ροή ειδήσεων

Το ακατόρθωτο κατάφερε ο ΓΑΠ: Μέσα σε δύο χρόνια έριξε το ΠΑΣΟΚ πάνω από 30 μονάδες!

Οι επικριτικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη...

της Λούκας Κατσέλη και άλλων πρωτοκλασσάτων στελεχών του απερχόμενου πολιτικού συστήματος, για το επαίσχυντο “μνημόνιο”, αποτελούν την πλέον δυσάρεστη “ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ” όσων επι δύο χρόνια“κραυγάζαμε” για το τεράστιο πολιτικό λάθος και το πολιτκό “έγκλημα”, το οποίο συντελείται στην χώρα απο τηνσυγκεκριμένη πολιτική επιλογή του ΓΑΠ και τών “κηπουρών” του.

Οδηγήθηκε η χώρα σε υποτέλεια, σε εκχώρηση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, υποχρεώθηκε σε φτωχοποίηση η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και άλλαξε το μέλλον των παιδιών μας και τών επόμενων γενεών των Ελλήνων.

Και όλα αυτά γιατί ; Γιατί να υποστούμε όλα αυτά τα μέτρα, τον μεθοδευμένο “αρμαγεδώνα” ; Τί όφελος θα μπορούσε να υπάρξει απο μία λυσσαλέα επίθεση στο φρόνημα των Ελλήνων, με στόχο την διάλυση του πυρήνα της Εθνικής του υπόστασης και συνείδησης, τον συνεκτικό υλικό του κοινωνικού και Εθνικού ιστού του Ελληνικού Εθνους.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης ζητά την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την εκλογή νέου Προέδρου της, καθώς "η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όργανο που κατ` εξοχήν είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της Κυβέρνησης".

Αυτό είναι άραγε το πρόβλημα ;, όταν το “σύμπαν” καταρρέειγύρω μας και οι πολιτικοί μας περί "άλλων τυρβάζουν", αδυνατώντας να “δούν” αυτό που ολόκληρος ο Ελληνικός λαός βλέπει.Τήν δυσαρμονία μεταξύ πολιτικού συστήματος και “βούλησης” της Ελληνικής κοινωνίας η οποία είναι οφθαλμοφανής ακόμη και σε ένα παιδί.Παρόλα αυτά οι βο(υ)λευτές και οι κυβερνώντες μας, επιμένουν να μάς “κυβερνούν” και να διαχειρίζονται την εξουσία, αγόμενοι και φερόμενοι απο προσωπικές επιδιώξεις και συντεχνιακά συμφέροντα.

Ωμή και άνευ προηγουμένου παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης εξεδηλώθει από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, ο οποίος ζητεί να αποπεμφθούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς που ζητούν την δίωξη του Γ.Παπανδρέου και του Γ.Παπακωνσταντίνου, διότι πιθανολογείται ότι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί στην πλαστογραφία του χρέους που οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή.

Απευθυνόμενος προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με πεντασέλιδο ερώτημά του, ζητάει την αντικατάσταση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Κάτι πρέπει να συμβαίνει, το οποίο προφανώς εγώ δεν δύναμαι να προσεγγίσω και να "συλλάβω" με την λογική μου και την συλλογιστική μου. Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά, το ότι ένας υπουργός προερχόμενος απο την σοσιαλιστική και δημοκρατική παράταξη, συμπεριφέρεται ώς “πολιτικάντης” διαπνεόμενος απο παντελή έλλειψη, δημοκρατικής αντίληψης και πολιτικής ευαισθησίας, περί της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, τον ακρογωνιαίο θεμέλειο λίθο στην λειτουργία της δημοκρατίας."Φαινόμενο άκρατου φασισμού αποτελεί η προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης".Εχθές αργά το βράδυ, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, που εκείνη την ώρα ήταν σε συνάντηση ότι. «Οι συντεχνίες αποδείχτηκαν πιο δυνατές από το μέλλον της χώρας. Οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του προσωπικού και εθνικού συμφέροντος» έλεγαν αμέσως μετά στα τηλέφωνα οι συνεργάτες των δύο ανδρών και ανακοίνωσαν αμέσως πως το άρθρο για τα φαρμακεία θα επανέλθει.

Ίδωμεν !!!

Η κ. Κ.Λαγκάρντ δηλώνει “Η Ελλάδα είναι σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ας είμαστε ρεαλιστές. Εάν αυτό εξελιχθεί, εάν δεν το σταματήσουν εγκαίρως οι εταίροι, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κάποιος, ο οποίος να είναι σε θέση να σταματήσει τη φωτιά, και να αποτρέψει την εξάπλωσή της στην Ιταλία και την Ισπανία.Και αυτό θα είναι η πλήρης καταστροφή.

Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, για την προετοιμασία του νομοσχεδίου που θα θεσπίζει τις βασικές αρχές του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Τονίζεται ακόμη ότι οι βασικοί παράγοντες που υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη δυνατότητα της να δημιουργεί θέσεις εργασίας, πολύ περισσότερο από το εργατικό κόστος, είναι ο εκτεταμένος κρατικός παρεμβατισμός, η γραφειοκρατία που εκτρέφει η πολυνομία, οι συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, το ευρύτερα αντι-επιχειρηματικό και αντι-επενδυτικό κλίμα.

«Σέβομαι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε επαγγελματικής ομάδας να επιδιώκει την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών της.

Σέβομαι το αναφαίρετο δικαίωμα του βουλευτή να αποφασίζει όπως αυτός κρίνει.

Αποτελεί, όμως, και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα να μην μπορώ να δικαιολογήσω την κοινοβουλευτική απόφαση που βάζει το συμφέρον 12.000 επαγγελματιών πάνω από το κοινωνικό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον 11 εκατομμυρίων Ελλήνων» αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Και σε τελική ανάλυση ποιό είναι το κοινωνικά δίκαιο για τούς βο(υ)λευτές : ποιό είναι το Εθνικό συμφέρον:, και με ποιό κριτήριο ψηφίζουν οι βο(υ)λευτές, με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον ή το Εθνικό;;;

Δυστυχώς έχουν χάσει την “μπάλλα”, ανίκανοι να αρθούν στό ύψος των περιστάσεων, αναδυκνείουν την άσχημη πλευρά του πολιτικού, αυτήν που την περιβάλλει η “δυσοσμία”.

Το “πατριωτικό καθήκον” ώς νόημα και έννοια είναι ξένη όχι μόνον στην πολιτική λογική τους, αλλά δυστυχώς και στην καθημερινή πολιτική πρακτική τους.

Η χθεσινή εικόνα της κυβερνητικής πλειοψηφίας εξέπεμπε πανταχώθεν το μήνυμα της “διάλυσης’, καθιστώντας πλέον επιτακτική την προσφυγή στίς κάλπες, όσο πιό γρήγορα, τόσο καλύτερα για την χώρα αλλά και για αυτούς τούς ίδιους.

«Δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση ακόμα. Φυσικά, υπάρχει η ειδική περίπτωση της Ελλάδας και παρά τις προσπάθειες, που έχουν γίνει, ούτε οι Έλληνες, ούτε η διεθνής κοινότητα έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την κατάσταση, χρειαζόμαστε επειγόντως ανάπτυξη στην Ευρωζώνη» είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στον Guardian.

Νέα δημοσιονομικά μέτρα θα αναγκαστεί να πάρει η ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή της οικονομίας σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Τα υπό εφαρμογή μέτρα συνολικού ύψους 12,5 -13 δισ. ευρώ μέχρι το 2012 αναμένεται να οριστικοποιηθούν αύριο σε συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα.

Επισημαίνεται, πως οι παρεμβάσεις αυτές (οικονομικά μέτρα) είναι διπλάσιες σε σχέση με αυτές που αποφασίσθηκαν τον Οκτώβριο και ανέρχονταν σε περίπου 3,2% του ΑΕΠ σε βάθος τριετίας, με τα “φρέσκα” μέτρα οι παρεμβάσεις θα ανέρχονται στο 6% περίπου του ΑΕΠ.

Στο “δια ταύτα” μάς προετοιμάζουν για περισσότερα αντικοινωνικά μέτρα, ακόμη πιο ανάλγητα και σκληρά, προσπαθώντας να είναι “ευχάριστοι” στην τρόικα και στα “αφεντικά” τους και βέβαια δεν ξεχνούν την μόνιμη επωδό τους "θέλουν να μας σώσουν".

Σαν δεν ντρεπόμαστε !!!

Και οι “αρχηγοί” ταξιδεύουν, κάνοντας "διακοπές tropical" !!!

Παρέλαβε ο ΓΑΠ ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, στίς 8 φεβρουαρίου 2004, ώς κληρονόμος, με ποσοστό 40.55%, και θα το παραδώσει, ένα κατεστραμμένο αντικοινωνικό πολιτικό μόρφωμα, με ποσοστό λιγότερο του 15% και κανένα μέλλον. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες ενός πολιτικού, ο οποίος, κατάφερε το ακατόρθωτο, σε λιγότερο απο δύο χρόνια αποδόμησε πλήρως, τον κατέστησε στείρο πολιτικά και κοινωνικά, έναν πολιτικό σχηματισμό, το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κυριάρχησε πολιτικά τα τελευταία 35 χρόνια κυβερνώντας αυτόν τον τόπο επι 21 χρόνια. Αυτό που ενδιαφέρει πλέον τον ΓΑΠ, είναι η εκλογή του ως προέδρου στην Σοσιαλιστική Διεθνή και τίποτα άλλο.

Και μη χειρότερα !

aegeantimes.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/1/12 15:57

    Kαλα ρεε αυτο σε πειραξε εσενα που ο gap παρελαβε ενα κομμα στο 40% και το παραδιδη στο 10%
    και δεν σε πειραξε για το τι κρατος παρελαβε και παραδιδη αποικια καταχρεωμενει με κατοικος ετοιμοι για αυτοκτονια αστο στο διαλο ρεεεεεεεε μαλα@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/1/12 16:54

    όταν τους ψηφίζετε χρόνια τώρα αυτά τα κοπρόσκυλα,τα κοματόσκυλα του Πασόκ στη Ρόδο και σια και πάτε και τους λέτε και κάλαντα, καλά να πάθετε, να σας ευχηθούμε κι άλλα ακόμα και πιο σκληρά μέτρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/1/12 20:12

    Θέλω να δώ ποιός ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑΣ θα τολμήσει να ξανα-ψηφίσει Πασόκ !?

    ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/1/12 22:19

    Tώρα θα τους ψηφήσουμε για πλάκα για τους τυραννάμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/1/12 10:29

    ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΑΥΤΟΝ.
    ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟΝ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΕΛΙΚΡΙΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ.
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/1/12 14:17

      ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΨΑΤΕ!!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/1/12 15:46

    Ο ανθρωποςο (ΚΚΒ )ειπε την αληθεια και οι Ελληνες μακακοι εξαρτημενοι και συνηθισμενοιστο ψεμα
    ψηφισαν τομεγα θασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *