ροή ειδήσεων

Οι Έλληνες μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος και κάθονται στα σκοτάδια!

Μειωμένη ήταν και το 2011, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η κατανάλωση ρεύματος στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας… Ειδικότερα, σε σύγκριση με το 2010, η ζήτηση ρεύματος στη χώρα υποχώρησε κατά 1,6%. Στην τριετία μεταξύ του 2008 και του 2011 η μείωση της κατανάλωσης ανέρχεται στο 7,5%.

Η καθαρή ζήτηση ρεύματος διαμορφώθηκε πέρυσι στις 51.492 γιγαβατώρες, έναντι 52.329 το 2010 και 55.675 το 2008, που έφθασε στην κορυφή.

Μεγαλύτερη μείωση, 12,2% στην τριετία, καταγράφεται στην κατανάλωση από τις μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, ενώ νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ. καταναλωτές περιόρισαν στο ίδιο διάστημα τη ζήτηση ρεύματος κατά 7,2%.

Από την πλευρά της παραγωγής, αυξήθηκαν σημαντικά τα μερίδια των Ανανεώσιμων Πηγών (+61,6%), των υδροηλεκτρικών (+23,6%, τα οποία όμως εξαρτώνται από το ύψος των βροχοπτώσεων) και των μονάδων φυσικού αερίου (+11,4%).

Η παραγωγή των λιγνιτικών μονάδων μειώθηκε κατά 7,7%, οι καθαρές εισαγωγές υποχώρησαν κατά 42,4%, ενώ σχεδόν μηδενίστηκε (-99,8%) η παραγωγή των πετρελαϊκών μονάδων.

thestival.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *