ροή ειδήσεων

Με νόμο η κυβέρνηση θα απολύσει 110.000 εργαζόμενους!

Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, η κυβέρνηση προχωρά σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα καταργηθούν οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και...

κανονισμοί εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και θα ανοίξει ο δρόμος για απελευθέρωση των απολύσεων και δραστικές περικοπές των αποδοχών για 110.000 εργαζόμενους.

Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα εναρμονιστεί πλήρως με εκείνο του ιδιωτικού τομέα έτσι ώστε να αρθεί η ιδιότυπη μονιμότητα του προσωπικού και να συμπιεστούν οι αμοιβές μέσω κατάργησης των εδικών επιδομάτων, θέσπισης πλαφόν στα δώρα και περιορισμού των αποζημιώσεων για υπερωρίες και έκτακτη εργασία.

Με το νέο καθεστώς το ποσοστό των ατόμων που θα απολύονται κάθε μήνα και το ύψος των αποζημιώσεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες θα γίνεται με μοντέλο ιδιωτικού τομέα, ενώ οι μειώσεις στις αποδοχές θα φθάνουν μέχρι και 50%.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχόμενου κατ' επιταγή των δανειστών μας θα ανατραπούν οι συμβάσεις και κανονισμοί εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εξέλιξη που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων (από τους όρους απολύσεων μέχρι τους μισθούς και τα επιδόματα). Υπολογίζεται πως 110.000 εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.α.) και στις τράπεζες θα επηρεαστούν άμεσα.
Ουσιαστικά αυτό που προωθείται είναι η δημιουργία ενός ενιαίου εργασιακού και μισθολογικού πλαισίου για τους εργαζόμενους σε ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα απολύσεις μπορούν να γίνουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως η συμπλήρωση 35ετίας για συνταξιοδότηση ή η ύπαρξη πειθαρχικού παραπτώματος.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής» στο κύριο θέμα του, στόχος είναι να αλλάξει αυτό το πλαίσιο και να υπάρξει πλήρης ευθυγράμμιση με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να «απελευθερωθούν» οι απολύσεις. Ουσιαστικά θα υπάρξει κοινό καθεστώς τόσο ως προς το ποσοστό των ατόμων που μπορούν κάθε μήνα να απολύονται όσο και ως προς το ύψος των αποζημιώσεων.

Παρεμβάσεις θα γίνουν και στα μισθολογικά ζητήματα όπως οι βασικοί μισθοί, τα ειδικά επιδόματα, οι ωριμάνσεις και τα δώρα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επέμειναν στο θέμα των κανονισμών εργασίας που ισχύουν στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αλλάξουν και να καταργηθεί η μονιμότητα και τα μισθολογικά προνόμια κυρίως σε ΔΕΚΟ που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.

http://www.diktionews.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/1/12 09:09

    Δείτε την αλήθεια κατάματα. Υπάρχει και η άλλη διάσταση. Αφήστε επιτέλους τον εαυτό σας να δει την πραγματικότητα. Δεν καταρρέει η χώρα, καταρρέει το καθεστώς τους. Αυτό φοβούνται και γι’ αυτό νοιάζονται. Τα συμφέροντά τους θέλουν να προστατέψουν. Δεν χρεοκόπησε ο ελληνικός λαός, ο οποίος είχε τις δουλειές του, τις περιουσίες του, τις καταθέσεις του κ.λ.π., που απόκτησε με νόμιμους τρόπους και με τη δουλειά του. Χρεοκόπησε το σάπιο και διεφθαρμένο κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό τους σύστημα που εκμεταλλευόταν το λαό.. Προσπαθούν λοιπόν τώρα, να βάλουν (όπως στα άλογα) παρωπίδες στο λαό και να τον οδηγήσουν στη δική τους κατεύθυνση για να σύρει πίσω του το δικό τους αποτυχημένο καθεστώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/12 09:48

    Δυστυχως απ ολη αυτη την ιστορια,πολλοι ειναι αυτοι που χαιρονται που θα απολυθουν εργαζομενοι.
    Τους εχουν κανει να πιστευουν οτι αυτο ειναι το προβλημα στην Ελλαδα,και δεν βλεπουν παραπερα αυτο που ερχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/1/12 13:25

    Εαν ολοι αυτοι που ειναι γραμμενοι στα μισθολογια ηταν πραγματικα εργαζομενοι, δεν θα υπηρχε προβλημα. Επειδη πολλοι ομως ειναι απλα υποστηρικτες του καθεστωτος που δεν προσφερουν εργο, καλως ζητανε οι ξενοι την μειωση τους. Το προβλημα ειναι, οτι ακομα και τωρα το καθεστως προσπαθει να μην ακουμπισει αυτους τους ψηφοφορους του, στελνοντας τον λογαριασμο σε τριτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/1/12 11:32

    Οταν ε3γινε το πραξικοπημα του 340,75 κανενας δημοσιος υπάλληλος δεν μιλησε.
    Τωρα που τελειωσε το κράτος ολοι γρινιαζουν.
    Θελουν να τους πληρωσει ποιος?
    Ο χρεωκοπημενος?
    Τι να πάρεις απο ασυτον που δεν εχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *