ροή ειδήσεων

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 71-81, πρωταθλητής χειμώνα με νίκη στο... ντέρμπι πρωτοπόρων

Η προαναγγελία μιλούσε για ένα δυνατό παιχνίδι και αυτό έγινε και στην πράξη. Μόνο που ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή και προβάδισμα από την αρχή...
ως το τέλος της αναμέτρησης και την τελική επικράτηση με 81-71 επί του Κολοσσού Ρόδου στο Βενετόκλειο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της BasketLeague ΟΠΑΠ.


Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ σεβόμενος τον αντίπαλο που είχε απέναντί του και προσηλωμένος σε αυτό που ήθελε να πετύχει. Πήρε το προβάδισμα από την αρχή, χρησιμοποιώντας την άμυνα και στην πορεία την αποτελεσματικότητα στην επίθεση των Μπατίστ – Γιασικεβίτσιους, χωρίς να λείπουν οι εντυπωσιακές φάσεις και από τις δύο ομάδες. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 5-10 (5’), έφτασαν στο +9 με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Μάικ Μπατίστ να κλέβουν τις εντυπώσεις με δύο ενέργειές τους. Ο Κολοσσός Ρόδου φρόντιζε με τον τρόπο του να υπενθυμίσει, γιατί βρίσκεται στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Δεν άφησε το παιχνίδι, μείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο (12-15, 10’), πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο με την επιστροφή στον αγώνα (14-15, 11’). Τις λύσεις για τους «πράσινους» έδωσε ο Στράτος Περπέρογλου με πέντε προσωπικούς του πόντους (16-20, 12’30’’), πριν δώσει τη σκυτάλη στον Σάρας, ο οποίος έγραψε το 23-31(16’20’’). Οι γηπεδούχοι πλησίαζαν, αλλά το «τριφύλλι» έβρισκε τον τρόπο να ξεφύγει και πάλι, φτάνοντας ως το +9 και πάλι, αρχικά με τον Κώστα Καϊμακόγλου (28-37, 19’) και στη συνέχεια με τον Ίαν Βουγιούκα (30-39, 19’20’’), πριν ο Κολοσσός μειώσει στο ημίχρονο στους έξι πόντους με βολές του Χόπσον και ½ βολές από τον Χάτεν σε νεκρό χρόνο, που διαμόρφωσαν το 33-39.
Οι Ροδίτες μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να πλησιάσουν στον πόντο (38-39) με τρίποντο από τον Ασημακόπουλο. Η αντίδραση ήταν άμεση… Ένα 0-9 τον οδήγησε στο +10 (38-48, 25’) με τη συμβολή όλων των παικτών. Ο Κολοσσός προσπάθησε, κατάφερνε να μειώσει την απόσταση, αλλά ο Παναθηναϊκός κρατούσε τα ηνία. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους τέσσερις πόντους (55-59) με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν τόσο κοντά με τους «πράσινους». Ο Διαμαντίδης και ο Περπέρογλου ήταν οι δύο που έδωσαν το σύνθημα με το «τριφύλλι» να φτάνει ως το +12 (57-69 και 59-71) δια χειρός Νικ Καλάθη και το 71-81 να σφραγίζει την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 33-39, 55-59, 71-81.

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 7, Χάτεν 17, Πάνος, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος 7, Μπόικιν 10, Χαρίσης 8, Τσάμης 8, Χόπσον 14, Αυγενικός.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 18 (7ρ, 4 α), Μπατίστ 13, Λόγκαν 2, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (7ρ, 8 α), Βουγιούκας 2, Καλάθης Ν. 6, Σμιθτ, Καϊμακόγλου 9, Γιασικεβίτσιους 13.

* Με σοβαρότητα και καλά διαβασμένος ο Παναθηναϊκός πήρε το... ντέρμπι των πρωτοπόρων και πλέον στρέφει την προσοχή του σε ακόμη δύο κρίσιμες εκτός έδρας αναμετρήσεις, με Άρη και Αρμάνι Μιλάνο.
sport.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/1/12 19:56

    Δεν πειράζει.
    Και για το μέχρι εδώ που βρίσκεται του αξίζουν συγχαρητήρια.

    Καλή συνέχεια και μονιασμένοι πάντα.
    Η ισχύς εν τη ενώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/1/12 21:02

    Απίθανο παιχνίδι από Περπέρογλου.Σαν να μην έλειψε ούτε μια μέρα,όχι εφτά μήνες.Συγχαρητήρια στον Κολοσσό,ελπίζω να μην τον καταβάλλουν τα οικονομικά προβλήματα και να συνεχίσει έτσι.

    Ένας φίλος του μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/1/12 21:33

    οπως τα ειπε ο φιλος
    Η ισχύς εν τη ενώσει.
    ομως καποια στιγμη η διοικηση του κολοσσου πρεπει να επανεξετασει την πολιτικη της απεναντι στους φιλαθλους των φιλοξενουμενων.
    νομιζω οτι ειναι απαραδεκτο να επιτρεπουν να παρακολουθουν τον αγωνα με ταμπουρλα και σημαιες.
    και να κρεμανε τα πανο τους πανω στις πινακιδες των χορηγων.
    περισυ εσπασαν τις καρεκλες οι αρειανοι και βεβαια ακομα σπασμενες ειναι.
    εκτος αυτου η ομαδα παιζει σαν να ειναι εκτος εδρας.
    πουθενα δεν υπαρχει τετοια ανεκτικοτητα
    επιτελους ας το ξανακοιταξουν.
    σημερα πανω απο τον παγκο του κολοσσου τους αφησαν να κρεμασουν πρασινα πανο.
    και παλι συγχαρητηρια στην ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *