ροή ειδήσεων

Wikileaks: Έχετε smart phones ή Gmail; Την γ@#!$@τε!

O ιδρυτής των Wikileaks, Julien Assange αποκάλυψε σε δηλώσεις του πως οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα smart-phones και υπολογιστές για να παρακολουθούν...

τι λένε οι άνθρωποι, πού πηγαίνουν και τι γράφουν.

"Ποιος από εσάς εδώ έχει BlackBerry; Ποιος χρησιμοποιεί το Gmail; Λοιπόν, τη γ@#!$@τε!» είπε ο Assange. «Η αλήθεια είναι πως υπηρεσίες πληροφοριών πωλούν σε χώρες ανά τον κόσμο συστήματα μαζικής παρακολούθησης για όλα αυτά τα προϊόντα»

Ο Julien Assange μίλησε στο City University στο Λονδίνο, οπου εγκαινιάστηκε το νέο project των Wikileaks: τα Spyfiles. Tα spyfiles παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις συμφωνίες που γίνονται ανάμεσα σε ιδιωτικές εταιρείες παρακολούθησης και κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο για τον σχεδιασμό λογισμικού παρακολούθησης . Οι συμφωνίες έχουν σκοπό την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων οποιουδήποτε θέλει η κάθε κυβέρνηση.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες, σύμφωνα με τον Assange έχουν την έδρα τους σε τεχνολογικά εξελιγμένες χώρες αλλά πωλούν τα συστήματα παρακολούθησης και σε χώρες που περιφρονούνται από τη Δύση για τα απολυταρχικά καθεστώτα τους. Μία από αυτές είναι η Λιβύη καθώς η γαλλική εταιρεία Αmesys πούλησε στον Καντάφι εξοπλισμό ώστε να παρακολουθεί τους διαφωνούντες του καθεστώτος στο εξωτερικό.

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙ5 χρησιμοποιεί ειδικό λογισμικό ηχητικής αναγνώρισης ώστε να καταλαβαίνει ποιος μιλάει με ποιον. Άλλες παρόμοιες υπηρεσίες ξέρουν πως είναι ο κάθε χρήστης εμφανισιακά, τι πληκτρολογεί και που ακριβώς βρίσκεται. Ένα ειδικό πρόγραμμα επιτρέπει στις υπηρεσίες να φωτογραφίζουν ανυποψίαστα θύματα με κρυφά τοποθετημένες κάμερες στα κινητά. Υπάρχει επίσης πρόγραμμα που επιτρέπει στην υπηρεσία να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του κινητού ακόμα και όταν αυτό είναι κλειστό.

«Δημοσιεύουμε πάνω από 287 αρχεία που τεκμηριώνουν την αλήθεια σχετικά με τη βιομηχανία μαζικής παρακολούθησης. Μία βιομηχανία που πωλεί λογισμικά σε δικτάτορες και δημοκρατίες για να υποκλέψει ολόκληρους πληθυσμούς», λέει ο Julien Assange.

http://www.theinsider.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/12/11 12:47

    ετούτα να τα βλέπου τα καμένα τα facebookάκια που πάνε και ανεβάζουν εκεί όλα τα προσωπικά τους δεδομένα και τις μεγάλης ανάλυσης εικόνες του ευατού τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *