ροή ειδήσεων

Επισπεύδονται τρία νέα προγράμματα

Την επίσπευση υλοποίησης τριών προγραμμάτων ζήτησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης από τους περιφερειάρχες... κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την κατάρτιση 107.000 εργαζομένων και ανέργων, παρουσία της Γενικής Γραμματέας Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, κ. Άννας Δαλαπόρτα.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στα τρία προγράμματα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) καθώς και τα πρόγραμμα Κατάρτισης μέσω Επιταγής Ένταξης (voucher).

Σχετικά με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, με ωφελούμενους 57.000 ανέργους, ύψους 188 εκ. ευρώ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως οι διαδικασίες υλοποίησης έχουν ξεκινήσει και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα έχουν προωθηθεί όλες οι προσκλήσεις προς τους δικαιούχους. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα και οι προσκλήσεις για το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο καθώς και για την Ήπειρο.

Αναφορικά με τα ΤΟΠΣΑ, με 30.000 ωφελούμενους, ύψους 80 εκ. ευρώ, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε πως η αναπτυξιακή σύμπραξη που απαιτείτο για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων έχει ήδη ψηφιστεί στο Ν. 4019/11, ενώ είναι έτοιμη και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα προωθηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες για υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς. Στη συγκεκριμένη ΚΥΑ προβλέπεται και η υλοποίηση Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, ύψους 60 εκ. ευρώ, που θα ενεργοποιηθούν αμέσως μετά την υπογραφή της. Ακόμη ανακοίνωσε ότι ύστερα από αίτημα των Περιφερειών, πλέον στις αναπτυξιακές συμπράξεις θα μπορούν να συμμετέχουν και οι αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ Β΄ Βαθμού.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά την Επιταγή Ένταξης (voucher), με 20.000 ωφελούμενους σε πρώτη φάση, επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά υπάρχει επικέντρωση στον άνεργο/καταρτιζόμενο, ο οποίος επιλέγει τον φορέα υλοποίησης, ενώ σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, αποφασίστηκε και η αύξηση του επιδόματος κατάρτισης από τα δύο (2) στα πέντε (5) ευρώ την ώρα. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου μέσω αυτής οι ωφελούμενοι να κάνουν αίτηση και να επιλέγονται με πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις για το ποιοι μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα βρίσκονται στον διαδικτυακό κόμβο: www.step.gov.gr, που αναπτύχθηκε με στόχο να αποτυπώσει το σύνολο των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πρόσβασης στην Απασχόληση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για τα προγράμματα κατάρτισης ηθοποιών, επεσήμανε πως τα προγράμματα θα υλοποιηθούν με βάση το γενικότερο πλαίσιο αναμόρφωσης των προγραμμάτων κατάρτισης και την αξιοποίηση του voucher.

tromaktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/12/11 23:52

    νεα προγραμματα ? τα stage τα ονομασανε κοινωφελη εργασια και τοπσα!!! προσληψεις παλι απο την πισω πορτα στο δημοσιο για καποιους μηνες, νεοι ομηροι στα χερια των πολιτικων, εκλογες έρχονται... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *