ροή ειδήσεων

Φοβάται λουκέτα στην ακτοπλοΐα ο Άδωνις

Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις επεσήμανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου...

«Ως υπουργείο ολοκληρώσαμε το πόρισμα για την ακτοπλοΐα που έχει κατατεθεί στους ανωτέρους μας για να λάβουν γνώση. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ρευστότητα και τα καύσιμα. Παρακολουθούμε με αγωνία το νέο ράλι τιμών εξαιτίας των γεγονότων στον Κόλπο. Εάν έχουμε κάποια δραματική αλλαγή τιμών προς τα πάνω τότε θα υπάρχει μεγάλη αστάθεια. Μελετάμε τρόπους για να παρέμβουμε ως προμηθείς. Πρέπει να λάβουμε εγκαίρως προστατευτικά μέτρα για να αποφύγει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να διορθώσει μία ζημιά εκ των υστέρων. Γιατί εάν μία εταιρεία δεν θα έχει ρευστό να πάρει καύσιμα. Θα σταματήσει τα δρομολόγια και θα πρέπει το κράτος να βρει καράβια. Το Ιράν είναι το μόνο κράτος που δίνουν στα Ελληνικά Πετρέλαια καύσιμα με πίστωση. Τα οποία ΕΛ.ΠΕ έχουν και αυτά πρόβλημα ρευστότητας λόγω της επένδυσης στα Ελευσίνα» και προσέθεσε: «Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι:

1)Μείωση ΦΠΑ στα εισιτήρια και στο ξενοδοχειακό κομμάτι και τις μεταφορές.

2) Παρέμβαση του κράτος ώστε να μπορούν να αγοράζουν καύσιμα εταιρείες με εγγύηση το 50% των χρημάτων από τις άγονες γραμμές.

Το κράτος μπορεί να παρέμβει και στις τράπεζες τις οποίες τις χρηματοδοτεί και στα ΕΛΠΕ.

Όσον αφορά το θέμα της αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης ο υφυπουργός παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ανακοίνωσε τη βελτίωση της θεσμοθέτησης της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης.

«Η αναβάθμιση είναι κυρίαρχο θέμα για την ελληνική ναυτιλία. Η ΝΔ δεσμεύεται για την επανασύσταση του ΥΕΝ» δήλωσε ο αναπληρωτής στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τν υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ο προϋπολογισμός της ναυτικής εκπαίδευσης βαίνει μειούμενος. Προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο ώστε να παράσχουμε στην ελληνική νεολαία και ναυτιλία την ποιοτικότερη ναυτική εκπαίδευση. Εξετάζουμε και τη θεσμοθέτηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Αδ.Γεωργιάδης και συνεχίζει:

«Η θεσμοθέτηση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσει εις βάρος αλλά συμπληρωματικά της δημοσίας ναυτικής εκπαίδευσης. Πρέπει να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός κατά 7 εκ. ευρώ. Τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας επαρκούν έως τον Ιούνιο. Το Ταμείο Ναυτικής Εκπαίδευσης χρειάζεται 17 εκ. ευρώ και σήμερα φθάνουμε μετά βίας τα 11 εκ.ευρώ» και προσέθεσε:

«Οι δεσμεύσεις που λαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας θα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση αφού η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές ή κυβερνητικός εταίρος. Ο ΛΑΟΣ είναι πάντοτε οπαδός συνεργασίας. Δεν θα είναι αντι- παραγωγική δύναμη όπως η αριστερά».

e-volos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/1/12 14:03

    Τώρα τα ειδες "Μπουμπούκο μου" τα Μιλιόρε αγκούρι κοινώς Ελληνιστί "τα παλούκια " της ναυτιλίας και ειδικά της ακτοπλοίας?

    Μπήκες στον χωρό και έχασες τα βήματά σου.

    Α! ρε μεγάλε με τα κάτι άλλα λογια τα μεγάλα τα δικά σου και του κόμματός σου που κελαηδούσες απο τηλεοράσεως για την ναυτιλία οταν ησουν έκτός.

    Αμ ο άλλος ο υφυπουργός Παιδείας?

    .......... «Η θεσμοθέτηση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσει εις βάρος αλλά συμπληρωματικά της δημοσίας ναυτικής εκπαίδευσης. Πρέπει να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. .......................
    Αποδέχεται ο λεγάμενος επακριβώς θέσεις απο το πρόγραμμα του Πασόκ για την ναυτική εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/1/12 04:44

    Άντε και του λόγου σου Μπουμπούκο πήγαινε κάνε ΜΠΑΝΙΟ !

    Είστε τώρα εσύ ρε άνθρωπος να γίνεις και υπουργός ; ΌΧΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ;;;; είσαι ;;;;;;

    Και τώρα που ΕΓΙΝΕΣ, τι σκατά ΕΚΑΝΕΣ τι έχεις ΚΑΝΕΙ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Αρχίδια ΜΑΝΤΟΛΕΣ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ παρά μόνο δηλώσεις κάθε τρείς και λίγο και απο πράξεις ΟΥΔΕ ΜΙΑ !

    Και θέλετε εσείς ρε ξεφτίλες του ΛΑΟΣ να σας ψηφίσουμε και απο πάνω ξανά ;;;;

    ΤΑ 3 ΜΑΣ ΛΑΒΕΤΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ !!!
    ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *