορίδη, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, και κυρίως η… αποδόμηση από τον υπουργό των θέσεων του προκατόχου του, Γ. Ραγκούση, ο οποίος για τον πρόεδρο του συνδικάτου αλλά και για τους περισσότερους ταξιτζήδες αποτελούσε για μήνες το… κόκκινο πανί.

Κι όλα αυτά υπό τις συζητήσεις για το… μέλλον του «αρχηγού» τους, Θύμιου Λυμπερόπουλου, ο οποίος «αποτάχθηκε» από τη ΝΔ και φαίνεται να… φλερτάρει με την Καλλιρρόης μέχρι σημείου να είναι υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές.



Πρώτο κρούσμα προσχώρησης είναι η ένταξη του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί της Ρόδου, Θ. Χατζηγεωργίου, αλλά και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Γ. Ισκά. Οι δύο συνδικαλιστές είχαν συνάντηση με τον γραμματέα συνδικαλιστικού του κόμματος, Γ. Κανελλόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον χώρο και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Το σκηνικό
Κι αφού το στέλεχος του ΛΑΟΣ επανέλαβε πως «το κόμμα παραμένει σταθερό στις θέσεις και τις απόψεις του και για τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και για τον αριθμό των αδειών που θα πρέπει να εκδοθούν με γνώμονα το κοινό καλό όλων, ιδιοκτητών, εργαζομένων, οδηγών, επιβατών, αλλά κυρίως της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας», τελικά καταλήξαμε σε… γάμο με την ανακοίνωση της προσχώρησης των δύο συνδικαλιστών στον ΛΑΟΣ. Και σε άλλες όμως περιοχές της Ελλάδας συνδικαλιστές και απλοί ιδιοκτήτες ταξί -όντας ενταγμένοι στα δύο κόμματα εξουσίας- επιλέγουν να προσχωρήσουν στον ΛΑΟΣ, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη δυσφορία τους για τον τρόπο που έχουν χειριστεί τα θέματα του κλάδου τους, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ.

Ερωτηματικό για τον δεξιό χώρο παραμένει αν θα υπάρξει πολιτική… στροφή του προέδρου του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιου Λυμπερόπουλου. Μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ στις 14 Οκτωβρίου, όταν και επιτέθηκε φραστικά στον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, όπως… ακούγεται ο Θύμιος Λυμπερόπουλος έχει δεχθεί κρούσεις από την Καλλιρρόης να ενταχθεί στο κόμμα και μάλιστα οι… φήμες φτάνουν μέχρι και στην υποψηφιότητά του για τις επόμενες εκλογές στην «αρένα» της Β' εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας.

Τα σενάρια
Ωστόσο δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάτι οριστικό στις επαφές που έχουν γίνει, αφού ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δείχνει να βολιδοσκοπεί και να εξετάζει διάφορα πράγματα, αλλά πάντα ως κατακλείδα λέει ότι «εγώ πρώτα και πάνω απ' όλα είμαι συνδικαλιστής και σκέφτομαι το μέλλον του κλάδου μου». Οι? γέφυρες με τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχουν οριστικά κοπεί για τον ίδιο.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός πως, παρότι την Τετάρτη το βράδυ ήταν καλεσμένος στο «αντιμνημονιακό» τσιμπούσι της «λαϊκής Δεξιάς» σε κέντρο στη Δάφνη, με οικοδεσπότη τον γραμματέα συνδικαλιστικού, Γ. Μανώλη, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δεν εμφανίστηκε, αν και πολλοί ήταν σίγουροι πως θα πάει στην εκδήλωση, κάτι που θα ερμηνευόταν ως προσπάθεια επανάκαμψής του προς τη Συγγρού.

Το κλίμα
Αιτήσεις από Ρόδο έως Ιόνιο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που επικρατεί στους αυτοκινητιστές της χώρας είναι η Κέρκυρα, όπου ένα μέλος του συλλόγου των ιδιοκτητών ταξί και πέντε ταξιτζήδες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να ενταχθούν στο κόμμα και απομένει να φτάσουν στην Καλλιρρόης και να εγκριθούν οι σχετικές αιτήσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη, όπου τρεις ιδιοκτήτες ταξί το τελευταίο διάστημα έχουν κινηθεί ώστε να εγγραφούν στο κόμμα (οι δύο προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ και ο τρίτος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ). Πολλά είναι και τα τηλεφωνήματα που γίνονται από ιδιοκτήτες ταξί απ' όλη τη χώρα στα γραφεία του κόμματος, οι οποίοι επιδοκιμάζουν τη στάση του ΛΑΟΣ στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Μάλιστα κάποιοι ζητούν να μάθουν πληροφορίες για τον τρόπο που θα εγγραφούν στο κόμμα, ενώ πολλοί λένε απλώς ότι θα ψηφίσουν τον ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές. Μπορεί η συμμετοχή του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση να προκάλεσε μία υποχώρηση στα ποσοστά του κόμματος όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η στάση που κράτησε όμως στα θέματα των ταξιτζήδων έφερε μαζικές προσχωρήσεις.

troktiko.eu

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/12/11 19:15

    o proedros ton tarifon montelaki..............a re koproskula!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/12/11 07:32

    ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!!!!!
    ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ!!!
    ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΡ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.
    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *